Курка в медово-гірчичному соусі під часниковою поливою

Курка в медово-гірчичному соусі: рецепт

Курка в медово-гірчичному соусі: рецепт

Курка в медово-гірчичному соусі з часником: рецепт.

Давайте сьогодні поговоримо про продукти, які на перший погляд абсолютно не можуть «дружити».

Але попри все з них виходить дуже смачне, оригінальне і зовсім несподіване за смаковими якостями блюдо.

Великий кухар ДеРішелье говорив: «Хочеш створити шедевр — поєднуй несумісне.

Тільки так отримаєш смак, аромат і зовнішній вигляд, які вразять сидять за столом».

Ми підемо порадою великого шефа і створимо свій маленький кулінарний прорив.

Я пропоную вам рецепт улюбленої страви моїх чоловіків — курка в медово-часниковому соусі.

І до нього я готую свершено несподівану часниково-медову підливу, яка пікантно підкреслить солодкуватий, карамельний смак найніжнішого курячого м’яса.

Інгредієнти

  • Курячі стегна — 4 шт.
  • Майонез — 3 ст. л.
  • Гірчиця — 1 ст. л. + 1 ч. л. для підливи
  • Мед світлий — 1 ч. л. + 1 ч. л. для підливи
  • Сіль, спеції (Каррі) — за смаком
  • Рисовий оцет — 2 ст. л.
  • Часник — 2-3 зубки
  • Рослинна олія — ​​3-4 ст. л.

Таким же способом можна приготувати і цілу тушку курки, але це я готую по вихідним.

А ось стегна в медового-гірчичному соусі можна зробити на вечерю всього за 30-40 хвилин.

Рецепт приготування

 

Курка в медово-гірчичному соусі

Курячі стегна промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо в ємність.

Вона повинна бути скляна або емальована, щоб маринад не окислився. Заправляємо сіллю і рисовим оцтом.

Натираємо цим складом стегна і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом готуємо гірчично-медову заправку.

Видавлюємо в глибоку миску майонез, додаємо мед, гірчицю і спеції.

Перемішуємо соус до однорідного стану і пробуємо на сіль.

Якщо потрібно — додайте трохи, але з поправкою на те, що стегна вже трохи присолити.

Виливаємо соус в ємність з стегнами і перемішуємо так, щоб кожен шматочок курячого м’яса буквально «занурився» в масу.

Знову даємо трохи постояти, щоб промаринувалося. Щоб не втрачати час, можна приготувати який-небудь гарнір. Мої люблять картопляне пюре.

А ви вибирайте те, що сподобається вам. Це може бути відварений рис, макарони або гречка.

Курочку в медового-гірчичному соусі можна приготувати і в духовці. Але на це піде трохи більше часу.

Я ж для приготування вечері вибираю більш простий спосіб термообробки — жарка. Ставимо сковорідку на плиту, наливаємо рослинне масло.

Коли сковорідка досить прогріється, викладаємо стегна. Смажимо на повільному вогні з кожного боку до золотистої скоринки.

Потім закриваємо кришку і тушкуємо до готовності, періодично перевертаючи, щоб не підгоріло.

А поки смажиться курка, готуємо нашу поливання. Рослинна олія, гірчицю, мед і трохи солі з’єднуємо в керамічної ємності.

Часник дрібно рубаємо. Ретельно перемішуємо суміш і злегка збиваємо. Консистенція повинна стати кремообразною, чимось схожою на майонез.

Змащуємо кожен шматочок курки в сковорідці цієї поливанням і ще трохи тушкуємо, щоб м’ясо просочилося запахами і смаками часнику і гірчиці.

Кілька секретів

Курка повинна бути неодмінно свіжою і добре промитою. Але її потрібно ретельно обсушити, щоб при миранаді спеції з неї «не сповзали», а усмоктувалися.

Мед додасть гарний карамельний колір скоринці. Але він же може спровокувати підгоряння.

Тому стежте за тим, щоб стегна не дуже довго смажилися на одній стороні, а то обвугляться і стануть чорними. А ще гіркими.

При випічці в духовці періодично змащуйте поверхню курки залишилися медово-гірчичним соусом.

Тоді скоринка буде хрусткою і ароматною.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top