Суфле з медом – прості рецепти

Суфле з медом: рецепти

Суфле з медом: рецепти

Суфле з медом – кращі рецепти приготування.

Час від часу поласувати солоденьким люблять всі.

Останнім часом все більше господинь стали робити солодощі вдома: адже тільки в цьому випадку можна отримати не тільки смачні, але і натуральні, без хімії, ласощі.

Одна з найпростіших і смачних солодощів – суфле.

Його легко і швидко готувати, воно буквально тане в роті і підійде для будь-якого випадку: і як святковий десерт, і як частування для несподіваних гостей, і просто як ласощі до вечірнього чаю.

Основними інгредієнтами будь-якого суфле є яєчні білки і жовтки, однак щоб воно стало солодким, туди зазвичай додають цукор.

Так чому б не замінити його натуральним медом – тоді суфле придбає оригінальний присмак і стане корисніше.

  1. Шоколадне суфле з медом
  2. Яблучне суфле з медом
  3. Суфле з медом і горіхами

Шоколадне суфле з медом

Від домашнього шоколадного суфле будуть в захваті всі!

Для нього нам знадобиться:

  • половина плитки шоколаду без домішок;
  • цукрова пудра;
  • 2 яйця;
  • 40 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. рідкого меду.

Приготування:

Для початку підготуємо формочки для випічки: смажте їх стінки шматочком вершкового масла і відправимо в холодильник.

Масло покладемо в одну ємність з шоколадом і медом. Шоколадне суфле з медом: рецепт

Тепер потрібно розтопити продукти до однорідного стану: для цього скористаємося мікрохвильовкою або водяною банею.

Почекаємо, поки суміш охолоне і додамо туди жовток 1 яйця; все ретельно вимішати.

Потім взіб’ёмо білки двох яєць в пишну піну.

Її потрібно буде влити в шоколадно-медову суміш – поступово, щоб білки не втратили свого обсягу.

Зосталось влити масу в охолоджені формочки, поставити в заздалегідь нагріту до 200оС духовку і пекти 8-10 хвилин.

Читайте: Осінні рецепти страв з медом: овочі та м’ясо.

Яблучне суфле з медом

Ніжний, повітряний десерт – яблучне суфле – особливо добре влітку, в сезон свіжих яблук.

Для нього потрібно:

  • 4 середніх яблука будь-якого сорту;
  • 10 білків;
  • 10 г вершкового масла;
  • 150 м меду;
  • цукрова пудра.

Приготування:

Розріжте яблука, видаліть серцевину.

Яблучне суфле з медом: рецептПокладіть їх на деко і запікайте 15-20 хв. до готовності.

Дайте охолонути, розімніть м’якоть ложкою або протріть через сито.

Вливши мед, поставте на середній вогонь, помішуючи.

Коли маса трохи загусне, додайте туди збиті яєчні білки.

Добре вимішати, розлийте масу по формах і запікайте при 180-200оС до золотистого кольору.

Подавайте, присипавши цукровою пудрою.

Читайте: Пряники з медом — кращі рецепти.

Суфле з медом і волоськими горіхами

Дуже смачним виходить суфле з волоськими горіхами і медом.

Для нього візьміть:

  • 200 м меду;
  • 1 стакан молока;
  • 10 яєць;
  • цукрову пудру;
  • 150 м волоських горіхів;
  • 2 ст. л. муки.

Приготування:

Білки відокремити від жовтків, останні розмішати з медом.

Горіхи злегка обсмажити на сковороді, подрібнити в блендері.

Молоко нагріти, але до кипіння не доводити. Суфле з медом і горіхами: рецепт

Змішати жовтки з горіхами, додати борошна, поступово влити молоко, поставити суміш на плиту і варити, помішуючи, до загустіння.

Білки ретельно збити в піну і, не припиняючи збивати, влити туди горіхову суміш.

Розігріти духовку до 200оС, розлити суфлейний масу по змазаним маслом формочках, випікати 10 хвилин.

Перед подачею посипати цукровою пудрою.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top