Курка з гірчицею і медом – рецепти

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Курка, гірчиця, мед: рецепти

Курка, гірчиця, мед: рецепти

Курка з гірчицею і медом: кращі рецепти приготування.

Ось ще ряд рецептів, при приготуванні яких використовується основний продукт бджільництва – мед.

Ці страви вже точно не залишать байдужими ваших близьких і ви отримаєте самі похвальні відгуки.

І повірте, – курка з гірчицею і медом займе гідне місце серед ваших кулінарних досягнень.

Тим більше, що рецепт дуже простий: курка з гірчицею і медом готується швидко і з мінімальною кількістю інгредієнтів, всі з яких можна купити в будь-якому супермаркеті.

Є різні різновиди приготування курки подібним чином, але основних складових завжди два – це мед і гірчиця.

Є, як було сказано різні, трохи відрізняються варіації рецепта, розглянемо тут найбільш часті.

  1. Курка з гірчицею і медом в рукаві
  2. Курка з додаванням соєвого соусу і часничку
  3. Курка з гірчицею і медом під апельсинами
  4. Простий рецепт курки з гірчицею і медом

Рецепт приготування курки з гірчицею і медом в рукаві

Рецепт крім того що простий, вимагає і мінімальних витрат часу і сил.

Тим більше, що готувати будемо в рукаві, що полегшить вам і процес миття посуду.

Отже для нього буде потрібно:

  • Курячі гомілки – 8-9 штук;
  • Натуральний мед – 1 столова ложка;
  • Зерниста гірчиця – 1 столова ложка;
  • Сіль;
  • Перець.

Починаємо з того, що гомілки миємо й висушуємо їх, після чого їх перчимо і солимо за смаком.

Курка з гірчицею і медом в рукаві

Курка з гірчицею і медом в рукаві

Тепер змішуємо в окремому посуді мед і гірчицю, після чого ретельно обмазуємо, навіть втираємо суміш в гомілки.

Тепер можна викласти нашу курку з гірчицею і медом в рукав для запікання, виливши туди і залишки соусу, якщо такий є.

Рукав закриваємо, поміщаємо в деко і запікаємо в духовці протягом 35-40 хвилин при 200 гр С.

Щоб вийшла «всіма улюблена» скоринка, хвилин за 5-10 до закінчення потрібно проколоти рукав кілька разів у верхній його частині.

От і все. Курка з гірчицею і медом готова! Витягуємо її з духовки і кличемо всіх до столу.

Читайте: Курині крильця в медово-соєвому соусі в мультиварці.

Курка з гірчицею і медом з додаванням соєвого соусу і часничку

Ще один апетитний рецепт, для якого нам знадобиться:

  • Курячі стегенця – 3 штуки (хоча можна використовувати і цілу курку, тільки всі елементи треба брати в більшій кількості);
  • Зерниста гірчиця – 2 столові ложки;
  • Мед -1 столова ложка;
  • Соєвий соус – тут вже на смак;
  • Рослинна олія – ​​1 толова ложка;
  • Часник – пара зубчиків;
  • Чорний перець;
  • Сіль.

Починаємо з того, що готуємо маринад для нашої курочки: змішуємо мед, гірчицю, соєвий соус, рослинну олію і сіль (взявши до уваги солоність соєвого соусу).

Тепер ретельно обмазуємо курку соусом і даємо їй постояти протягом пари годин.

Після цього можна викласти її на деко і посипати зверху чорним перцем і натертим на тертці часником.

Запікаємо в духовці до готовності, не забуваючи періодично поливати м’ясо соком.

У смаку цієї страви не сумнівайтеся – рідні збіжаться на кухню задовго до готовності страви ..)

Читайте: Соус з меду та соєвого соусу: кращі рецепти.

Курка з гірчицею і медом під апельсинами

Цікавий рецепт, для якого візьмемо:

  • Ціла курка – 1 шт (вагою близько 1,5 кг);
  • Зерниста гірчиця – 4 столові ложки;
  • Натуральний мед – 2 столові ложки;
  • Апельсини – 3 штуки;
  • Оливкова олія – ​​2 столові ложкі.куріца з гірчицею і медом

Нічого складного в приготуванні курки з даним рецептом також немає.

Також як і в вищеописаних рецептах готуємо соус шляхом змішування гірчиці і меду.

Цією сумішшю ретельно обтирає курку зовні і зсередини, після чого викладаємо її в деко.

Курка з гірчицею і медом під апельсинами: рецептАпельсини ріжемо кільцями або часточками і видавлюємо сік прямо на курку, після чого залишки апельсинів закладаємо їй всередину і навколо на деко.

Додаємо оливкову олію і заправляємо (на ваш розсуд).

Розміщуємо наш лист в духовку, розігріту до 200 гр С і запікаємо протягом 50-ти хвилин, періодично поливаючи курку соком, що виділяється.

Слідкуйте за кіркою – буває, що вона починає пригорати – в цьому випадку можна прикрити курку фольгою.

Ну а приблизно через 50 хвилин можна витягувати блюдо з духовки.

Рекомендується перед тим, як обробити курку потримати її хвилин 10, загорнувши у фольгу.

І .. можете насолоджуватися пікантним смаком курочки.

Також читайте: Соус — мед, гірчиця і соєвий соус: рецепти.

Простий рецепт курки з гірчицею і медом

Його особливість – це те, що при приготуванні соусу з меду і гірчиці ми додаємо ще один інгредієнт – сметану (приблизно 100-150 г).

В іншому все також гомілки, або грудки, або цілком курку обтирає соусом, солимо, даємо їй настоятися протягом 40-45 хвилин, і відправляємо в духовку, розігріту до 200 гр С.

Незабуваємо поливати соком, що виділяється і стежити, щоб не пригорала скоринка.

Хвилин через 50 можете накривати на стіл, на якому головним блюдом, звичайно, буде курка з гірчицею і медом.

Звичайно, це далеко не всі рецепти приготування курки з гірчицею і медом, якими можна здивувати близьких.

Про інших способах приготування поговоримо в наступних статтях.

Смачного!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top