Крильця в медово-соєвому соусі в мультиварці
Курині крильця в медово-соєвому соусі в мультиварці: рецепти з соею та гірчицею.
Очікуєте гостей, але не знаєте, чим їх пригостити?
Для сімейної вечері або бесіди з друзями відмінно підійдуть курячі крильця в медово-соєвому соусі, які можливо приготувати в мультиварці.
Цю страву можна запікати в духовці або смажити на сковороді, але якщо зробите до допомоги мультиварки, вам не потрібно буде мити плиту від бризок розпеченого масла.
Необхідні інгредієнти для крилець в медовому соусі:
- курячі крильця (1 кг або 10 шт.);
- 3 столові ложки любого із сортів меду;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- 1 чайна ложка кориці;
- 1 лимон;
- імбир;
- сіль.
Щоб приготувати курячі крильця, необхідно зробити маринад. Для цього на водяній бані розтопіть мед і влийте в нього соєвий соус.
Розріжте лимон навпіл і вичавіть з нього весь сік. Додайте до маси корицю і спеції. Імбир натріть на тертці або настругати гострим ножем і всипте до суміші.
В отриманій суміші замаринуйте курячі крильця на 1-3 години. Якщо ви не поспішайте, то можете маринувати продукти всю ніч в холодильнику.
Альтернативою цій страві є крильця в медово-гірчичному соусі в мультиварці. Вони більш пряні і гострі.
Тепер викладіть крильця в чашку мультиварки і налийте на дно трохи масла. Закрийте кришку і встановіть режим випічки.
Необхідно, щоб курка в мультиварці з медом і соєвим соусом томилася 20 хвилин. Після цього її необхідно перевернути на іншу сторону.
Таким чином ви отримаєте рівномірну рум’яну скоринку з двох сторін.
Якщо ви не дуже любите гостре, то вам сподобається курка з яблуком і медом в мультиварці.
Для приготування страви підійдуть курячі стегенця або грудки.
Для приготування частування необхідно злегка посолити м’ясо і обсмажити його в чаші мультиварки в режимі випічки по 15 хвилин з кожного боку.
Очистіть кисле яблуко від шкірки і наріжте його часточками. Покладіть до курки і млоїте 10 хвилин.
Залишилося залити м’ясо сумішшю з меду, кетчупу і води.
Перелік продуктів для соусу:
- 2 столові ложки кетчупу;
- 100 мл води;
- 100 мл меду.
Досить популярні рецепти з медом і соєвим соусом, так як вони надають страві пікантний кисло-солодкий смак.
Якщо ви обожнюєте гострі продукти, то вам сподобається курка в гірчично-медовому соусі в мультиварці.
Вона готується в режимі випічки. Попередньо м’ясо потрібно маринувати в суміші з гірчиці, меду і соєвого соусу.
Стегенця в медово-гірчичному маринаді мають золотисту скориночку, яка нагадує карамель.