Кубанський томатний соус
Кубанський томатний соус – рецепт приготування.
Скільки чую, що зараз в магазині можна купити будь-який соус, але з кожним разом переконуюся, що смачніше соусу, приготованого в домашніх умовах ніде не купиш.
Кубанський томатний соус – це пряність, і те, що ми не станемо перетирати томати, а поріжемо їх часточками.
Дуже люблю томатний соус кубанський, сподіваюся він і вам припаде до смаку.
Складові:
- помідори – 2,5 кілограма;
- часник – 8 зубчиків;
- цибуля – 2 штуки;
- цукор – 0,75 стакан;
- сіль – 1 столова ложка;
- оцет 5% – 0,75 склянки;
- гвоздика – 2 штуки;
- перець чорний горошок – 2 штуки;
- запашний перець горошок – 2 штуки;
- кориця – 0,25 чайної ложки;
- гірчиця – 0,5 чайної ложки.
Читайте: Томатний соус для піци — рецепт.
Покроковий рецепт кубанського томатного соусу
- Стиглі помідори бланшувати в киплячій воді 1 хвилину, а потім відразу ж охолодити проточною водою і снтяь ножем шкірку.
- У ступці розтовкти гвоздику, горошини чорного і запашного перцю.
- Очищену цибулю і часник порізати. Цибулю – півкільцями, часник – пластинками.
- Очищені помідори нарізати часточками і довести до кипіння на слабкому вогні.
- Додати 0,25 склянки цукру, все подрібнені прянощі, цибуля і часник, добре перемішати і уварити до зменшення початкового об’єму в 2 рази.
- Додати цукор, що залишився і варити соус ще 10-15 хвилин. в кінці варіння додати сіль і оцет.
- Гарячий соус розкласти в банки і відразу ж закатати.
Кубанський томатний соус з помідорів дуже насичений, такий багатий і неоднозначний, як і сама Кубань історичний регіон на півночі Кавказу, звідки й походить його назва.
Смачних вам заготовок, і приємного апетиту!