Пікантний і універсальний соус – гірчиця, мед і соєвий соус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

універсальний соус - гірчиця, мед і соєвий соус

Соус – гірчиця, мед і соєвий соус

Соус – гірчиця, мед і соєвий соус: кращі рецепти.

Соус, до складу якого входить гірчиця, мед і соєвий соус, стане відмінним доповненням до м’ясних і рибних страв.

Також поєднання таких продуктів використовують для салатних заправок.

Навіть простому з’єднанню овочів і салатного листя така заправка здатна надати пікантності і унікального смаку.

Приготувати такий соус зовсім нескладно, а процес готування зазвичай займає не більше кількох хвилин.

  1. Незвичайне поєднання продуктів
  2. Солодко-гострий маринад для свинини
  3. Гірчично-медовий маринад для курки
  4. Медово-гірчичний соус до м’яса
  5. Гірчичний соус з медом і імбиром для морепродуктів
  6. Заправка для салату з розмарином
  7. Пікантна заправка для салату

Незвичайне поєднання продуктів

Багатьом людям може здатися, що поєднання солодкого меду з гірчицею і кисло-гострим соєвим соусом досить незвичайне.

Деякі кухні, наприклад, східна, базуються на контрасті смаків.

Таке незвичайне поєднання продуктів здатне надати нових яскравих смакових відтінків практично будь-якої страви:

  • смаженої або запеченої свинини;
  • страв з птиці;
  • овочевим або іншим салатів;
  • рибних страв і так далі.

Гірчиця надає легкої гостроти, а мед робить акцент на приємною солодощі, при цьому прекрасно його відтіняє соєвий соус.

Поєднання цих продуктів використовується для соусів, якими поливають готові страви (запечену або обсмажену курку, свинину, дичину).

Крім цього, з продукту бджільництва, гірчиці і соєвого соусу неважко зробити маринад.

Він зробить м’ясо особливо ніжним і соковитим, але при цьому додасть особливих смакових ноток пікантності, легкої гостроти і солодощів.

Солодко-гострий маринад для свинини

Якщо ви бажаєте приготувати особливу свинину, смак якої вразить ваших гостей і домочадців, замаринуйте її в такій суміші.

Щоб приготувати маринад, вам необхідно взяти такі інгредієнти:

  • 100 мл соєвого соусу;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. гострої гірчиці (готової);
  • 1-2 см свіжого кореня імбиру;
  • спеції за смаком.

Читати ще: Курині крильця в медово-соєвому соусі в мультиварці.

Приготування варто почати з підготовки імбиру. Корінь потрібно очистити, а після нарізати тонкими слайсами.маринад для свинини

У мисочці з’єднайте мед, соєвий соус і гірчицю.

Ретельно перемішайте і за бажанням додайте улюблені спеції, можна обійтися і без них.

Приготовленої суміші вистачить для маринування одного кілограма свинини.

Найкраще брати стейки. Процес маринування повинен тривати не менше 3-4 годин, але можна залишити м’ясо в маринаді на 1-2 доби.

Від цього свинина стане тільки ніжніше і смачніше.

Гірчично-медовий маринад для курки

Існує величезна кількість рецептів приготування курки.

Її тушкують, запікають, обсмажують.Якщо ви бажаєте приготувати щось новеньке зі звичної курки, спробуйте використовувати гірчичний соус з медом для маринування.

Більшість господинь знає, що мед з курячим м’ясом відмінно поєднується.

При запіканні він утворює смачну карамелізовану корочку.

Гірчиця і соєвий соус, які також входять до складу маринаду, не тільки размягчать м’ясо, а й додадуть йому особливих пікантних ноток.

Щоб порадувати домочадців ніжною куркою в східному стилі, необхідно взяти:

  • по 1 ст. л. соєвого соусу, меду та гірчиці;
  • 1 ч. л. рожевого перцю;
  • 2 ст. л. рослинного масла (краще оливи);
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • приправу для курки.

Для приготування маринаду для курки з медом і гірчицею візьміть скляний посуд, оскільки продукт бджільництва може вступити в реакцію з металом.

Відмінно підійде квітковий мед рідкої консистенції. Якщо у вас такого немає, візьміть інший сорт.

Зацукрований мед можна розтопити на водяній бані.медовий маринад для курки

Більш пікантним м’ясо зробить гірчиця в зернах, але можна використовувати і іншу, бажано гостру гірчицю.

