Який мед не кристалізується

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Який мед не цукрується

Який мед не цукрується

Який мед не кристалізується: чому це відбувається.

Щоб відповісти на питання, який мед не кристалізується, потрібно насамперед дати визначення такого поняття, як кристалізація меду.

Це природний процес,формування кристалів цукру в гущі меду.

Зрозуміло, стосується це тільки натурального продукту, так як хімічні добавки призводять до того, що цей процес протікає іншим чином, і прогнозувати швидкість зацукровування з великою точністю не виходить.

Спробуємо з’ясувати, через який час мед кристалізується, і що робити, якщо це відбувається занадто швидко.

  1. Причини затвердіння, сорт
  2. Правила зберігання
  3. Штучне розрідження

Причини затвердіння, сорт меду

Затвердіння відбувається тому, що в меді міститься глюкоза, яка схильна до кристалізації, справа лише в часі протікання процесу.

Далі будуть розглянуті фактори, які безпосередньо впливають на швидкість зацукровування.

Тут же потрібно відзначити, що існують сорти і види меду, які тверднуть повільніше інших.

Для початку визначимо, яку роль у цьому відіграє сорт, чи повинен кристалізуватися мед, якщо згущення не відбувається.причини кристалізації меду

Сорт в першу чергу показує, скільки в меді фруктози (натуральна речовина, що додає солодкий смак) і глюкози (більш потужний підсолоджувач високої калорійністі).

Щоб кристалізація протікала повільніше, необхідно, щоб вміст фруктози було максимальним, а глюкози було якомога менше.

Від цього співвідношення і залежить інтенсивність процесу.

При цьому неважливо, де буде зберігатися мед, в холоді або при кімнатній температурі.

Зрозуміло, в будь-якому випадку не рекомендується порушувати режим зберігання, так як зацукровування – це далеко не найстрашніше, що може статися з цією насолодою.

Наведемо ті види продукту, які можуть довго зберігатися в рідкому вигляді (зрозуміло, з дотриманням умови натуральності):

Зазвичай сорт визначається наступним чином. Головне – знати, з яких квітів бджоли збирають нектар.

Якщо з гречки, то сорт гречаний, і так далі. Тут потрібно додати, що не буває абсолютно чистого меду, завжди присутні домішки того чи іншого роду.

Перерахуємо ще деякі сорти, які не повинні швидко зацукровуватись:

Правила зберігання

При низьких температурах мед замерзає, при цьому процес осадки істотно сповільнюється.

При високих температурах (35+) відбувається розрідження, і кристали також утворюються повільніше.

правила зберігання медуПри цьому фахівці не рекомендують проводити такі експерименти, так як це може закінчитися тим, що продукт втратить свої смакові якості: аромат, солодкість, насичений смак.

Крім того, страждають і лікувальні властивості.

Якщо задатися питанням, чому не кристалізується мед, то можна прийти до такого висновку: консистенція не повинна змінюватися, якщо мед якісний.

Фахівці рекомендують зберігати продукт при температурі 14-15 ° С, це оптимальний показник, перевірений часом.

Довго не буде цукроватись мед в тому випадку, якщо вміст води не перевищує 20%.

За скільки затвердіє найякісніший продукт, відповісти нескладно. Якщо зберігати в допустимих умовах, рідка консистенція збережеться близько року.

Зрозуміло, хороший помічник підтримки рідкого стану – систематичне перемішування.

При регулярному проведенні цієї процедури сповільнюється процес формування кристаликів, згустків.

Головне в цій справі – використовувати чисті прилади, акуратно стежити за тим, щоб сторонні предмети, пил, бруд не потрапили всередину ємності.

Штучне розрідження

Розрідження такого роду небезпечно тим, що при нагріванні вище 35 ° С мед втрачає свої цілющі властивості.

Продавці іноді вдаються до цієї процедури, як би показуючи покупцеві: це відмінний рідкий продукт.правила нагрівання меду

Але насправді такий мед купувати не можна, якщо є хоч найменша частка сумніву.

З цієї причини не варто судити про якість меду по тому, зацукрувався він чи ні.

Ясно, що в ряді випадків затвердіння, навпаки, добра ознака.

Значить, продукт не гріли, а отже, і цілющі властивості збереглися. Наприклад, вересковий і соняшниковий сорти бувають рідкими лише тиждень.

В цілому можна підвести такий підсумок: взимку або на початку весни не може бути рідкого меду, він просто зобов’язаний бути зацукрованим. На це потрібно звертати увагу.

Різні сорти меду лікують від різних хвороб, тому перед покупкою необхідно проконсультуватися з професіоналом або самостійно ознайомитися з науковою літературою, яка висвітлює це питання.

Цікаво знати, що деякі хвороби лікуються не внутрішнім застосуванням, а зовнішнім.

Тобто мед наноситься тонким шаром на уражені ділянки шкіри, вугри, нариви та ін.

Потрібно бути з цим дуже обережним і обов’язково отримати консультацію у лікаря.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top