Відвар шипшини при гастриті

Шипшина при гастриті

Шипшина при гастриті

Відвар шипшини при гастриті: чи можна пити, протипоказання.

Гастрит – запалення слизової шлунка – хвороба, з яким стикається 80-90% жителів Землі.

При такій частоті не дивно, що фармацевтичний ринок насичений ліками від цієї хвороби.

Але не завжди потрібно бігти слідом за рекламними обіцянками в найближчий аптечний кіоск.

Іноді досить просто озирнутися на всі боки під час прогулянок по лісі або традиційних літніх виїздів на пікнік.

Засіб від гастриту поруч – шипшина. Шипшина, як інакше називають дику трояндю, невибаглива до погодних умов і зустрічається часто.

Зарості цього колючого чагарнику можна зустріти на лісових галявинах або в ярах на території всієї нашої країни.

З медичної точки зору, шипшина приваблива своїми плодами і корінням.

  1. Корисні властивості
  2. Шипшина є – гастриту немає
  3. Як приготувати?
  4. Потрібна порада лікаря

Корисні властивості

Шипшина – готовий комплекс вітамінів і мінеральних речовин природного походження.

Рослина містить в собі:

  • вітаміни – C, E, A, K, B1, B2;
  • мінерали;
  • органічні кислоти;
  • дубильні речовини;
  • флавоноїди;
  • клітковину.

Кожен з цих компонентів надає лікам на основі шипшини цінні лікувальні властивості.

Дику троянду можна використовувати як знеболююче, бактерицидну і судинозвужувальний засіб.

За це відповідають дубильні речовини. Вітаміни позитивно діють на імунну систему організму, роблячи препарати з шипшини відмінними загальнозміцнюючі і тонізуючі засобами.

Органічні кислоти приводять у норму рівень кислотності шлунка, що особливо важливо при гастриті.

Крім цього, рослина ефективно бореться із запаленнями, сприяє регенерації тканин і слизових.

Шипшина є – гастриту немає

Гастрит – дуже широке визначення запальних процесів в шлунку.

Чай шипшини при гастриті

Чай шипшини при гастриті

Більш вузько визначити тип гастриту здатний лише лікар-гастроентеролог після вивчення всієї клінічної картини і результатів аналізів пацієнта.

І тільки він зможе дати однозначну відповідь – чи варто використовувати шипшину для шлунка в конкретному випадку.

Високий вміст кислот в складі дикої троянди робить її застосування можливим лише при гастритах зі зниженим рівнем кислотності.

Коли діагностований гастрит з підвищеною кислотністю, препарати шипшини можуть лише погіршити становище.

Читайте: Рецепт чаю з шипшини.

Як приготувати?

При гастритах зі зниженою кислотністю пацієнт може розраховувати на позитивний терапевтичний ефект відварів і настоїв шипшини.

Приготувати їх нескладно, а пити – навіть приємно.

Відвар шипшини

Для приготування відвару потрібно взяти 100 грам сухих ягід. Найкраще попередньо їх подрібнити.

Суху суміш необхідно залити одним літром окропу і варити від двох до трьох хвилин. Процідити і остудити відвар.

Приймати відвар шипшини при гастриті потрібно по 200 мл тричі на добу. Кожен день краще заварювати свіжу порцію ягід.

Настій шипшини

Настій – це концентрований варіант відвару. Готувати його краще і зручніше, використовуючи термос.

Дві столові ложки плодів дикої троянди залити 500 грамами окропу і дати настоятися 8 годин.

Процідити. П’ють настій шипшини по півсклянки тричі на день. Кращий час прийому – півгодини до їди.

Лікування гастриту за наведеними рецептами має бути регулярним, лише тоді буде помітний лікувальний ефект.

Крім цього, пацієнтам не варто забувати і про дотримання спеціальної дієти, прописаної гастроентерологом.

Потрібна порада лікаря

Незважаючи на те що шипшина – джерело корисних речовин, для деяких пацієнтів його вживання може бути неприйнятно.

В першу чергу, з обережністю варто пити цей лікарський засіб при зниженому артеріальному тиску.

Настій шипшини при гастриті

Настій шипшини при гастриті

Чи можна пити шипшину при гастриті в даному випадку, повинен визначити лікар.

Є особливі вказівки і для гіпертоніків.

Їм протипоказаний спиртовий настій шипшини, а відвари і настої, приготовлені на воді, безпечні.

Категоричну заборону на лікувальні засоби з плодів і коріння лікарської рослини медицина накладає для людей, які страждають тромбофлебітами і схильних до утворення тромбів.

Тривалий прийом препарату неможливий при проблемах з печінкою і деяких шкірних захворюваннях.

Лікування відварами шипшини і настоями дикої троянди може погіршити запори і метеоризм. Щоб уникнути цього, одночасно з шипшиною варто пити препарати, що знижують газоутворення, легкі проносні засоби.

Але це рішення необхідно довірити гастроентеролога. Наша зелена аптека – природа – вже давно створила засоби від усіх хвороб, за які не потрібно платити величезні гроші фармацевтичним компаніям.

Їх склад збалансований, вони не містять хімічних домішок. Все, що потрібно, – вчасно зібрати і заготовити необхідні рослини.

Або ж купити готові збори трав в аптеці: ціни на них істотно нижче, ніж на препарати хімічної промисловості.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top