Перцівка з медом — кращі рецепти

Перцівка з медом: рецепт

Перцівка з медом: рецепт

Перцівка з медом: кращі рецепти і приготування

Перцівка з медом в залежності від рецепту приготування може бути як столовим, так і чисто лікувальним напоєм.

Фенольне з’єднання капсаїцин, що міститься в перці, надає настоянці пекучий смак і здатність стимулювати обмін речовин, а також розріджує кров і стимулює роботу шлунка.

Мед є природним антисептиком і регулятором обмінних процесів, це протизапальний, антитоксичний і антиоксидантний засіб, а солодкий смак врівноважує гостроту перцю і гіркоту алкоголю.

  1. Особливості приготування
  2. «Експрес» перцівка
  3. Перцівка за годину
  4. Ароматна перцівка
  5. Перцівка з медом і мускатним горіхом
  6. Зелена перцівка з медом

Особливості приготування

Приготування перцівки з медом має деякі нюанси:

Вибір перцю

Пекучість і смак овоча залежить від багатьох факторів: часу збору, сорту, особливостей зберігання.

Так, угорський восковий перець і паприка злегка пекучі, а кайенский, мірасол, халапеньйо або тайський — повноцінна «обпалююча» приправа.Перцівка з медом -прості рецепти

Звідси висновок — перець необхідно спробувати, і якщо після цього сльозяться очі і перехоплює подих, то при першому приготуванні одного маленького стручка на літр алкогольного напою буде достатньо.

Лікувальну дію має тільки натуральний мед з пасіки.

Продукт, який продається в супермаркетах, як правило, проходить кілька етапів обробки, що включають фільтрацію, нагрівання, купажування, що згубно діє на якості меду.

Зацукрований мед не втрачає корисних властивостей, його використовують нарівні з рідким.

Настоянка зберігається в темному місці, тому що під дією сонячних променів і нагрівання вона втрачає лікувальні якості.

Перед тим як приготувати настоянку, перець зазвичай розрізають і роблять надрізи на шкірці, але при довгій витримці (більше 7 днів) він в будь-якому випадку віддає гостроту напою.

Вичищати насіння чи ні, кожен вирішує самостійно. Деякі автори рекомендують видаляти насіння, але інші стверджують, що вони надають особливого смаку.

Мед і гострий перець — це головні компоненти напою. Найчастіше настоянка, куплена в магазині, містить тільки їх.

Перцівка з медом, яку приготували в домашніх умовах, має ряд переваг.

Зокрема, це можливість відкоригувати гостроту напою, вчасно прибравши з нього перець при настоюванні, а також смак і запах шляхом додавання додаткових інгредієнтів.

Якщо настоянка набула зайву гостроту, її можна використовувати місцево або зберігати в якості концентрату і розводити їм чисту горілку.

Смак у напою буде біднішими, але зігріваючі властивості проявляться в повній мірі.

Перцівка з медом — ефективний засіб при перших ознаках ГРЗ або переохолодження.

Вона не може вважатися повноцінним ліками, проте швидко зігріє і прискорить обмінні процеси, що призведе до того, що природні механізми самовідновлення і боротьби з хворобами запрацюють на повну силу.

Крім того, настоянка проявляє антибактеріальні, противірусні та протизапальні властивості.

Напій можна застосовувати зовнішньо як розігріваючий засіб або для лікування запалень, в тому числі, інфекційної природи.

Рецепти

Перцівка з медом - рецепти

Існує безліч способів приготування напою — від простих і швидких рецептів до складносурядних настоянок, що витримуються 2-3 тижні.

До їх складу, крім перцю і меду, входять приправи, лікарські рослини, цедра.

Читайте: Хріновуха з горілки, самогону, спирту: кращі рецепти

«Експрес» перцівка

Цей «сурогат» перцівки використовується в тих випадках, коли потрібно швидко зігрітися або попередити майбутні ГРЗ, але готового напою в наявності немає.

Приємним на смак напій назвати складно, проте лікувальні якості він виявляє в повній мірі.

Інгредієнти:

  • 70% міцності самогон або розведений водою спирт — 200 г;
  • мед — 0,5-1 чайна ложка;
  • паприка — 0,5 чайної ложки;
  • мелений перець чилі — велика щіпка;
  • мелений чорний і запашний перець — по маленькій щіпці.
  1. Змішати всі компоненти крім меду, поставити на водяну баню на 10 хвилин, щільно прикривши кришкою.
  2. Ретельно профільтрувати і додати мед.
  3. Розбавити льодом, щоб напій набув кімнатну температуру, і випити відразу після приготування.

