Соуси з медом – кращі рецепти
Соуси з медом – прості рецепти для домашніх умов.
Надзвичайно гармонійний, солодкий і гострий одночасно, медовий соус особливо хороший зі стравами з курки, свинини або яловичини.
Подавайте його до всіляких запеченим реберцям і крилець і ці знайомі страви розкриються для вас заново.
Не важливо, який мед ви використовуєте. Квітковий, гречаний або липовий. Зацукрований чи ні.
Соус вийде в будь-якому випадку. З тією лише різницею, що густий мед дасть в результаті більш щільну консистенцію готового соусу.
Тут важливо, лише щоб мед був натуральний!
Соус барбекю з медом для курки на грилі
Складові:
- Масло вершкове: ¼ склянки
- Цибуля ріпчаста: 1 стакан
- Кетчуп: 1 стакан
- Вода: 0,3 склянки
- Мед: ¼ склянки (рекомендуємо “гречаний”).
Спосіб приготування:
- Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику на середньому вогні.
- Додаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо 4-5 хвилин до м’якості.
- Додаємо кетчуп, воду, мед, лимонний сік, ворчестерскій соус і чорний перець.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, не закриваючи, 10 хвилин, поки соус злегка не загусне.
Переливаємо в банку і зберігаємо в холодильнику.
Соус з медом до барбекю
Складові:
- томатна паста – 100 г
- цибуля-шалот (або одна невелика ріпчаста цибулина) 2 шт.
- часник – 4 зубчик
- мед – 4 ст. л.
- оцет (з травами або винний) – 2 ст. л.
- масло рослинне – 50 мл
- соєвий соус (темний) – 2 ст. л.
- соус (Вустерський) – 1 ч. л.
- паприка солодка – 1 ст. л.
- коріандр (насіння, мелений) – 2 ч. л.
- зіра (насіння, мелена) – 1 ч. л.
- перець червоний пекучий (за смаком)
- вода – 300 мл
Спосіб приготування:
Цибулю і часник очистити і подрібнити ножем або в блендері.
Оцет з травами дуже просто зробити самому: свіжі гілочки трав (розмарин, шавлія, чебрець, петрушка, любисток, кервель – словом, трави, які Ви любите) залити звичайним столовим або винним оцтом, пляшку щільно закрити і настояти в темному місці кілька тижнів.
Всі інгредієнти для соусу змішати в невеликій каструлі і варити на маленькому вогні, помішуючи, 20-30 хвилин.
Соус повинен увариться і загуснути. Уже охолодженим розлити в баночки, зберігати в холодильнику.
Вихід соусу близько 300-400 мл
Читайте також: Маринади з медом — кращі рецепти.
Соус яблучний зі сметаною
Складові:
- 1/4 кг яблук
- 100 г сметани
- 10 г борошна
- 25 г масла вершкового
- 1 ч. л. меду
- сіль
- петрушка
Спосіб приготування:
- Очищені від шкірки яблука натираємо на тертці і варимо у воді або бульйоні 10 хвилин.
- Сметану розтираємо з борошном, медом і 1 столовою ложкою води.
- Додаємо за смаком сіль, вершкове масло, посипаємо зеленою петрушкою і даємо закипіти.
Подаємо до відварного курячого м’яса, яловичини.
Австралійський соус для м’яса
Складові:
- 1,5 склянки томатного соку
- півсклянки оцту 3%
- півсклянки меду
- 2 зубчики часнику
- по 1/4 ч. л. перцю гострого червоного, солі, меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
Всі продукти кладемо в каструлю, перемішуємо і варимо під кришкою 10 хвилин. Подаємо до жаркого.
Читайте: Журавлинний соус з медом — кращі рецепти.
Соус шоколадний з медом
Складові:
- 100 г шоколаду
- 1 склянка вершків
- 4 ст. л. меду
Спосіб приготування:
Розм’якшує на водяній бані шоколад і додаємо по черзі вершки і мед, добре збиваючи.
Такий соус подаємо до морозива.
Соус для пудингів з медом
Складові:
- 50 г меду
- 4 ст. л. масла вершкового
Спосіб приготування:
Вершкове масло і мед кладемо на сковороду і перемішуємо до отримання однорідної пасти.
Такий соус подаємо до пудингів.
Протипоказано при індивідуальній непереносимості компонентів рецепту.