Мелений рожевий перець можна замінити іншим сортом.

Всі компоненти соусу необхідно змішати в підготовленої посуді.

Очищений часник перед додаванням пропустіть через прес.

Маринувати в такій суміші можна і цілі тушки, і окремі частини, наприклад, ніжки або крила курки.

Бажано залишити м’ясо в маринаді на всю ніч.

Медово-гірчичний соус до м’яса

Надати незвичайного кисло-солодкого і пікантного смаку смаженого або запеченого м’яса може гірчично-медовий соус.

Він не тільки підсилює смакові якості основного блюда, але і корисний, оскільки містить вітаміни, мінерали та інші необхідні для організму речовини.

Приготувати його зовсім нескладно, а до складу входять такі компоненти:

  • готова гірчиця – 1 ч. л .;
  • продукт бджільництва – 5 ст. л .;
  • столовий оцет – 1 ст. л .;
  • чорний перець – щіпка;
  • оливкова олія – ​​2 ст. л .;
  • соєвий соус – 2 ст. л.

Краще вибрати яблучний оцет, замінити його також може винний сорт.

Він не тільки корисніше, але і ароматні. У скляній ємності змішайте всі компоненти і перемішайте до однорідного стану.Медово-гірчичний соус

Всього пару хвилин і прекрасне доповнення до м’яса з кисло-солодким смаком готове.

Зберігати його в холодильнику можна кілька днів.

Оригінальне доповнення до м’яса додасть йому нових смакових відтінків.

Використовувати його можна і для заправки овочевих салатів.

Для людей, які сидять на дієті, він стане справжньою знахідкою, оскільки дозволить звичного салату з овочів і зелені отримати новий смак.

Читайте: Індичка з медом в духовці: простий рецепт.

Гірчичний соус з медом і імбиром для морепродуктів

Якщо ви любите азіатську кухню, тоді рецепт наступного соусу дозволить вам зануритися в її царство не виходячи з дому.

Знадобиться мінімум інгредієнтів:

  • 150 гр. меду;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 10 гр. імбирного кореня;
  • 100 гр. діжонської гірчиці;
  • 1 цибулина невеликих розмірів.

Приготування починається з підготовки інгредієнтів. Очистіть свіжий корінь імбиру і дрібно натріть.

Лук також потрібно очистити, а після подрібнити в кашку в блендері.

Якщо у вас немає цього кухонного помічника, скористайтеся дрібної теркою (як для дерунів).

До цибулі та імбиру додайте інші компоненти і ретельно перемішайте.

Щоб подати на стіл смачне блюдо азіатської кухні, відваріть морепродукти і полийте їх зверху смачною сумішшю.

Використовувати цей соус можна для подачі риби або м’яса.

Заправка для салату з розмарином

Унікальний соус, до складу якого входить гірчиця, мед і соєвий соус, навіть простий мікс із зелені і листя наповнить феєрією смаків.

Для приготування заправки необхідно взяти по одній столовій ложці такі інгредієнти:

  • соєвий соус;
  • лимонний сік;
  • мед;
  • негостру гірчицю;
  • кип’ячену воду (обов’язково в холодному вигляді).

Всі компоненти потрібно змішати. Додати до них трохи сухого розмарину і при необхідності солі.

Заправка може використовуватися для овочевого салату, а також суміші салатних листя і м’яса, наприклад, курки або індички, салату з рибою і так далі.

Також читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: кращі рецепти.

Ароматний соус робить салат смачним і оригінальним.

Пікантна заправка для салату

Не менш смачною і пікантною виходить соус по іншому рецепту.

Поєднання кисло-солодкого смаку з гостротою гірчиці і пікантність часнику подарує справжню феєрію смаків.

Для заправки потрібно взяти:

  • 1 ст. л. винного оцту;
  • 1 ст. л. діжонськой гірчиці;
  • 1 ст. л. зернистої гірчиці;
  • 2 ст. л. масла оливи;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • чорний перець за бажанням.

Головне завдання часнику – незвичайний аромат, тому він повинен бути кашоподібного стану.

Пропустіть його через прес або натріть. Змішайте його з іншим компонентами до однорідного стану.

Не більше пари хвилин на приготування, і на столі смачна пікантна заправка.

Пробуйте і експериментуйте, адже контраст дарує нові смакові нотки.

Саме звичне блюдо зможе заграти новими фарбами і смаками, якщо для нього використовувати заправку з меду, гірчиці і соєвого соусу.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top