Чи можна нагрівати мед

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Чи можна гріти мед

Чи можна гріти мед?

Чи можна нагрівати мед: до якої температури.

Мед – цінний продукт, який містить безліч ферментів і корисних речовин.

Вже давно відомо, що при нагріванні безліч корисних складових в продукті бджільництва руйнується.

Якщо це робити, то відбувається процес окислення і зв’язування деяких хімічних елементів.

Нагрівати мед можна, якщо це робити правильно і до певної температури.

Справа в тому, що в косметології і при приготуванні страв дозволяється використовувати зацукрований продукт, який може дряпати шкіру або погано змішуватися з іншими інгредієнтами.

Тому його нагрівання спрощує процес застосування.

  1. До якої температури можна нагрівати мед?
  2. Чому не можна в мікрохвильовці гріти мед?
  3. При якій температурі мед втрачає корисні властивості?

До якої температури можна нагрівати мед?

Бджолярі рекомендують гріти продукт до температури не вище 36 ° С. Вище цього рівня цінні речовини будуть перетворюватися на шкідливі.

Найцікавіше, що полісахариди і фруктоза, що входять до складу речовини, виділяють при нагріванні канцероген – оксиметилфурфурол.

Якщо з’їсти такий продукт, то це може призвести до отруєння, а при тривалому використанні в малих дозах – навіть виникнення пухлини.

Саме тому не можна класти нектар в гарячу воду або чай. Найкраще їсти солодощі і запивати теплим напоєм.

Або правильно остудити напій і тільки після цього додати нектар.

Чому не можна в мікрохвильовці гріти мед?

У мікрохвильовій печі розігрівати мед не можна, так як хвилі впливають на молекули і іони.

Існує кілька способів нагрівання продукту:

Серед цих способів правильним буде метод розігріву меду на водяній бані. Так точно не перегріється продукт і зможете стежити за рівнем температури.

У мікрохвильовці нагрів відбувається нерівномірно. Так, внизу буде гаряче, а зверху холодно.

Якщо це зробити, то теж утворюється канцероген.

При якій температурі мед втрачає корисні властивості?

Вже при 40 градусах відбувається виділення канцерогену. При 60 градусах мед перетворюється в темну рідку масу.

Темний колір свідчить про те, що сахароза, що входить до складу продукту бджільництва, пригорає. Такий мед їсти ні в якому разі не можна.

Саме тому розігрівати мед для зменшення в’язкості потрібно виключно на водяній бані до ледве теплого стану.

Чи можна класти мед в окріп? Цього робити категорично не можна.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top