Пікантний соус з меду і соєвого соусу на всі випадки життя
Соус з меду та соєвого соусу: кращі рецепти для дому.
Соус, в основі якого мед і соєвий соус, багато господинь використовують при приготуванні різних м’ясних, рибних і овочевих страв.
Пікантна нотка дозволяє надати завершеності готовій страві, підкреслити її вишуканість і незвичність.
Існує величезна кількість варіантів приготування заправок і маринадів з меду і соєвого соусу, тому ви легко зможете підібрати варіант, який найбільше відповідає вашим смаковим уподобанням.
Витонченість і вишуканість
Підкреслити особливість будь-якої страви допоможе соус або заправка.
Приготувати його можна з різних продуктів, але поєднання меду і соєвого соусу відрізняється особливою пікантність і витонченістю.
Багатьом може здатися, що солодкий продукт бджільництва не поєднувані з рідиною, отриманою з бобів, але це не так.
Солодка нотка натуральних ласощів, виробленого бджолами, доповнює широку гаму східного соусу.
Солонуватий і кислуватий присмак відмінно доповнюється солодкістю.
Таке поєднання господині використовують в якості маринадів при приготуванні:
- курки;
- свинини;
- індички;
- яловичини;
- дичини;
- інших видів м’яса.
Воно надає насичений смак і робить м’ясо ніжним і соковитим.
Нерідко його подають з готовими стравами, щоб зробити більш виразним смак.
Також використовують заправку при приготуванні риби і страв з морепродуктів, а також салатів і овочевих страв.
Пікантний соус – справжня знахідка для господині
Соус з меду і соєвого соусу відрізняється універсальністю, так як відмінно поєднується з різними стравами.
Використовуючи два основних інгредієнта в складі, можна отримати величезну різноманітність смаків.
У цю заправку нерідко додають спеції та інші продукти:
- часник;
- паприку;
- гірчицю;
- оливкову олію;
- цукор;
- розмарин;
- ароматні трави і так далі.
Рецепт можна використовувати для приготування святкових страв (запечена свинина в маринаді або філе індички) або для різноманітності щоденного меню (курячі крильця з медово-соєвим соусом, овочевий салат під незвичайною заправкою і так далі).
Головна перевага заправки полягає в швидкому приготуванні.
Вам знадобиться не більше 2-3 хвилин, щоб змішати всі компоненти і надати вишуканості м’яса, риби, морепродуктів або овочевих страв.
Крім того, що медовий соус швидко готується, він ще й корисний.
Соєвий соус, що готується з бобів шляхом бродіння, багатий такими корисними речовинами:
- білками;
- амінокислотами;
- мінералами (калій, фосфор, марганцем);
- вітамінами Е, А і групи В;
- антиоксидантами і так далі.
Мед – це продукт-рекордсмен за вмістом корисних речовин.
При тандемі цих двох інгредієнтів виходить пікантний і незвичайний готовий продукт, який ще й приносить користь організму.
Рецепти для маринаду і заправок
Різноманітність заправок і маринадів з додаванням соєвого соусу великий, тому ви без проблем підберете варіант для приготування свинини, риби, курки або дичини.
Щоб соус вийшов незвично смачним, ретельно підійдіть до вибору інгредієнтів, віддавайте перевагу виключно натуральним продуктам.
Мед можна використовуватися в рідкому або зацукрованому вигляді.
Якщо продукт бджільництва став твердим, розтопіть його при невисокій температурі.
Читайте: Курка з гірчицею і медом: кращі рецепти приготування.
Медово-соєвий соус з паприкою
Якщо ви хочете надати курці ніжності і вишуканості смаку, використовуйте цей простий рецепт.
Також відмінно він підійде в якості маринаду для риби.
Вам знадобиться набір доступних інгредієнтів:
- 40 мл соєвого соусу;
- 2 ст. л. продукту бджільництва;
- 1 ч. л. меленої паприки;
- 2 ст. л. томатного соусу;
- 3 зубчики часнику.
Мед злегка підігрійте, щоб він став досить рідким, але не кип’ятіть.
До продукту бджільництва додайте соєвий і томатний соус.
