Кубанський томатний соус

Кубанський томатний соусКубанський томатний соус — рецепт приготування.

Скільки чую, що зараз в магазині можна купити будь-який соус, але з кожним разом переконуюся, що смачніше соусу, приготованого в домашніх умовах ніде не купиш.

Кубанський томатний соус — це пряність, і те, що ми не станемо перетирати томати, а поріжемо їх часточками.

Дуже люблю томатний соус кубанський, сподіваюся він і вам припаде до смаку.

Складові:

  • помідори — 2,5 кілограма;
  • часник — 8 зубчиків;
  • цибуля — 2 штуки;
  • цукор — 0,75 стакан;
  • сіль — 1 столова ложка;
  • оцет 5% — 0,75 склянки;
  • гвоздика — 2 штуки;
  • перець чорний горошок — 2 штуки;
  • запашний перець горошок — 2 штуки;
  • кориця — 0,25 чайної ложки;
  • гірчиця — 0,5 чайної ложки.

Читайте: Томатний соус для піци — рецепт.

Покроковий рецепт кубанського томатного соусу

  1. Стиглі помідори бланшувати в киплячій воді 1 хвилину, а потім відразу ж охолодити проточною водою і снтяь ножем шкірку.
  2. У ступці розтовкти гвоздику, горошини чорного і запашного перцю.
  3. Очищену цибулю і часник порізати. Цибулю — півкільцями, часник — пластинками.
  4. Очищені помідори нарізати часточками і довести до кипіння на слабкому вогні.
  5. Додати 0,25 склянки цукру, все подрібнені прянощі, цибуля і часник, добре перемішати і уварити до зменшення початкового об’єму в 2 рази.
  6. Додати цукор, що залишився і варити соус ще 10-15 хвилин. в кінці варіння додати сіль і оцет.
  7. Гарячий соус розкласти в банки і відразу ж закатати.

Кубанський томатний соус з помідорів дуже насичений, такий багатий і неоднозначний, як і сама Кубань історичний регіон на півночі Кавказу, звідки й походить його назва.

Смачних вам заготовок, і приємного апетиту!

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top