Качка з медово-гірчичним соусом: кращі рецепти

Качка з медово-гірчичним соусом

Качка з медово-гірчичним соусом

Качка з медово-гірчичним соусом: рецепти для духовки, мультиварки.

До святкового застілля прийнято готувати що-небудь незвичайне, ситне і апетитне.

Але для оригінального страви зовсім необов’язково використовувати екзотичні інгредієнти і рідкісні спеції.

Порадуйте гостей смачною рум’яною качкою, запеченої в духовці з простими ароматними приправами.

Один з найцікавіших рецептів – качка з медово-гірчичним соусом.

Важко повірити, але мед і гірчиця дійсно прекрасно поєднуються.

Вони надають м’ясу птиці тонкий аромат і оригінальний смак, роблять його соковитим і ніжним.

Запекти качку таким способом досить просто, це блюдо не вимагає особливих кулінарних здібностей і добре вдається навіть недосвідченим господаркам.

Існує кілька варіантів приготування качки з гірчицею і медом. Розповімо про найпопулярніші з них.

  1. Качка, запечена з гірчицею і медом
  2. Качка в маринаді з медом і гірчицею
  3. Качка з яблуками
  4. Качка в мультиварці
  5. Кілька корисних порад

Качка, запечена з гірчицею і медом

Це самий нескладний рецепт.

Інгредієнтів для нього буде потрібно небагато:

  • середня качина тушка;
  • по 2 столові ложки гірчиці і натурального меду;
  • склянка води;
  • трохи спецій, підібраних на ваш смак.

Процес приготування проходить таким чином:

  1. Пташину тушку ретельно миють і витирають насухо рушником.
  2. Потім птицю натирають перцем, іншими спеціями і сіллю.
  3. Ретельно перемішують гірчицю з медом, щоб вийшов однорідний соус.
  4. Отриманим гірчичним соусом обмазують качку з усіх боків, кладуть на деко і додають води.
  5. Запікають птицю в духовці близько години при температурі 200 градусів, час від часу поливаючи соусом, зібраним з дека.

Коли качка спечеться, її потрібно укласти на широке блюдо і обсипати свіжою зеленню.

Апетитна святкова страва готова!

Качка в маринаді з медом і гірчицею

М’ясо качки, запечене після маринування, стає ніжним і дуже приємним на смак.

Для приготування цієї вишуканої закуски будуть потрібні такі продукти:

  • невелика качка;
  • по 100 г соєвого соусу і сухого червоного вина;
  • 1 ложка французької гірчиці;
  • 1-1,5 ложки бджолиного меду;
  • трохи свіжого соку грейпфрута;
  • набір спецій на ваш розсуд.

Приготування відбувається в кілька етапів:

  1. Тушку качки готують: миють, висушують і ділять на 4 частини.
  2. Поміщають м’ясо в каструлю, заливають вином, мед і соєвий соус, кладуть спеції, додають сік грейпфрута, гірчицю, солять.
  3. Залишають качку в такому стані приблизно на півтори години, щоб добре її замаринувати.
  4. Мариновану птицю злегка обсмажують з кожного боку.
  5. Після качку кладуть на деко, заливають маринадом, і печуть протягом півтори години.
  6. Температура в духовці – 180 градусів.

Рецепт з яблуками

Запечена качка з яблуками і медом чудово підходить для сімейного різдвяного застілля.

У рецепті використовуються:

  • невеликий птах;
  • гірчиця з медом – по 2 ложки;
  • 3-4 соковитих кислих яблучка;
  • трохи куркуми;
  • сіль перець.

Приготувати птицю за цим рецептом зовсім неважко.

У чисту суху тушку втирають сіль, перець і куркуму.

Нарізані яблука використовують як начинку, а зверху поливають птицю гірчично-медовою сумішшю.

Запікається качка з яблуками і медом приблизно годину-півтора в духовці.

Качка в мультиварці

Надзвичайно смачну птицю з ароматними приправами можна приготувати і в мультиварці.

Рецепт відрізняється особливою оригінальністю і тонким смаком.

Адже крім гірчиці з медом пікантність м’ясу додадуть імбир, айва та апельсин.

Отже, наводимо повний список компонентів страви:

  • одна пташина тушка;
  • апельсин, лимон, айва – по одному фрукту;
  • 6 ложок соєвого соусу;
  • 3 ложки натурального рідкого меду;
  • ложка гірчиці;
  • ложка імбиру;
  • 3 ложки коньяку;
  • перець і інші спеції.

А тепер переходимо до процесу приготування качки з апельсинами, лимоном і айвою:

  • Спочатку готують оригінальний маринад – в невеликої ємності з’єднують коньяк, соєвий соус, гірчицю, мед, імбир, сіль, насипають спеції.
  • Промиту і обсушену птицю обробляють маринадом.
  • Залишають качку маринуватися в мультиварці в два цикли. (Якщо у вашої мультиварки немає режиму маринування, поставте м’ясо на кілька годин в холодильник).
  • Айву і апельсин з лимоном ділять на шматочки і начиняють ними мариновану птицю.
  • Готують качку в мультиварці в режимі випічки протягом 40 хвилин.
  • Виливають з мультиварки жир, кладуть тушку на іншу сторону і печуть ще 40 хвилин.

Запечена за таким рецептом маринована качка з медом виходить дуже соковитою, володіє ненав’язливим смаком і ніжним ароматом з апельсиновим відтінком.

Читайте: М’ясо з гірчицею і медом (рецепти для запікання)

Кілька корисних порад

  1. Для того щоб тушкована, печена або смажена качка вийшла ніжною і соковитою, краще придбати тушку домашньої птиці. М’ясо дикої качки більш жорстке, і смачно його приготувати вдається далеко не кожному.
  2. Багатьом не подобається специфічний запах качиного жиру. Його легко нейтралізувати: під час випічки помістіть біля птиці 2-3 кислих зелених яблука.
  3. Приготувати качку можна і в рукаві. Зробити це дуже просто: оброблену соусами і спеціями тушку кладуть в рукав і розміщують на вкритому фольгою деку. Запікається в цьому випадку м’ясо близько півтори години при досить високій температурі духовки – до 220 градусів.
  4. Правильно розрахований час запікання дуже впливає на смак качки. Перевірити готовність м’яса можна, встромивши в тушку зубочистку. Якщо м’ясо проколюється легко, і на поверхню проступає прозорий сік, то блюдо повністю готове.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top