Відвар шипшини при виразці шлунка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Шипшина при виразці шлунка

Шипшина при виразці шлунка

Відвар шипшини при виразці шлунка: чи можна пити?

Ні для кого не секрет, що шипшина (в народі іменована дикою трояндою) має загальнозміцнюючі, протизапальними і антибактеріальними властивостями, тому використовується в якості лікарського засобу в боротьбі з різними хворобами.

Але чи дозволяється лікуватися плодами шипшини при виразковій хворобі дванадцятипалої кишки?

Яким чином вони будуть діяти на разраженной і запалену слизову травного органу?

  1. Як себе проявляють хвороби шлунка
  2. Пити чи не пити – ось в чому питання!
  3. Як правильно підібрати шипшину
  4. Як готувати лікарські засоби з шипшини
  5. Як розпізнати шкоду від ягід дикої троянди
  6. На закінчення

Як себе проявляють хвороби шлунка

Прийом гострої їжі, куріння, вживання спиртного, неправильний режим харчування, стрес, перевтома, негативні емоції – всі ці фактори можуть призвести до гастриту, виразки шлунка.

Ці хвороби супроводжуються такими ознаками: відрижкою, печією, болями, нудотою, а також блювотою.

Будь-яке захворювання краще лікувати комплексно, в тому числі гастрит і виразку.

Для цього потрібно харчуватися дрібно як мінімум 6 разів на день, дотримуватися дієти, виключити з раціону жирну, смажену, а також гостру їжу, плюс вживати відвари і настоянки на основі лікарських трав.

Пити чи не пити – ось в чому питання!

Шипшина – це рослина, що володіє безліччю цілющих властивостей. Склад шипшини включає в себе вітаміни групи P, B, PP, Е, K, різні макроелементи і мікроелементи, масла, кислоти, а також дубильні речовини.

Але більш за все в цій лікарській рослині міститься вітамін C, який безпосередньо впливає на підвищення імунітету і поліпшення обміну речовин.Ягоди шипшини

Тому не дивно, що плоди шипшини повсюдно застосовуються для проведення профілактичних заходів проти різних захворювань.

Що ж стосується виразки дванадцятипалої кишки, то тут вживання відварів, настоянок, чаїв з ягід дикої троянди може позначитися на шлунку не кращим чином, оскільки запальна слизова оболонка може бути серйозно пошкоджена аскорбіновою кислотою (вітаміном C).

При виразці може спостерігатися підвищена кислотність, і додаткова кислота неодмінно позначиться негативно на слизовій оболонці.

Що ж стосується гастриту або виразки дванадцятипалої кишки зі зниженою кислотністю, то тут відвар шипшини надає лише цілющий ефект, значно полегшуючи стан здоров’я хворого.

Як підібрати шипшину

Самостійний збір ягід шипшини в лісі – це найбільш вигідний варіант у співвідношенні економічності і корисності.

Але що робити, якщо не сезон збору, а лікуватися треба? Найоптимальніше рішення в цьому випадку – купівля сушених плодів в аптечній мережі.

Переконайтеся, що ягоди буро-червоні або ж помаранчеві, а також на них немає цвілі.

Не варто купувати плоди чорного відтінку, оскільки такий колір говорить про те, що ягоди пересушені і малокорисні.

Як готувати лікарські засоби з шипшини

Отже, після підбору шипшини потрібно вибрати ємність для приготування відвару. Краще це зробити не в металевій, а емальованому або скляному посуді.

Існує багато варіантів приготування відварів з ягід шипшини. Ось найбільш дієві рецепти:

Рецепт №1.

Промийте столову ложку плодів проточною водою, висушіть за допомогою рушника і покладіть в ємність.

Залийте склянкою гарячої води (не більше 80 ° C), щільно закрийте тару і поставте настоюватися. Через 10 годин відвар можна вживати.

Важливо! Не варто додавати в відвар цукор, краще підсолоджувати його медом.

Рецепт №2.

7 плодів залийте літром води і варіть протягом години, поставивши на повільний вогонь.

Напій додайте ще до 7 плодам, щільно закрийте тару і поставте настоюватися. Через 7-9 годин настій можна вживати. Випити відвар потрібно в той же день.

Рецепт №3.

Подрібніть 8-12 ягід і залийте окропом. Після закінчення 30 хвилин відвар готовий, залишається лише процідити і випити.

Читайте також: Користь чаю з шипшини.

Правильне вживання настоїв

Якщо відвари і настоянки вживаються для того, щоб зміцнити імунітет, дозу і режим можна вибрати самим.

настій шипшини при виразці шлункаАле якщо препарати з шипшини застосовуються для лікувальних цілей, схема обов’язково повинна бути прописана лікарем.

Для профілактики краще пити 1,5 склянки напою протягом дня.

Важливо! Не забудьте полоскати ротову порожнину після прийому відвару щоб уникнути руйнування емалі зубів кислотою.

Що стосується того, коли пити настій, – хворим зі зниженою кислотністю краще приймати його до їжі, хворим з підвищеною кислотністю рекомендовано вживання відвару після їжі.

На замітку! Щоб провести очистку кишечника за допомогою ягід шипшини, потрібно пропарені плоди грунтовно перемолоти і приймати всередину в кашоподібну вигляді ввечері, через 2 години після їжі.

Вночі відбудеться розбухання волокон, а вранці кишечник очиститься від шлаків.

Як розпізнати шкоду від ягід дикої троянди

Більшість людей навіть не підозрюють, що у них підвищена кислотність, і вживають всередину різні засоби з шипшини, щоб попередити вірусні інфекції та знизити артеріальний тиск.

Часто деякі п’ють препарати на основі шипшини просто так замість чаю, тому варто зазначити, що регулярно застосовувати відвар з плодів цієї рослини не рекомендується категорично!протипоказання ягід шипшини

Надмірне застосування не тільки не допоможе з лікуванням гастриту і виразки шлунка, але і може стати причиною виникнення і розвитку цих захворювань.

Також не варто забувати і про сечогінну дію шипшини.

Якщо з організму виведеться багато калію, це буде сприяти появі порушень в роботі серця, а також може розвинути посмикування і судоми м’язів.

Визначити, що шипшина шкідливо позначається на організмі дуже легко.

Якщо в епігастральній ділянці турбують наростаючі болі або неприємні відчуття тривалого характеру, це означає, що в шлунково-кишковому тракті з’явилися проблеми.

Але, на жаль, подібні болі часто ігноруються, що служить відмінною підмогою для появи гастриту, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Щоб уникнути розвитку захворювань шлунка, після вживання відвару або настоянки, поспостерігайте, чи не з’являються болі.

При виявленні неприємних відчуттів обов’язково пройдіть обстеження на визначення кислотності соку шлунка.

На закінчення

При наявності скарг на шлунково-кишкового тракту, слід звернутися до гастроентеролога.

При необхідності він направить на виконання фіброгастродуоденоскопії, яка дозволить з’ясувати кислотність шлункового соку.

Чи можна пити настій шипшини при виразці або іншої хвороби шлунково-кишкового тракту, вирішить лікар виходячи з даних, отриманих при проведенні обстеження шлунка.

Якою б цілющою рослиною не була шипшина, пам’ятайте – не варто лікувати одне захворювання, якщо є висока ймовірність розвинути іншу.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top