Індичка з медом в духовці
Індичка з медом в духовці: простий рецепт.
Сьогодні ввечері втілив в життя черговий кулінарний рецепт із застосуванням меду – індичку з медом в духовці.
Так, індичка це вам не курка в меду та с гірчицею, це птах серйозніше буде)))
Давно у нас в холодильнику лежав грунтовний шматочок цієї пташки, але якось руки до неї не доходили.
І ось сьогодні, у вихідний день, коли вільного часу більш ніж достатньо, вирішив приготувати індичку з медом, а точніше запекти її в духовці.
Для тих, хто зібрався приготувати її так само, відразу хочу попередити, що часу буде потрібно години дві на все-про-все.
Але якщо ви хочете порадувати своїх домочадців чимось незвичайним, то запечена індичка з медом в духовці це хороший вибір – і виглядає переконливо і урочисто і смак незвичайний.
Отже з чого почати?
По-перше, звичайно, м’ясо миємо й трохи просушують серветкою.
Порізав я їх на три великі шматки індички (в моєму розпорядженні була задня частина тушки).
Наступним етапом було приготування суміші для обмазування м’яса, для чого я змішав і ретельно перемять роздавлений часник, суміш перців, сіль.
Вийшла досить однорідна маса, придатна для втирання. Ну і підготував звичайно мед, він тут підійде будь-який, аби був рідким.
Далі грунтовно втер в індичку суміш часнику і перців, після чого обмазав її медом.
Ну а поки я це робив, духовка моя розігрівалася до 200 гр.
Коли з обмазуванням було покінчено, індичку в меду розмістив на листи, попередньо положивши на них фольгу.
Зверху також накрив м’ясо фольгою і відправив його в розігріту духовку, зменшивши трохи газ.
Тепер можна було тільки поглядати за процесом приготування і стежити за тим, що індичка не підгорала.
А це дуже навіть можливо, так при приготуванні індички з медом є така особливість – це утворення в листах дуже густої медовою маси через випаровування води, яка, якщо її «упустити», прагне швидко присмажити))).
Тому при ознаках загустіння треба своєчасно підливати в деко воду.
Що стосується часу приготування, то зазвичай радять тримати індичку в духовці близько години, але у мене пішло півтора.
Після це я ще прибрав верхній лист фольги, потримавши індичку ще хвилин двадцять – це додає їй особливо гарний вид, позолотивши їй шкірку.
Читайте також: Соус — гірчиця, мед і соєвий соус: кращі рецепти
От і все. Приготування індички з медом в духовці зовсім нескладна, але подивіться який результат:
Індичка гарно іде під звичайну медовуху, також приготовану в домашніх умовах