Домашні винні дріжджі

Домашні винні дріжджі
Як зробити винні дріжджі в домашніх умовах.
Якщо ви хоч раз в житті експериментували, наприклад, на кухні або навіть в шкільній лабораторії, то у вас напевно виникало бажання приготувати власне вино.
Це і зрозуміло, адже виноград доступний практично цілий рік, та й цукор досить доступний.
Винні пляшки також не є проблемою, їх можна придбати на розпродажі, в фірмовому магазині або в інтернеті.
Ну а ось з винними дріжджами справа йде трохи інакше. Їх не так вже й просто дістати, навіть в спеціалізованих точках.
Але це – не біда. Можна спробувати приготувати дріжджі власноруч! Насправді це не так вже й складно, якщо дотримуватися певних правил.
Отже, розглянемо основні моменти приготування дріжджів в домашніх умовах.
Відео-рецепт приготування дріжджів з родзинок
Домашній рецепт приготування дріжджів
Необхідні інгредієнти:
- 2 склянки ягід винограду;
- 1 стакан апельсинового соку;
- 1 чайна ложка білого цукру;
- 2 склянки виноградного соку.
Процес приготування винних дріжджів:
Читайте також: як зробити вино зі слив.
Крок 1
Помістіть ягоди винограду (необхідно, щоб на ягодах був природний білий наліт) в керамічну або скляну миску.
Ретельно роздавите ягоди, щоб з них вийшов весь сік. При цьому посуд повинен бути продезінфікований, щоб виключити можливість потрапляння в суміш небажаних бактерій.
Додайте апельсиновий сік в кількості, яка повністю накриє роздавлені ягоди. Додайте цукор.
Все добре перемішайте і накрийте серветкою або кухонним рушником. Помістіть миску в тепле місце (температура повинна бути близько 25 градусів Цельсія).
крок 2
Дайте суміші настоятися і перебродити близько двох днів, поки на ній не з’явиться піна.
Залежно від кількості дріжджових клітин на виноградній шкірці, цей процес може відбутися швидше, а може відбуватися і повільніше.
В процесі бродіння необхідно перемішувати суміш кожні 6 годин, це необхідно для стабільного збагачення киснем. Не давайте суміші сильно бродити, інакше все дріжджі загинуть!
крок 3
Коли суміш почала процес бродіння, це означає, що дріжджі готові. Процідіть суміш через сито або будь-який інший фільтр.
Цю суміш можна помістити в холодильник і використовувати її в подальшому для прискорення приготування дріжджів.
крок 4
Додайте в суміш (на півсклянки готової суміші) ще 2 склянки виноградного соку, таким чином ви можете почати процес приготування наступної партії дріжджів (за бажанням).
Надалі вся процедура повторюється. Не забувайте про дезінфекцію!
Поради з приготування винних дріжджів в домашніх умовах
Читайте також: як зробити вино з родзинок.
Процес приготування домашніх дріжджів буде швидше, якщо сік дуже солодкий, і навпаки, якщо солодкість не достатня, то процес приготування домашніх винних дріжджів триватиме довше!