Соуси з медом – кращі рецепти

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Соуси з медом - кращі рецепти

Соуси з медом – кращі рецепти

Соуси з медом – прості рецепти для домашніх умов.

Надзвичайно гармонійний, солодкий і гострий одночасно, медовий соус особливо хороший зі стравами з курки, свинини або яловичини.

Подавайте його до всіляких запеченим реберцям і крилець і ці знайомі страви розкриються для вас заново.

Не важливо, який мед ви використовуєте. Квітковий, гречаний або липовий. Зацукрований чи ні.

Соус вийде в будь-якому випадку. З тією лише різницею, що густий мед дасть в результаті більш щільну консистенцію готового соусу.

Тут важливо, лише щоб мед був натуральний!

  1. Соус барбекю з медом для курки на грилі
  2. Соус з медом до барбекю
  3. Соус яблучний зі сметаною
  4. Австралійський соус для м’яса
  5. Соус шоколадний з медом
  6. Соус для пудингів з медом

Соус барбекю з медом для курки на грилі

Складові:

  • Масло вершкове: ¼ склянки
  • Цибуля ріпчаста: 1 стакан
  • Кетчуп: 1 стакан
  • Вода: 0,3 склянки
  • Мед: ¼ склянки (рекомендуємо “гречаний”).

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику на середньому вогні.
  2. Додаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо 4-5 хвилин до м’якості.
  3. Додаємо кетчуп, воду, мед, лимонний сік, ворчестерскій соус і чорний перець.
  4. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, не закриваючи, 10 хвилин, поки соус злегка не загусне.

Переливаємо в банку і зберігаємо в холодильнику.

Соус з медом до барбекю

Складові:

  • томатна паста – 100 г
  • цибуля-шалот (або одна невелика ріпчаста цибулина) 2 шт.
  • часник – 4 зубчик
  • мед – 4 ст. л.
  • оцет (з травами або винний) – 2 ст. л.
  • масло рослинне – 50 мл
  • соєвий соус (темний) – 2 ст. л.
  • соус (Вустерський) – 1 ч. л.
  • паприка солодка – 1 ст. л.
  • коріандр (насіння, мелений) – 2 ч. л.
  • зіра (насіння, мелена) – 1 ч. л.
  • перець червоний пекучий (за смаком)
  • вода – 300 мл

Спосіб приготування:

Цибулю і часник очистити і подрібнити ножем або в блендері.

Оцет з травами дуже просто зробити самому: свіжі гілочки трав (розмарин, шавлія, чебрець, петрушка, любисток, кервель – словом, трави, які Ви любите) залити звичайним столовим або винним оцтом, пляшку щільно закрити і настояти в темному місці кілька тижнів.

Всі інгредієнти для соусу змішати в невеликій каструлі і варити на маленькому вогні, помішуючи, 20-30 хвилин.

Соус повинен увариться і загуснути. Уже охолодженим розлити в баночки, зберігати в холодильнику.

Вихід соусу близько 300-400 мл

Читайте також: Маринади з медом — кращі рецепти.

Соус яблучний зі сметаною

Складові:

  • 1/4 кг яблук
  • 100 г сметани
  • 10 г борошна
  • 25 г масла вершкового
  • 1 ч. л. меду
  • сіль
  • петрушка

Спосіб приготування:

  1. Очищені від шкірки яблука натираємо на тертці і варимо у воді або бульйоні 10 хвилин.
  2. Сметану розтираємо з борошном, медом і 1 столовою ложкою води.
  3. Додаємо за смаком сіль, вершкове масло, посипаємо зеленою петрушкою і даємо закипіти.

Подаємо до відварного курячого м’яса, яловичини.

Австралійський соус для м’яса

Складові:

  • 1,5 склянки томатного соку
  • півсклянки оцту 3%
  • півсклянки меду
  • 2 зубчики часнику
  • по 1/4 ч. л. перцю гострого червоного, солі, меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

Всі продукти кладемо в каструлю, перемішуємо і варимо під кришкою 10 хвилин. Подаємо до жаркого.

Читайте: Журавлинний соус з медом — кращі рецепти.

Соус шоколадний з медом

Складові:

  • 100 г шоколаду
  • 1 склянка вершків
  • 4 ст. л. меду

Спосіб приготування:

Розм’якшує на водяній бані шоколад і додаємо по черзі вершки і мед, добре збиваючи.

Такий соус подаємо до морозива.

Соус для пудингів з медом

Складові:

  • 50 г меду
  • 4 ст. л. масла вершкового

Спосіб приготування:

Вершкове масло і мед кладемо на сковороду і перемішуємо до отримання однорідної пасти.

Такий соус подаємо до пудингів.

Протипоказано при індивідуальній непереносимості компонентів рецепту.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top