Домашні винні дріжджі

Домашні винні дріжджі

Домашні винні дріжджі

Як зробити винні дріжджі в домашніх умовах.

Якщо ви хоч раз в житті експериментували, наприклад, на кухні або навіть в шкільній лабораторії, то у вас напевно виникало бажання приготувати власне вино.

Це і зрозуміло, адже виноград доступний практично цілий рік, та й цукор досить доступний.

Винні пляшки також не є проблемою, їх можна придбати на розпродажі, в фірмовому магазині або в інтернеті.

Ну а ось з винними дріжджами справа йде трохи інакше. Їх не так вже й просто дістати, навіть в спеціалізованих точках.

Але це — не біда. Можна спробувати приготувати дріжджі власноруч! Насправді це не так вже й складно, якщо дотримуватися певних правил.

Отже, розглянемо основні моменти приготування дріжджів в домашніх умовах.

  1. Відео-рецепт приготування дріжджів з родзинок
  2. Домашній рецепт приготування дріжджів
  3. Поради з приготування

Відео-рецепт приготування дріжджів з родзинок

Домашній рецепт приготування дріжджів

Необхідні інгредієнти:

  • 2 склянки ягід винограду;
  • 1 стакан апельсинового соку;
  • 1 чайна ложка білого цукру;
  • 2 склянки виноградного соку.

Процес приготування винних дріжджів:

Читайте також: як зробити вино зі слив.

Крок 1

Помістіть ягоди винограду (необхідно, щоб на ягодах був природний білий наліт) в керамічну або скляну миску.

Ретельно роздавите ягоди, щоб з них вийшов весь сік. При цьому посуд повинен бути продезінфікований, щоб виключити можливість потрапляння в суміш небажаних бактерій.

Додайте апельсиновий сік в кількості, яка повністю накриє роздавлені ягоди. Додайте цукор.

Все добре перемішайте і накрийте серветкою або кухонним рушником. Помістіть миску в тепле місце (температура повинна бути близько 25 градусів Цельсія).

крок 2

Дайте суміші настоятися і перебродити близько двох днів, поки на ній не з’явиться піна.

Залежно від кількості дріжджових клітин на виноградній шкірці, цей процес може відбутися швидше, а може відбуватися і повільніше.

В процесі бродіння необхідно перемішувати суміш кожні 6 годин, це необхідно для стабільного збагачення киснем. Не давайте суміші сильно бродити, інакше все дріжджі загинуть!

крок 3

Коли суміш почала процес бродіння, це означає, що дріжджі готові. Процідіть суміш через сито або будь-який інший фільтр.

Цю суміш можна помістити в холодильник і використовувати її в подальшому для прискорення приготування дріжджів.

крок 4

Додайте в суміш (на півсклянки готової суміші) ще 2 склянки виноградного соку, таким чином ви можете почати процес приготування наступної партії дріжджів (за бажанням).

Надалі вся процедура повторюється. Не забувайте про дезінфекцію!

Поради з приготування винних дріжджів в домашніх умовах

Читайте також: як зробити вино з родзинок.

Процес приготування домашніх дріжджів буде швидше, якщо сік дуже солодкий, і навпаки, якщо солодкість не достатня, то процес приготування домашніх винних дріжджів триватиме довше!

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top