Кавові лікери
Кавові лікери: рецепти приготування в домашніх умовах.
Калуа і Тіа Марія – популярні бренди кавових лікерів з дуже хорошим смаком.
Розглянемо нескладні рецепти приготування лікерів в домашніх умовах, за смаком і зовнішнім виглядом які будуть відповідати згаданим брендам.
Кавові лікери можна готувати, використовуючи розчинну і свіжозварену кави.
Також можна використовувати спеціальну каву без кофеїну. Іншими словами, все залежить від ваших уподобань.
Необхідно врахувати те, що горілку не можна додавати в суху каву, інакше напій вийде дуже гірким!
Найкращий смак лікер набуває при використанні свіжозвареної кави південно-американської або італійської групи (еспресо), а також при використанні стручків ванілі замість його порошкового еквівалента.
Домашні кавові лікери найкраще подавати з льодом, також їх часто використовують в процесі приготування різних коктейлів.
Відео-рецепт кавового лікеру зі згущеним молоком
Рецепт домашнього лікеру Калуа
Цей простий кавовий лікер домашнього приготування чимось схожий на лікер Калуа, тільки набагато смачніший.
Стручок ванілі, доданий в лікер, надає напою особливого аромату, посилюючи глибокий кавовий смак.
Приготування цього неординарного напою забере у вас 4-6 тижнів.
Необхідні інгредієнти:
- 3 склянки цукру;
- ¾ частина склянки розчинного еспресо;
- 2 стручка ванілі;
- 3 склянки горілки.
Спосіб приготування:
- Доведіть суміш з трьох склянок цукру і двох склянок води до кипіння, помішуючи суміш до повного розчинення цукру. Додайте каву і продовжуйте варити на повільному вогні. Щоб еспресо повністю розчинився, як правило, досить проварити суміш близько 2 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і перелийте її вміст в скляну банку. Дайте суміші повністю охолонути. В цей час візьміть стручки ванілі і вийміть з них насіння, які більше схожі на своєрідний клейстер. Додайте витягнуті насіння разом зі стручками в кавовий сироп, після чого додайте горілку.
- Щільно закрийте банку і дайте їй настоятися 4-6 тижнів.
- Після того, як лікер настоявся, видаліть з нього стручки ванілі. Якщо ви хочете отримати дуже солодкий і м’який лікер, то рекомендується зробити фільтрацію суміші через кавовий фільтр.
- Подають кавовий лікер в охолодженому вигляді. Особливо вдала подача такого лікеру з морозивом.
Кавовий лікер на основі кави еспресо
Необхідні інгредієнти:
- 1 чашка кави еспресо або будь-якого іншого міцної кави;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки горілки (міцністю 40-50%);
- Півстручка ванілі, розрізаного вздовж.
Спосіб приготування:
- Заваріть каву еспресо або іншу міцну натуральну каву.
- Додайте цукор.
- Після охолодження додайте ваніль і горілку.
- Залийте отриману суміш в пляшку.
- Через 2-4 тижні вийміть стручок ванілі і перелийте все в іншу пляшку. Півсклянки горілки можна замінити такою ж кількістю коньяку, це додасть лікеру зовсім інший смак.
Кавовий лікер на основі розчинної кави
Необхідні інгредієнти:
- 1 стакан води;
- 1 склянка цукру;
- ¼ частина склянки розчинної кави;
- 2 склянки горілки.
Спосіб приготування:
- Підготуйте стручок ванілі, розріжте його вздовж, і візьміть половину. Можна також використовувати 1 столову ложку ванільного порошку або ванільного екстракту.
- Розчиняємо каву в 1 чашці окропу, додаємо горілку.
- Додаємо ваніль і даємо настоятися 2-4 тижні.
- Після закінчення 2-4 тижнів видаляємо стручок ванілі. Фільтрувати лікер не обов’язково тому що використовувалася розчинна кава.