Перцівка за годину

Багатьом людям смак напою здасться не настільки приємним і вираженим, як у домашньої настоянки двотижневої витримки, але на корисні властивості це не впливає.

Для рецепту необхідно взяти пекучий перець і вийняти його відразу після настоювання, якщо настоянка не випита до кінця.

В іншому випадку через кілька годин це буде сильний концентрат з дуже пекучим смаком.

Інгредієнти:

  • горілка, самогон або розбавлений спирт — 0,5 літра;
  • гострий перець — один стручок;
  • мед — дві чайних ложки;
  • вода — 0,1 літра;
  • при бажанні можна додати нарізану сушену паприку.
  1. Підготувати перець: помити, очистити і зробити надрізи на м’якоті і шкірці.
  2. Кинути в киплячу воду паприку і перець, залишити на мінімальному вогні на 10 хвилин.
  3. У воду додати мед і розмішати, остудити, з’єднати в пляшці з горілкою і збовтати.
  4. Залишити в темному місці на годину або два.

Також читайте: Медовий квас: рецепти приготування вдома.

Ароматна перцівка

Настоянка з особливо пекучим смаком миттєво зігріває і змушує кров бігти швидше.

За рахунок спецій вона має приємний аромат, що приховує запах горілки або спирту.

Інгредієнти:

  • гострий перець — два стручки середнього розміру;
  • горілка, самогон або розведений спирт — один літр;
  • чорний перець горошком — 4 штуки;
  • цедра лимона або лайма — 3-4 шматочки площею 2-4 см без білих прожилок;
  • щіпка ванільного цукру;
  • шматочок кориці розміром 0,5-1 см;
  • мед — столова ложка;
  • можна додати дрібку порошку прополісу.
  1. Підготувати продукти: перець помити і зробити надрізи на шкірці, перець розчавити.
  2. Змішати компоненти і залишити на тиждень в темному місці, струшуючи пляшку щодня.
  3. Дозволити відстоятися 2-3 дні і профільтрувати або злити осад.

Перцівка з медом і мускатним горіхом

Медова настоянка з перцем, приготована за цим рецептом, володіє пікантним і насиченим смаком.

Перець віддає смак при нагріванні, а не під час витримки. Це допомагає відразу відкоригувати «пекучість» напою.

Інгредієнти:

  • горілка — літр;
  • гострий перець — один середній стручок;
  • сушений кмин — третина чайної ложки;
  • гвоздика сушена — два суцвіття;
  • мед — столова ложка;
  • запашний перець — 3-4 горошини;
  • по щіпці чорного перцю і мускатного горіха.
  1. Перець помити і надрізати шкірку.
  2. Змішати інгредієнти (крім меду), нагріти на водяній бані приблизно до 60-70 ° С і тримати на мінімальному вогні 10 хвилин.
  3. Вимкнути, остудити, спробувати і при необхідності вийняти перець. Додати мед і залишити на тиждень в темному місці.

Читайте: Як швидко позбутися від похмілля: кращі поради

Зелена перцівка з медом

Ароматний напій зеленуватого кольору. Містить багато компонентів, настоюється довго і готується в кілька етапів, але це того варте!

Інгредієнти:

  • зерновий самогон міцністю 50% — один літр;
  • зелений перець чилі (його збирають з куща до моменту дозрівання) — один стручок середніх розмірів;
  • смородинові листя — вони надають відтінок і легкий аромат, але їх можна замінити харчовим барвником;
  • чорний, білий і запашний перець горошком — по 2-3 штуки;
  • кардамон і коріандр — по 2-3 насінини;
  • ялівець — 1 ягода;
  • шматочок кориці величиною близько 1 см;
  • цедра лайма — 2-3 см;
  • мед — дві чайних ложки.
  1. Спеції змішують з самогоном і настоюють в темному місці з кімнатною температурою. Час витримки визначається індивідуально — настоянку пробують кожен день. Як тільки вона стане гострою, перець витягають.
  2. Напій залишають витримуватися ще 10 днів. У підсумку виходить ароматна зелена рідина, але якщо колір не дуже радує око, його можна підкоригувати харчовим барвником.
  3. Процідити, змішати з медом і залишити на тиждень. У разі виникнення осаду — профільтрувати.

Перцева настоянка з медом — популярний рецепт приготування алкогольних напоїв.

Це аперитив, що стимулює виділення травних соків і збудливий апетит.

Напій стимулює обмінні процеси, що допомагає купірувати ГРЗ ще до початку виникнення явних симптомів.

Однак, алкоголь у великих кількостях — це токсин, незалежно від методу приготування і складових компонентів.

При «лікуванні» таким способом необхідно знати міру.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *