Білий мед

Білий мед

Білий мед

Білий мед: буває чи ні.

Скільки сортів цілющого солодкого продукту бджільництва існує в світі?

Дуже багато. Серед них частіше зустрінеш бурштиновий, коричневий, світло-коричневий і навіть білий мед.

Мед білого кольору роздобути буває складно, так як він виходить тільки з нектару певних рослин, які не так часто можна знайти на одній місцевості.

  1. З яких квітів збирають цілющий нектар?
  2. Які хвороби лікує білий мед?
  3. Як отримати?

З яких квітів збирають цілющий нектар?

Рослин для виробництва білого меду не так багато, а зустрічаються вони набагато рідше, тому багато хто задається питанням, чи буває білий мед.

Такий продукт дійсно існує, але отримати його можна, тільки якщо бджоли будуть весь час збирати квітковий нектар з:

Нектар, зібраний з малинових квіток, спочатку має золотистий колір і лише після кристалізації стає білим.

Продукт, отриманий з квіток конюшини, відрізняється білизною і воскоподібною консистенцією.

Не так багато існує людей, які б не чули про корисні властивості липового меду, який відрізняється світлим відтінком.Білий мед

Не таким поширеним є акацієвий продукт бджільництва. Але цей сорт здатний зберігатися дуже довго і залишатися рідким.

У людей, далеких від пасік і бджіл, може виникнути питання, чому мед білий і густий.

Все дуже просто.

Сорти, зібрані з рослин, зазначених вище, досить швидко кристалізуються, що і обумовлює густоту продукту.

Які хвороби лікує білий мед?

З чого виходить мед білого кольору, тепер зрозуміло. Залишилося визначитися, за яких захворюваннях варто вживати по ложці білого меду.

За допомогою меду білого кольору можна полегшити перебіг таких захворювань, як:

  • ангіна;
  • бронхіт;
  • кон’юнктивіт, стоматит;
  • різні дерматити;
  • гіпотонія.

Як отримати?

Стати володарем меду білого кольору може будь-яка людина, яка знає рецепт його приготування.

Для цього потрібно взяти будь-який сорт іншого відтінку (бажано травневий) 1,5 кілограма, шишки хмелю сушені, кілька зерен кардамону, желатин і 8 літрів води.

Приготування білого меду підрозділяється на наступні стадії:

  • змішування меду з гарячою водою;
  • настоювання цілу ніч;
  • кип’ятіння;
  • додавання хмелю, кип’ятіння-охолодження (так кілька разів);
  • охолодження і додавання кардамону з желатином.

Після останнього охолодження суміш не чіпають 21 день, а потім розкладають в банки, посипаючи цукром зверху.

Такий продукт дуже популярний на території США. Його вживають не в якості цілющої речовини, а як ласощі.

Всі знають, що цілющий продукт небажано піддавати кип’ятінню, інакше він втрачає всі свої корисні властивості.

Але в США він використовується як смачний десерт, який дуже подобається дітям.

При виборі цілющих ласощів на ринку будьте уважні. Натуральний продукт вкрай рідко буває воскоподібний, тому перед покупкою поцікавтеся, де він зроблений.

Існує два варіанти отримання світлого кремового відтінку: самостійна кристалізація або збивання.

Найчастіше при промисловому виробництві використовують другий варіант.

При збиванні нічого стороннього не додають, але такий спосіб допомагає отримати кремовий продукт з будь-якого сорту цілющого продукту бджільництва.

Найкраще купувати всі продукти бджільництва у пасічників, які можуть дати раду і допоможуть вибрати потрібний сорт.

Це убезпечить від покупки штучних ласощів за ціною натурального.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *