Готуємо м’ясо з гірчицею і медом (рецепти для запікання, тушіння та барбекю)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
М'ясо з гірчицею і медом: рецепти

М’ясо з гірчицею і медом: рецепти

М’ясо з гірчицею і медом (рецепти для запікання, тушіння та барбекю).

Мед і гірчиця – два безпрограшних інгредієнта для маринадів і соусів до будь-якого виду м’яса.

Гірчиця додає страві приємну гостроту і пряний смак, а мед допомагає розкрити у всій повноті аромат м’яса.

Крім того, при смаженні або запіканні м’ясо з медом виходить особливим: з золотистою карамельною скоринкою зовні, соковитим і тане – всередині.

Запікайте, тушкуйте, обсмажуйте на грилі або зробіть барбекю – перед вашим блюдом не встоять навіть найдосвідченіші гурмани!

  1. Свиняча вирізка в медово-гірчичному маринаді
  2. Печеня по-грузинськи
  3. М’ясо, тушковане в гострому соєво-медовому соусі
  4. Свинина, запечена в гірчично-медовому соусі

Свиняча вирізка в медово-гірчичному маринаді

Свинина як не можна краще поєднується з гірчицею і медом.

Барбекю з соковитою свинячої вирізки в такому маринаді стане головним блюдом вашого святкового столу.

Для його приготування вам будуть потрібні:

  • свиняча вирізка (600 гр.);
  • 3 столові ложки гірчиці;
  • 3 столові ложки з гіркою натурального меду;
  • сіль, спеції, чорний перець.

Порада: Перед приготуванням свинину потрібно вимити і ретельно висушити паперовими рушниками.

Якщо цього не зробити, то золотава скоринка при смаженні не утворюється.

  1. Свинину наріжте скибочками завтовшки 1 см. Якщо свинина жостковата, її можна злегка відбити перед маринуванням.
  2. Змішайте гірчицю, мед, спеції і перець. Сіль додавати не потрібно!
  3. Обмажте свинину соусом і покладіть в глибоку скляний або керамічний посуд, і залиште мінімум на пару годин, а краще за все – на ніч.

Якщо будете готувати барбекю, обсмажувати скибочки з кожного боку потрібно буде всього 1-2 хвилини.

На звичайній сковороді готуватися свинина буде трохи довше, на кожну сторону знадобиться 5-6 хвилин.

При готуванні поливайте час від часу соусом. Солити потрібно вже готову страву, безпосередньо перед подачею його на стіл.

Такий маринад підійде і для курки, індички або телятини.

Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: кращі рецепти.

Печеня по-грузинськи

Медова насолода і ароматні пряні трави чудово доповнюють свіжу телятину або свинину.

Для приготування м’яса по-грузинськи найкраще підійде свинина, але можна маринувати в гострому соусі і телятину, і баранину.

На один кілограм жаркого по-грузинськи вам знадобляться:

  • пучок зелені (петрушка, базилік і кріп);
  • 1 стіл. ложка сметани або майонезу;
  • 2 стол. ложки натурального меду;
  • 1 стіл. ложка соку лимона;
  • сіль і чорний мелений перець.

Перед приготуванням свинину або телятину ретельно вимийте, обсушити і наріжте на невеликі шматочки.

  1. Порубати дрібно зелень, змішайте її зі сметаною, лимонним соком, медом і спеціями.
  2. Кожен шматочок змастити приготованим соусом.
  3. Залиште блюдо на кілька годин в холодильнику, щоб воно як слід просочилося.
  4. Запікайте м’ясо по-грузинськи в добре розігрітій духовці протягом години.

Печеня по-грузинськи прекрасно поєднується з печеним картоплею.

Зелень в рецепті може бути використана будь-яка, додавайте до смаку і коріандр, і кінзу, і базилік.

Любителі гострих соусів (наприклад, Соус — гірчиця, мед і соєвий соус) можуть додати в блюдо по-грузинськи і інші спеції кавказької кухні – смак від цього тільки виграє.

М’ясо, тушковане в гострому соєво-медовому соусі

Маринад з соєвого соусу і меду підійде і для яловичини, і для свинини, і для індички або курки.

Для приготування страви вам знадобляться:

  • 1 кілограм м’яса;
  • стакан меду;
  • стакан соєвого соусу;
  • стакан томатної пасти;
  • голівка часнику;
  • сіль і чорний перець.
  1. М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, мед, томатну пасту і спеції.
  3. Шматочки укладаємо в глибоку сковороду, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь.

Тушити блюдо потрібно, періодично його помішуючи, поки підлива як слід не загусне.

Птах готується, як правило, за півгодини, свинина і яловичина – трохи довше.

Свинина, запечена в гірчично-медовому соусі

Для приготування вам знадобиться свиняча шийка або окіст, найкраще без кісточки.

Перед приготуванням м’ясо неодмінно обсушити паперовими рушниками або серветками, щоб при запіканні на його поверхні з’явилася апетитна скоринка.

Для приготування соусу вам знадобляться:

  • 1 баночка французької гірчиці;
  • 2-3 столові ложки меду;
  • 3 зубчики часнику;
  • по половині чайної ложки меленого імбиру, базиліка, естрагону, білого перцю, куркуми.
  • кілька сушених ягід барбарису.
  1. Змішуємо всі інгредієнти в окремій ємності. Сіль додавати не потрібно!
  2. М’ясо проколюємо в декількох місцях і начиняє шматочками часнику і барбарисом.
  3. Обмащуємо шматок м’яса сумішшю.
  4. Загортаємо свинину в подвійний шар фольги так, щоб шов залишився нагорі.

Запікати м’ясо з медом в духовці протягом півтора – двох годин.

Через годину після початку приготування фольгу потрібно злегка відкрити, і кожні десять хвилин поливати спекотне стікає на деко соком.

Через 40-50 хвилин страва готова.

Читайте: Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі: рецепти.

Смачного!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top