Кращі осінні рецепти з медом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Осінні рецепти з медом

Осінні рецепти з медом

Осінні рецепти страв з медом: овочі та м’ясо.

Осінь – пора не тільки врожаю свіжих вітамінних овочів, а й нового викачування меду.

Після Медового Спаса можна впевнено ласувати бджолиним продуктом, і звичайно, купити липовий мед для профілактики застуд на прийдешній осінній сезон.

А осінні страви, в складі яких мед – це не тільки прекрасні смакові поєднання, а й можливість отримати ударну дозу вітамінів та інших корисних речовин!

  1. Овочі в меду з соусом теріякі
  2. Запечені овочі з медом і спеціями
  3. М’ясо, запечене з овочами і медом

Овочі в меду з соусом теріякі

Овочі, обсмажені в меду з соусом теріякі, мають пікантний гостро-солодкий присмак і порадують будь-якого гурмана.

Щоб їх приготувати, потрібно:

  • по 1 ст. л. кунжутного насіння і натурального меду;
  • по 150 г. свіжої квасолі і гороху;
  • 200 м редиски;
  • 3 ст. л. соусу теріякі;
  • оливкова олія;
  • 3 середніх моркви;
  • перець, зелень за смаком.

Приготування:

  1. Кунжутне насіння обсмажити на сковороді з оливковою олією.
  2. Моркву нарізати тонкими брусками, редис – пластинками, квасолю і горох ретельно промити.
  3. Покласти овочі в сковороду з кунжутним насінням і обсмажити майже до готовності.
  4. Приготувати соус з меду, перцю і соусу теріякі, залити овочі, обсмажити ще кілька хвилин і залишити в сковороді, щоб блюдо просочилося.

Подавати на стіл прикрашеним зеленню.

Запечені овочі з медом і спеціями

Смажені овочі дуже смачні, проте приготування в духовці вважається більш корисним, до того ж інгредієнти вбирають аромат один одного, створюючи єдиний смаковий букет.

Можна спробувати приготувати запечені овочі з медом і спеціями.

Для цієї страви знадобиться:

  • 6 ст. л. меду;
  • бальзамічний оцет;
  • 4 середніх моркви;
  • 3-4 часникових зубчики;
  • 250 г сухого вина або бульйону з овочів;
  • 100 г вершкового масла;
  • гілочки чебрецю;
  • 3 великих картоплини;
  • бальзамічний оцет;
  • сіль, перець – за смаком;
  • невеликий шматочок імбиру;
  • корінь селери.

Приготування:

Овочі ретельно промити, почистити, нарізати невеликими шматками, викласти у змащену маслом ємність для запікання разом з дрібно нарізаним часником і чебрецем.

Потім готуємо соус

Для нього в м’яке вершкове масло додаємо мед, натертий на дрібній тертці імбир, оцет, сіль і перець за смаком, заливаємо вином або овочевим бульйоном.

Соус нагріваємо до однорідності на водяній бані або слабкому вогні, потім поливаємо їм овочі і ставимо в розігріту до 180оС духовку на 30-35 хвилин.

Читайте: Маринади з медом — кращі рецепти.

М’ясо, запечене з овочами і медом

Зі складом запечених овочів з медом можна експериментувати, наприклад, замінити картоплю кабачками або баклажанами, додати телятину або свинину.

Таке блюдо можна використовувати в тому числі і як гарнір до м’ясних страв.

А приготувавши запечені з овочами і медом м’ясо, ми позбудемося необхідності готувати кілька страв на обід.

Для нього знадобиться:

  • 2 солодких перцю;
  • 700 м м’яса (краще, якщо це буде свиняча шийка);
  • соєвий соус;
  • гілочки розмарину і чебрецю;
  • 3 середніх картоплини;
  • 100 м брокколі;
  • 2 ст. л. меду;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 1 великий помідор;
  • зелена цибуля.

Приготування:

Часник подрібнити, додати соєвий соус, рідкий мед, розмарин з чебрецем і оливкове масло.

Цією масою потрібно залити шматок м’яса і залишити на кілька годин (краще маринувати в рукаві або глибокому посуді).М'ясо, запечене з овочами і медом: рецепт

Потім викласти м’ясо разом з гілочками на застелений фольгою деко, полити соусом і випікати при 180оС 45 хвилин.

У цей час підготувати овочі: броколі, картоплю, перець і томат порізати невеликими шматочками, покришити туди пір’я зеленої цибулі.

Розгорнути фольгу, викласти овочі до м’яса і допікати ще півгодини – за цей час вони встигнуть увібрати аромат медового соусу.

Для цих цілей краще липовий мед, проте підійде і будь-який інший натуральний бджолиний продукт.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top