До суміші відправте попередньо пропущений через прес часник, а також паприку.
Всі інгредієнти перемішайте. Все готово, можна приступати до маринування м’яса.
Медова заправка з соєвим соусом і часником
Чудовим доповненням до свинини, яловичини або іншого м’яса стане заправка, для приготування якої вам потрібно взяти:
- кетчуп – 100 гр;
- соєвий соус – 0,5 ст.;
- часник – 3-4 зуб;
- цукор – 1 ч. л;
- мед – 50 гр;
- мелений чорний перець – за смаком;
- рослинне масло – 30 мл.
Рослинна олія (оливкова або будь-яка інша) прогрійте на вогні.
Додайте до нього інші інгредієнти, в той числі часник, попередньо почистивши і пропустивши через прес.
Перемішайте до однорідного стану. При бажанні можна додати мелений пекучий перець або інші спеції.
Медово-соєвий соус з розмарином і гірчицею
Цей рецепт також відрізняється простотою приготування, але при цьому дозволить надати витончених смакових ноток страв з м’яса і риби.
Якщо використовувати його для маринаду, м’ясо буде дуже ніжним, але з характерними пікантними нотками.
Підготуйте в рівних кількостях такі інгредієнти:
- мед;
- соєвий соус;
- готова гірчиця (можна взяти не дуже гостру);
- кип’ячена холодна вода;
- лимонний сік.
Змішайте всі компоненти, а після додайте до них трохи сушеного розмарину, за смаком солі і перцю.
Читайте: М’ясо з гірчицею і медом – рецепти.
Медово-імбирна заправка з соєвим соусом
Чудовим доповненням до рибних страв і морепродуктів стане заправка на основі продукту бджільництва з імбиром.
Приготування заправки складається з декількох нескладних дій:
- 40 грам меду покладіть в миску або каструлю. При необхідності трохи його нагрійте, щоб він став більш рідким.
- З лимону вичавити 40 мл соку. Надішліть його до меду.
- До отриманої суміші додайте 40 мл оливкової олії і 50 мл соєвого соусу.
- 30 грам свіжого кореня імбиру очистіть і подрібніть на тертці. Надішліть до інших компонентів і перемішайте.
Читати ще: Соус — гірчиця, мед і соєвий соус: кращі рецепти.
Цю заправку також можна використовувати для салатів з овочів.
Заправки для салату
Якщо ви хочете надати звичного овочевого салату незвичайного смаку, пікантності та оригінальності, тоді використовуйте соус, приготований з меду і соєвого соусу.
Добре знайомий набір продуктів заграє новими «смаковими фарбами».
Кисло-солодка заправка для салату з медом і соєвим соусом
Вам потрібно взяти такі продукти:
- 0,5 ст. оливкового масла;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 4 ст. л. солодкого натурального ласощі;
- 1 лимон.
Продукт бджільництва змішайте зі східним соусом. Додайте сік, видавлений з лимона.
Ще раз перемішайте. Збиваючи легенько суміш віночком, влийте оливкову олію тонкою цівкою.
Незважаючи на те що рецепт дуже простий, він надає салату незвичайних ноток вишуканості.
Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: рецепти.
Пікантний соус для салатів
Унікальну пікантність овочевому салату додасть соус з простих і доступних кожному інгредієнтів.
Змішайте 5 столових ложок продукту бджільництва з 2 чайними ложками гірчиці.
Підійде будь-який вид гірчиці.
До отриманої суміші додайте 2 столові ложки оливкової олії і одну ложку яблучного оцту.
Змішавши, всипте трохи меленого чорного перцю.
Після влийте 2 столові ложки соєвого соусу і ще раз перемішайте, щоб консистенція вийшла однорідною.
Готовим продуктом можна заправити салат або полити страви з м’яса або риби.
У закритому контейнері заправку можна зберігати в холодильнику кілька днів.
При бажанні до основних компонентів можна трохи додати сушених улюблених трав.
Швидкий і простий рецепт медової заправки з соєвим соусом може стати справжньою паличкою-виручалочкою.
Ви зможете надати будь-якої страви нового вишуканого і пікантного смаку, витративши всього кілька хвилин свого часу.