Секрети приготування журавлинного соусу з медом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Секрети приготування журавлинного соусу з медомЖуравлинний соус з медом – кращі рецепти.

Кислувато-солодка підлива до м’яса протягом декількох століть задовольняє смаки гурманів по всьому світу.

Спробуйте і ви зробити журавлинний соус з натуральним медом, після чого практично будь-яке звичне блюдо стане не просто смачним, а святковим і навіть урочистим.

Приготувати можна як класичний варіант соусу, так і «вдосконалені» версії з різними приправами і добавками.

  1. Смачний і корисний продукт
  2. Англійський рецепт соусу
  3. Рецепт соусу з медом і часником
  4. Рецепт соусу з цибулею
  5. Журавлинний-медовий соус з гірчицею

Смачний і корисний продукт

Томатний соус, майонез та інші заправки, безумовно, можна придбати і в супермаркеті.

Але якщо господиня мріє вразити близьких або гостей незвичайним смаком звичних м’ясних страв, слід поекспериментувати і приготувати медово-журавлинний соус самостійно.

Підливу готують зі свіжих або заморожених журавлинних ягід і меду, тому вона відрізняється кислувато-солодким присмаком і радує око бордовим відтінком.

Подається такий соус до м’ясних, рибних, овочевих і навіть кондитерських страв.

Журавлинна заправка користується особливою популярністю в Англії і США. Журавлинний соус з медом

Американці готують його на традиційне сімейне торжество – День Подяки – і подають до засмаженої індички.

Але соус здатний прикрасити і інші сорти м’яса: курятину, баранину, свинину.

Також з ним готують котлети, шніцелі, тефтелі і багато іншого.

Полюбили підливу і вегетаріанці, що додають її до макаронів і овочевих страв.

Крім чудових смакових характеристик соус відрізняється значною кількістю корисних якостей.

Пов’язано це з основними інгредієнтами: мед – вітамінно-мінеральний комплекс, журавлина ж відома як сильний антиоксидант і справжнє джерело вітамінів.

Ці якості дозволяють використовувати інгредієнти для лікування та попередження багатьох захворювань.

Нас же в даному випадку більше цікавить застосування журавлини і меду в кулінарії.

Їх кладуть в салати, випічку, шербети, морозиво і, звичайно, соуси.

Рецепти пікантних кисло-солодких заправок представлені нижче.

Читайте: Соус з меду та соєвого соусу: кращі рецепти.

Англійський рецепт соусу

Журавлинний соус з медом можна приготувати за традиційним англійським рецептом.

Для його приготування потрібно запастися наступними компонентами:

  • журавлина – 400 грамів (свіжозібрані або розморожена);
  • апельсиновий сік – півсклянки;
  • лимонний сік – півсклянки;
  • мед – склянка (рекомендується брати не занадто ароматні сорти, щоб не перебити смак основної страви).

У посуд викладають ягоди, заливають їх закипілої водою.

Коли склад трохи охолоне, його подрібнюють до пюреобразного стану за допомогою блендера або м’ясорубки.

Журавлинний соус з медом: приготуванняПотім в журавлинне пюре виливають лимонний сік, отриманий шляхом протирання фрукта через сито.

Апельсиновий сік, отриманий зі свіжих цитрусових, з’єднують з медом.

Цю рідину додають до клюквенно-лимонної масі, ретельно вимішують, щоб вийшла однорідна заправка.

Якщо соус буде «прикрашати» випічку, то його залишають в такому вигляді.

Для додання більш вишуканого смаку додають перець і сіль.

Рецепт журавлинного соусу з медом і часником

Ще одна варіація журавлино-медового соусу передбачає використання часнику.

На відміну від попереднього рецепта, цей призначається тільки для м’ясних чи рибних страв.

Для приготування підливи необхідно:

  • 350 грам журавлини;
  • половина склянки меду;
  • 2 часникових зубчики;
  • 1/3 склянки лимонного соку;
  • сіль і мелений чорний перець.

Журавлину перетирають до пюреобразной маси. При використанні замороженого продукту ягоди попередньо розморожують.

Щоб позбутися від кісточок, потрібно процідити отриманий журавлинний сік через марлю або дрібне сито.

Журавлинний соус з медом: рецептиМед розтоплюють на паровій бані, з’єднують з лимонним соком.

Часникові зубчики гарненько промивають і подрібнюють за допомогою часничниці.

Після приготування основних інгредієнтів в одній ємності змішують лимонно-медову суміш, журавлинний сік, подрібнену часникову масу.

Потім заправку перчать і солять за смаком.

Ароматний і пікантний журавлиний-медовий соус можна використовувати з будь-яким м’ясом. Також підливу подають до тефтелів.

Виготовлений з даного рецептом соус краще подавати охолодженим, в цьому випадку будуть особливо помітні всі смакові нюанси.

Кулінарові радять перед подачею потримати підливу в холодильній камері приблизно 30 хвилин.

Хоча деяким подобається саме свіжовиготовленого заправка кімнатної температури.

Читайте: Соус — гірчиця, мед і соєвий соус: рецепти.

Рецепт з цибулею

Медово-журавлинний соус з цибулею – ще один варіант м’ясної підливи, яка особливо сподобається любителям шашликів.

Щоб приготувати продукт, необхідно взяти:

  • 500 грамів журавлини;
  • середнього розміру цибулину;
  • 2 столові ложки олії оливи;
  • 3 столові ложки меду;
  • спеції за смаком (чорний перець і ін.).

Півкіло ягід гарненько промивають і викладають в каструльку.

Туди ж висипають нарізаний невеликими шматочками цибулю.

Потім суміш заливають половиною склянки води і ставлять на повільний вогонь на чверть години.

М’яку суміш розминають і протирають через ситечко.

В отримане пюре вливають оливкову олію, кладуть густий мед і додають порошкоподібні приправи за смаком.

Масу добре перемішують, ставлять на вогонь на півгодини.

Зберігають готовий соус в холодильній камері не довше 10 діб.

Журавлинний-медовий соус з гірчицею

Ця підлива дуже проста в приготуванні і відрізняється дуже незвичайним і пікантним смаком.

Вона підійде до салатів і холодного м’яса.

Щоб приготувати соус, беруть:

  • 80 грамів журавлини;
  • столову ложку меду;
  • 30 мл розсолу від помідорів чи огірків;
  • столову ложку масла оливи;
  • половину чайної ложки гірчиці;
  • сіль.

Журавлину, мед, огірковий або томатний розсіл і масло поміщають в глибоку ємність і гарненько збивають блендером до отримання однорідної пюреобразної маси.

Потім в заготовку додають гірчицю і солять готову підливу.

Журавлинний з медом соус з гірчицею готується вкрай швидко і просто, так що фахівці радять робити його безпосередньо перед подачею до овочевих страв або м’ясний нарізці.

А ось для гарячої яловичини або свинини ця яскрава підлива не підійде.

Важливо пам’ятати два основних правила.

По-перше, для виготовлення клюквенно-медового соусу необхідно брати темно-червоні ягоди.

Якщо взяти незрілу «північну красуню», то отриманий продукт буде відрізнятися гірким присмаком.

Нагрівати журавлинну підливу потрібно в емальованій каструлі, інакше кислоти, що містяться в ягоді, вступлять у взаємодію з металом і приведуть до виділення шкідливих компонентів.

В цілому ж готується соус швидко і відрізняється приємним смаком, яскравим зовнішнім виглядом і неймовірним ароматом.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top