Вино зі слив

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Домашне сливове вино

Домашне сливове вино

Рецепти вина зі слив в домашніх умовах.

Влітку практично кожен фруктовий сад рясніє розмаїттям слив.

Тому не скористатися моментом, і не зробити сливове вино в цей час – просто злочин.

Звичайно ж, можна зварити сливове варення або просто заморозити сливи, але не потрібно відмовляти в задоволенні і посмакувати смачним сливовим вином!

Отже, розглянемо рецепт вина зі слив. Ми не будемо використовувати ніякої хімії, тільки натуральні продукти та інгредієнти.

В результаті наш напій буде не тільки смачним, але і корисним, звичайно ж, якщо вживати його в розумних кількостях.

Окремо слід відзначити, що сливове вино, зроблене в домашніх умовах, набагато смачніше магазинного, в якому міститься величезна кількість сульфітів, а вони, в свою чергу, призводять до алергічних реакцій і сильних головних болів

Без особливих зусиль ви зможете приготувати майже п’ять літрів вина, при розливі якого у вас повинно вийти шість пляшок напою.

Якщо ви хочете зробити вино в більшій кількості, то всі інгредієнти потрібно буде збільшити пропорційно тому, у скільки разів більше напою ви плануєте отримати.

Зауважте, що приготування сливового вина в домашніх умовах дасть вам можливість не тільки насолодитися смачним напоєм, але і істотно заощадити, адже вартість такого вина в магазинах досить висока.

При цьому, для того, щоб приготувати вино, вам потрібно буде купити лише цукор і дріжджі, а сливи ви зможете зібрати у власному саду.

Переступимо до розгляду всіх процедур виготовлення вина зі слив.

  1. Відео рецепт вина зі слив
  2. Рецепт домашнього сливового вина

Відео рецепт приготування вина зі слив

Рецепт домашнього сливового вина

Читайте також: рецепт вина з родзинок

Необхідні інгредієнти:

  • 2,5 кілограма свіжих соковитих слив;
  • 1,5 кілограма цукру – піску;
  • 5 літрів води;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • Винні дріжджі.

Процес приготування вершкового вина:

  1. Стерилізуємо контейнер для бродіння і решту посуду, яка буде використовуватися під час виготовлення вина.
  2. Ретельно промийте сливи, видаліть кісточки і розріжте навпіл.
  3. Помістіть сливи в контейнер для бродіння.
  4. Доведіть воду до кипіння і вилийте її в контейнер для бродіння.
  5. Накрийте контейнер кришкою і залиште настоюватися на чотири дні, помішуючи суміш два рази в день.
  6. Додайте цукор і ретельно перемішайте до повного його розчинення.
  7. Додайте винні дріжджі і лимонний сік, знову накрийте все кришкою.
  8. Поставте контейнер в тепле місце. Через кілька годин на поверхні почнеться утворюватися піна, це означає, що дріжджі починають бродити, перетворюючи цукор в алкоголь. Перемішуйте сусло двічі в день!
  9. Приблизно через п’ять днів необхідно перелити рідину в сулію.
  10. Для того, щоб при переливанні не збовтувати рідину можна використовувати прозору м’яку трубку. Для цього контейнер з рідиною ставлять на піднесеність, наприклад, на стіл, а бутель на підлогу. Один кінець трубки вставляємо в контейнер з рідиною. Далі слід всмоктати рідину в трубку, коли ви відведе що рідина почала рух по трубці, другий кінець швидко опускаємо в бутель.
  11. Будьте уважні! Коли рідина в контейнері закінчуватиметься, контролюйте, щоб осад, що знаходиться на дні не потрапив в бутель!
  12. Тепер закриваємо бутель кришкою з газовідвідною трубкою (можна закрити бутель повітряною кулею), ставимо його в прохолодне місце. Через деякий час процес бродіння почнеться знову, ви знову побачите бульбашки на поверхні.
  13. Після закінчення процесу бродіння дайте провину настоятися доти, поки воно не стане кристально чистим і прозорим. Після цього його можна розлити по пляшках і закупорити.

Не поспішайте пити вино, воно ще не володіє всіма необхідними смаковими якостями!

Читайте також: рецепт вина з бузини

Дайте йому настоятися ще 12 місяців. По закінченню цього терміну вино придбає відмінний смак і аромат!

You may also like...

1 Response

  1. Vika :

    Рецепт интересный, но у меня выхлоп получился маленький..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top