Курка в медово-гірчичному соусі під часниковою поливою
Курка в медово-гірчичному соусі з часником: рецепт.
Давайте сьогодні поговоримо про продукти, які на перший погляд абсолютно не можуть «дружити».
Але попри все з них виходить дуже смачне, оригінальне і зовсім несподіване за смаковими якостями блюдо.
Великий кухар ДеРішелье говорив: «Хочеш створити шедевр – поєднуй несумісне.
Тільки так отримаєш смак, аромат і зовнішній вигляд, які вразять сидять за столом».
Ми підемо порадою великого шефа і створимо свій маленький кулінарний прорив.
Я пропоную вам рецепт улюбленої страви моїх чоловіків – курка в медово-часниковому соусі.
І до нього я готую свершено несподівану часниково-медову підливу, яка пікантно підкреслить солодкуватий, карамельний смак найніжнішого курячого м’яса.
Інгредієнти
- Курячі стегна – 4 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л. + 1 ч. л. для підливи
- Мед світлий – 1 ч. л. + 1 ч. л. для підливи
- Сіль, спеції (Каррі) – за смаком
- Рисовий оцет – 2 ст. л.
- Часник – 2-3 зубки
- Рослинна олія – 3-4 ст. л.
Таким же способом можна приготувати і цілу тушку курки, але це я готую по вихідним.
А ось стегна в медового-гірчичному соусі можна зробити на вечерю всього за 30-40 хвилин.
Рецепт приготування
Курячі стегна промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо в ємність.
Вона повинна бути скляна або емальована, щоб маринад не окислився. Заправляємо сіллю і рисовим оцтом.
Натираємо цим складом стегна і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом готуємо гірчично-медову заправку.
Видавлюємо в глибоку миску майонез, додаємо мед, гірчицю і спеції.
Перемішуємо соус до однорідного стану і пробуємо на сіль.
Якщо потрібно – додайте трохи, але з поправкою на те, що стегна вже трохи присолити.
Виливаємо соус в ємність з стегнами і перемішуємо так, щоб кожен шматочок курячого м’яса буквально «занурився» в масу.
Знову даємо трохи постояти, щоб промаринувалося. Щоб не втрачати час, можна приготувати який-небудь гарнір. Мої люблять картопляне пюре.
А ви вибирайте те, що сподобається вам. Це може бути відварений рис, макарони або гречка.
Курочку в медового-гірчичному соусі можна приготувати і в духовці. Але на це піде трохи більше часу.
Я ж для приготування вечері вибираю більш простий спосіб термообробки – жарка. Ставимо сковорідку на плиту, наливаємо рослинне масло.
Коли сковорідка досить прогріється, викладаємо стегна. Смажимо на повільному вогні з кожного боку до золотистої скоринки.
Потім закриваємо кришку і тушкуємо до готовності, періодично перевертаючи, щоб не підгоріло.
А поки смажиться курка, готуємо нашу поливання. Рослинна олія, гірчицю, мед і трохи солі з’єднуємо в керамічної ємності.
Часник дрібно рубаємо. Ретельно перемішуємо суміш і злегка збиваємо. Консистенція повинна стати кремообразною, чимось схожою на майонез.
Змащуємо кожен шматочок курки в сковорідці цієї поливанням і ще трохи тушкуємо, щоб м’ясо просочилося запахами і смаками часнику і гірчиці.
Кілька секретів
Курка повинна бути неодмінно свіжою і добре промитою. Але її потрібно ретельно обсушити, щоб при миранаді спеції з неї «не сповзали», а усмоктувалися.
Мед додасть гарний карамельний колір скоринці. Але він же може спровокувати підгоряння.
Тому стежте за тим, щоб стегна не дуже довго смажилися на одній стороні, а то обвугляться і стануть чорними. А ще гіркими.
При випічці в духовці періодично змащуйте поверхню курки залишилися медово-гірчичним соусом.
Тоді скоринка буде хрусткою і ароматною.