Вино з малини

Рецепт малинового вина

Рецепт малинового вина

Рецепти вина з малини в домашніх умовах.

Домашнє вино з малини — улюблений напій святкових застіль.

У малиновому вині в міру поєднуються солодкість, міцність і неперевершений аромат.

Малина — одна з ягід, яку люблять всі. Солодка, неймовірного рубінового кольору.

Сік при укусі малини вибухає феєрверком відчуттів у роті. Їж, і не можеш відірватися.

Але якщо все ж переможеш себе і зібрану корзину прекрасних ягід пустиш не куди-небудь, а в вино, то палітра смаків поповниться неймовірними враженнями.

  1. Відео рецепт вина з малини
  2. Класичний рецепт малинового вина
  3. Перший етап
  4. Другий етап
  5. Третій етап
  6. Четвертий етап
  7. П’ятий етап

Відео рецепт вина з малини

Класичний рецепт малинового вина

Розповім, як приготувати вино з малини за класичним рецептом. Міцність виходить 12 — 13%.

Складові:

  • Ягід малини — близько 5 кг;
  • Цукор — в залежності від кількості ягоди — береться за курсом 1: 5. Гурманам можна спробувати взяти нерафінований коричневий цукор в тій же пропорції. Він додасть нові нотки смаку.
  • Вода — так само залежить від обсягу ягід і береться з розрахунку 1: 2, а значить нам необхідно 2,5 літра.

Малину варто брати свіжу і не мити водою. Миття згубно впливає на природні дріжджові бактерії, властиві ягоді.

Перший етап

Читайте також: рецепт вина з вишень.

Звільняємо з ягід сік, прокрутивши на м’ясорубці або блендері. В отримане ягідне пюре додаємо половину цукру.

Це робиться для того, щоб відрегулювати міцність напою. Далі підливаємо воду кімнатної температури.

Температура води впливає на роботу наших бактерій. Низька уповільнює їхній ріст, а висока — губить остаточно. Для вина високою вважається температура вище 25С.

Всю бражку треба добре перемішати і перелити в емальований або скляний посуд. Щільно закрити кришкою і прибрати в спекотне темне місце. Температура не повинна бути нижче 18 градусів.

Через 10 годин треба подивитися на заповітну баночку. Побачимо, що сік повинен почати пузиритися.

При відсутності бульбашок слід їх розбудити. Швидше за все температура нижче, ніж необхідна.

Будимо бактерії шляхом відливання частини, приблизно стакан — два і трохи підігріваємо наш сік, кип’ятити заборонено категорично. Гарячий сік вливаємо назад, перемішуємо і знову чекаємо.

Коли бактерії в ягодах прокинулися і почали працювати, починається сам процес бродіння.

Ягідний сік повинен активно пузиритися, а макуха підніматися вгору, утворюючи щільну шапку, поступово відшаровуючись від соку.

Другий етап

Читайте також: рецепт вина зі слив.

Через тиждень періодичного підглядання за нашої брагою і помішування її щоб не утворилася цвіль, слід пару раз перелити сік з ємності в ємність, щоб провітрити його. Цей прийом покращує смак молодого вина.

Потім підгодувати дріжджі цукром з половини, що залишилася. Норма підгодовування цукром становить 1-2 столові ложки на літр вина.

Так само можна додати 2-3 краплі на літр нашатирного спирту. Він у виноробстві є приголомшливим підгодовуванням.

Досвід показує, що додавання декількох крапель нашатирного спирту покращує смакові якості вина.

Знову щільно закриваємо кришкою і прибираємо брагу ще на тиждень.

Третій етап

Читайте також: рецепт вина з бузини.

Процес бурління починає зменшаться, а це відбувається десь через 2 тижні, напій починає набувати колір, мезга повністю відокремилася і піднялася вгору, активних процесів не відбувається.

Вміст посуду потрібно процідити через друшляк або марлю, зливаючи сік. Ягоди ж відкладемо в якусь тарілку, нехай продовжують стікати, цей сік ми додамо в основний обсяг, адже цінна кожна крапля.

В майбутнє вино знову додамо цукор, 1-2 ложки, підгодувавши винні бактерії.

Малинову бражку, очищену від макухи переливаємо в скляну тару. Вино має максимально заповнити обсяг банки або бутлі, але не наливаючи під краю.

Зробимо пристосування для гідрозатвору.

  • Для цієї мети може послужити знаменита рукавичка з малесенькій дірочкою на одному з пальців, яка одягається на банку.
  • Крапельниця, встромлена в кришку.
  • Протягнути в отвір в кришці гумова трубочка d = 6 мм

Щільно закриваємо вино кришкою, втопивши зовнішній кінець шланга в банку з водою.

Вільний кінець шланга помістимо в стакан з водою. Так вуглекислота, що виникає при бродінні, буде виходити, чи не заглушаючи наше вино.

А саме вино, буде зріти в відсутності повітря. Прибираємо ще на тиждень наш скарб в затемнене місце кімнатної температури.

Четвертий етап

Читайте також: рецепт вина з родзинок.

За цей час у вині відшарувалися залишки макухи, які були недофільтровани, а на дні з’явився невеликий осад — померлі дріжджі.

Вино продовжує бродити, але вже не так інтенсивно. Тепер необхідно профільтрувати вино так, щоб прибрати всі зайві частинки і отримати чистий напій.

Потрібно підібрати не дуже товстий шланг і по ньому перелити вино в іншу ємність (як у фізиці переливаються судини, де один вищий від другого).

Головне шланг опустити так, щоб він не діставав осад. Заодно під час цього процесу, ми наситимо вино киснем.

Тут треба врахувати, що чим повільніше переливається вино, тим краще проходить фільтрація. Тому на шлангу слід зробити затиск, і контролювати процес.

Пробуємо! Вино має кислий смак. Кислі тони повинні переважати, але і солодкі теж відчуватися.

Знову додаємо цукор 1 — 2 ложки і нашатир — 2 краплі. Основну тару миєму, сушимо і повертаємо настоечку тому, знову встановлюючи гідрозатвор.

Але якщо смак вина буде солодкий, то вино потрібно на інший день провітрити знову.

А то і кілька разів, при цьому не підгодовуючи дріжджі. Через 2 тижні повторимо процедуру фільтрації, але додавати цукор вже не треба.

П’ятий етап

Читайте також: рецепт вина з горобини.

Ще через 2 тижні, осад повністю зник, а вино стало повністю прозорим.

Тепер необхідно дати вину солодкість. Але це справа смаку. Необхідно визначитися, на скільки вино треба підсолодити.

Цукор висипаємо на бавовняну тканину, наприклад, білий ситець або бязь. І робимо кульок, зав’язуючи кінці та занурюємо мішечок в вино, зафіксувавши на пляшці.

Знову одягаємо кришку і гідрозатвор. Десь через місяць цукор повністю піде в вино, і воно знайде солодкість.

Робимо фінішну фільтрацію. Відсутність осаду свідчить що бродіння закінчено. Тепер переллємо вино в пляшки і приберемо на холод.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *