Лісовий мед

Лісний мед

Лісний мед

Лісовий мед — корисні властивості та шкода.

Лісовий мед є елітним сортом серед продуктів бджільництва.

Його добувають з нектару рослин, квітучих на лісових галявинах, таких як малина, суниця, чорниця, глід, черемха тощо.

Він має безліч унікальних цілющих властивостей, а також неповторні смакові якості.

Нектар для виготовлення лісового меду бджоли збирають під час другого і третього місяців літа.

Відмінною особливістю лісового меду або, як його ще називають, дикого — є те, що він увібрав в себе велику кількість різноманітних рослин медоносів.

Це робить його одним з лідерів серед усіх медових сортів. Наявність в складі паді робить ласощі ще більш корисним, а його смак і аромат — злегка гіркуватим.

Також такі ласощі завдяки паді відрізняється тривалим процесом кристалізації.

  1. Користь і шкода
  2. Як робиться лісовий мед?

Користь і шкода

Як і будь-який продукт бджільництва, лісовий мед має безліч корисних властивостей.

Він включає в себе цілющі якості рослин, з яких бджілки збирали нектар для його виготовлення.

Корисні властивості лісового меду:

  • протизапальну — допомагає при лікуванні вірусних захворювань;
  • відхаркувальну — швидкий помічник при лікуванні захворювань дихальних шляхів;
  • протимікробну — вбиває бактерії, тому його можна використовувати в якості компресів і примочок;
  • заспокійливу — ефективно бореться зі стресом і безсонням, допомагає зняти втому і нервову напругу;
  • імуностимулюючу і загальнозміцнювальну — щоденне вживання лісового меду підвищує імунітет і покращує фізичний стан, тому його часто рекомендують вживати людям пенсійного віку;
  • регенеруючу — допомагає позбутися від шрамів, опіків і порізів.

Що стосується шкідливих властивостей, у нього існує ряд протипоказань: алергічна реакція на бджолині продукти, а також вік до трьох років.

Дітям від року до трьох рекомендується давати продукт обережно, ретельно спостерігаючи за реакцією.

Як виробляється лісовий мед?

Відомо, що медові ласощі було одним з улюблених продуктів в стародавні часи.

Щоб добути трохи лісового меду, люди робили отвори в дуплах товстих дерев, куди заселялися бджолині сім’ї.

Усередині цих вуликів будувалися стільники, у тому числі далі добувалася медова солодкість.

Її збирали через спеціальні отвори, які люди зробили спеціально для цих цілей.

Зараз таким методом користуються лише в Башкирії, де до сих пір збереглося традиційне бортництво.

Ласощі, яке ми бачимо в магазинах під назвою «Лісовий мед», найчастіше проводиться окультуреними бджолами, чиї будиночки розставляють в лісових масивах в період цвітіння трав.

Завдяки своїм корисним властивостям лісовий мед знайшов широке застосування в кулінарії, медицині, косметології та фармацевтиці.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top