Вино з бузини

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Рецепти приготування вина з бузини

Рецепти приготування вина з бузини

Вино з бузини: рецепт в домашніх умовах.

Вино з бузини – фантастичний, освіжаючий, легкий алкогольний напій, який легко готується в домашніх умовах.

Ця рослина росте в помірному кліматі, а цвіте кущ на початку літа.

З бузини можна готувати не тільки вино, але і настоянки, в т.ч. лікарські настоянки для серця.

Важливим етапом при приготуванні вина з бузини є визначення якісної рослини.

Бузину часто плутають з іншими рослинами, іноді навіть з отруйними!

Так що якщо ви сумніваєтеся в тому, чи є рослина бузиною, не використовуйте її.

У такому випадку замість кольору можна взяти висушені ягоди, які можна придбати на ринку.

Якщо ви все-таки впевнені в тому, що рослина є саме бузиною, то брати колір цього чагарнику можна лише в тому випадку, якщо на квітках немає дрібної мошки.

При цьому намагайтеся зірвати тільки колір, без стеблинок. Як правило, якщо затиснути цвіт бузини в долоні, то він обсипається.

Це показник гарного матеріалу для вина.

  1. Відео рецепт вина з чорної бузини
  2. Рецепт домашнього вина з бузини

Відео рецепт приготування вина з чорної бузини

Рецепт домашнього вина з бузини

Необхідні інгредієнти:

  • 1 літрова банка цвіту бузини (саме цвіту, не стебел!);
  • 4-5 лимонів;
  • 1 апельсин;
  • 2 пакетика зеленого чаю;
  • 1,8 кг цукру-піску;
  • Винні дріжджі.

Процес приготування вина з бузини

Для початку переконайтеся, що весь посуд, яка буде використовуватися, стерильний! Це дуже важливий момент для отримання смачного і якісного домашнього вина!

Ретельно переберіть весь цвіт бузини, видаліть всі сторонні включення (стеблинки, листя). У вас повинні залишитися тільки квіточки бузини!

Вимийте лимони і апельсин. Очистіть їх від шкірки і наріжте.

Цитрусові кладемо у відро, додаємо пакетики зеленого чаю.

Рецепти приготування домашнього вина з бузини

Рецепти приготування домашнього вина з бузини

Додаємо цукор-пісок.

Додаємо 4,5 літра окропу і все ретельно перемішуємо.

Відро накриваємо і даємо добре охолонути. Накрити відро потрібно надійно! У нього не повинні потрапити комахи (мухи, мошки і т.д.).

Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додаємо дріжджі.

Ми залишаємо сусло настоювати на 5 днів. Не забувайте щодня розмішувати майбутне вино з бузини!

Вторинне бродіння вина. Через п’ять днів процідіть сусло через тканину або марлю. Вилийте рідину в простерилізувати бутель середнього розміру. Прикріпіть на бутель повітряний шлюз, куди будуть відходити гази, що виробляються дріжджами. Роль шлюзу може прекрасно виконати звичайний повітряна куля. Поставте бутель в тепле місце, щоб завершити процес бродіння. Бродіння має відбуватися близько місяця, а іноді і двох. Закінченням процесу послужить чисте прозоре вино з осадом на дні. Саме тоді можна перелити прозоре вино в інший бутель, відокремивши осад.

Розлив вина з бузини. Коли процес бродіння вина завершено, ви можете переходити до його розливу в пляшки. Термін закінчення бродіння, як ви вже зрозуміли, вказати дуже важко, все буде залежати від дріжджів і умов зберігання сусла. Навіть якщо вино залишиться у бутлях після завершення бродіння, це напою не зашкодить!

Після розливу в пляшки потрібно щоб вино настоялося 4-6 місяців, причому 6 місяців – оптимальний варіант. Звичайно ж, вживати вино можна і раніше, але саме через півроку вино з бузини буде найбільш смачним.

Розливаючи вино, обов’язково переконайтеся, що пляшки кристально чисті!

Не забувайте про необхідність стерилізації всього посуду для вина!

При виконанні всіх цих нескладних правил, ви зможете насолодитися смачним, ароматним вином!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top