Лікер з чорної смородини

Домашній лікер з чорної смородини

Домашній лікер з чорної смородини

Лікер з чорної смородини: рецепти в домашніх умовах.

Завдяки цим рецептам ви зможете самостійно приготувати чудовий лікер в домашніх умовах.

В даному рецепті ми не наводимо конкретну кількість інгредієнтів.

Все буде залежати від того, скільки у вас є ягід чорної смородини.

Такий домашній лікер можна вживати в чистому вигляді в невеликих кількостях, а можна також подавати разом з сухими, білими або ігристими винами.

Смородиновий лікер підійде для подачі його до десерту у вигляді ванільного морозива.

  1. Відео-рецепт приготування лікеру
  2. Рецепт домашнього лікеру з чорної смородини

Відео-рецепт приготування лікеру з чорної смородини

Рецепт домашнього лікеру з чорної смородини

Необхідні інгредієнти:

  • Свіжі ягоди чорної смородини;
  • Горілка або будь-який інший алкогольний напій з нейтральним смаком;
  • Цукор.

Процес приготування лікеру з чорної смородини

  1. Ретельно вимийте свіжі ягоди чорної смородини, після чого просушіть їх на паперовому рушнику. Після цього помістіть ягоди в скляну банку і залийте їх горілкою, або іншим напоєм. Горілка повинна повністю покрити ягоди. Закрийте щільно банку і поставте її в темне, прохолодне місце.
  2. Після закінчення чотирьох-п’яти місяців (на жаль, перш ніж насолодитися лікером, потрібно буде почекати такий тривалий термін) вилийте вміст банки у велику каструлю. За допомогою картопляної давилки розімніть ягоди, намагаючись вичавити з них максимальну кількість соку.
  3. Процідіть суміш через дрібне сито. Зауважте, що попередній крок по разминанню ягід можна було зробити за допомогою блендера. В такому випадку проціджування вам доведеться робити за допомогою кавового фільтра. Постарайтеся відфільтрувати суміш якнайкраще!
  4. Додайте цукор в тій же кількості, скільки у вас вийшло алкогольної суміші, тобто в співвідношенні 1: 1, і додатково додайте горілку, кількість якої має становити ¼ частина від усієї кількості отриманої суміші.
  5. Доводимо все вміст каструлі до кипіння. Робити це необхідно на повільному вогні, при цьому не забувайте знімати пінку, яка буде утворюватися. Цукор повинен розчинитися повністю, а сама рідина не повинна нагадувати консистенцію сиропу.
  6. Не варіть занадто довго, інакше в результаті ви можете отримати желе! Майте на увазі, що після охолодження ваш лікер стане ще густішим, ніж в гарячому вигляді!
  7. Залийте смородиновий лікер в стерилізовані банки в гарячому вигляді і щільно закрийте.

Зберігайте такий лікер в темному і прохолодному місці!

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top