Чарівні властивості сушеної шипшини: як заварити і пити

Як приготувати відвар шипшини із сушених плодів: рецепти

Як приготувати відвар з шипшини

Як приготувати відвар шипшини із сушених плодів: рецепти.

Шипшина — це незвичайно дикоросла рослина, яку можна віднести до сімейства Рожевих.

Тож не дивно, що друга його назва «дика троянда».

Вперше плоди цієї диво-ягоди були виявлені в Гімалаях.

Після цього люди рознесли їх по всьому світу. Ця рослина активно використовується в народній медицині для лікування маси хвороб.

В даній статті поговоримо про те, як приготувати відвар шипшини з сухих плодів і як його вживати.

  1. Як правильно сушити шипшину?
  2. Протипоказання до вживання шипшини
  3. Як заварити і як пити шипшину?
  4. Висновок

Як правильно сушити шипшину?

Перед тим як приготувати відвар з цьої дивної рослини, необхідно приготувати сушену шипшину.

Сушити плоди необхідно на відкритому повітрі. Всі кістки необхідно видалити і зберегти тільки висушені оболонки.

Це допоможе зберегти основні її корисні властивості, яких у рослини маса.

Вона сприяє:

  • Зниженню тиску у дорослих і дітей.
  • Зміцненню судин.
  • Зміцненню імунної системи.
  • Очищенню нирок і всього організму від відходів.
  • Усунення авітамінозу.

Шипшина, як і ряд інших ягід, знижує кровоточивість ясен завдяки аскорбіновій кислоті.

Також є хорошим заспокійливим засобом.

Протипоказання до вживання шипшини

Багато хто помилково вважає, що ці плоди приносять тільки користь.

Однак існує ряд протипоказань, які необхідно враховувати людині перед вживанням:

  1. Відвар для пиття вживати не частіше 2-3 разів на день. Справа в тому, що зловживання напоєм призводить до негативних наслідків. В організмі порушується обмін речовин, що шкодить здоров’ю людини.
  2. Настій можна приймати через трубочку, щоб не нашкодити зубам.
  3. Напій не варто вживати при підвищеній чутливості, проблеми з серцем і гастриті.
  4. Мед і сироп не можна додавати при цукровому діабеті.

Як заварити і як пити шипшину?

Способів приготування і вживання дикої рослини існує величезна безліч.

Розглянемо найпопулярніші з них. Найчастіше готують настій із сухих ягід.

Для приготування цього настою знадобиться всього 2 інгредієнта:

  • 10 грам сушених плодів;
  • 1 склянку води.

Приготувати настійку просто. Досить просто закип’ятити воду і залити нею сушені ягоди.

Почекати 5-10 хвилин. Пити напій потрібно протягом усього дня. Він сприяє виведенню каменів з нирок і поліпшення шлунково-кишкового тракту.

Якщо не подобається смак, то можна додати лимонний сік або чайну ложку меду.

як готувати шипшиновий чай

Як готувати шипшиновий чай

Багато хто використовує термос для приготування настою шипшини.

Для цього необхідно взяти 2 літри води і 30 грам плодів.

Ягоди помістити на дно термоса.

Залити окропом і почекати близько 12 години, поки суміш настоїться.

Виходить надзвичайно смачний чай, який можна вживати хоч кожен день.

Щоб смак вийшов більш приємним, можна додати до плодів «дикої троянди» смородину або суницю.

Також можна покласти пару ложечок меду. Інший поширений рецепт — це приготування відвару. Зробити його також просто, як і настійку.

Необхідно взяти 100 грам ягід з кістками. Їх помістити в каструлю з киплячою водою. Варити суміш близько 30-40 хвилин.

Напій повинен настоятися протягом доби. Пити отриману рідину 2-3 рази на день по склянці.

Можуть приймати як дорослі, так і діти. Даний чай покращує зір і рятує від інфекційних захворювань.

Перевага ще й в тому, що готувати його можна без термоса. Медики радять пропивати шипшину курсами по дві-три тижні.

Це сприяє поліпшенню імунітету і самопочуття людини. Пити необхідно порціями по 200 мілілітрів.

Чай з шипшини для дітей: якщо дитині менше семи років, то приймати всередину не більше 100 мілілітрів відвару.

Принадність всіх цих настоянок в тому, що їх можуть приймати навіть вагітні жінки.

Для них часто існує маса протипоказань, однак настій дикої троянди можна вживати.

Головне — робити це не частіше 1-2 разів на день. Адже зловживання може нашкодити майбутній дитині.

Для дітей настій шипшини корисний з наступних причин:

  1. Швидко лікує від простудних захворювань.
  2. Сприяє відновленню життєвих сил.
  3. Підвищує прагнення до навчання.
  4. Сприяє покращенню травлення при дисбактеріозі.

Перед тим як почати лікування різноманітними відварами, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Тільки він зможе сказати, чи можна вам пити даний розчин. Без хорошої консультації лікування може обернутися саморуйнуванням.

Висновок

Шипшина — це дійсно корисна ягода. Її лікувальні властивості вже давно доведені як вченими, так і простими людьми.

Багато вилікувалися від каменів в нирках і різноманітних серцево-судинних захворювань.

Приготувати настій або відвар просто. Це зможе зробити навіть самий людина без спеціальної підготовки.

Для цього достатньо мати сухі ягоди і воду. І з інгредієнтами проблем не виникне.

Пити необхідно 1-2 рази в день, щоб не порушити обмін речовин і не зруйнувати зубну емаль.

Ці сушені плоди допоможуть людям, що страждають від різноманітних захворювань, швидко і смачно позбутися від них.

Головне пропивати напої курсами по 2-3 тижні.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top