Абсент з самогону

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Рецепти абсенту з самогону

Рецепти абсенту з самогону

Абсент з самогону: рецепт в домашніх умовах.

Абсент – міцний спиртний напій (70-86%), що володіє гірким смаком і сильним трав’яним ароматом.

Колір абсенту традиційно смарагдово-зелений, що обумовлено великою кількістю рослинних компонентів напою.

Вважається, що найголовніші інгредієнти для виробництва напою – полин, фенхель і аніс.

Дягель, меліса, лакриця, м’ята, ромашка, коріандр та інші складові додаються за бажанням.

Вони лише надають абсенту певні смакові і ароматичні ноти.

  1. Виробництво абсенту включає в себе 4 етапи
  2. Трохи про історію полинового дистиляту
  3. Приготування абсенту в домашніх умовах
  4. Відео рецепт приготування абсенту
  5. Рецепт абсенту з самогону в домашніх умовах

Виробництво абсенту включає в себе 4 етапи:

  1. Настоювання полину та інших трав на спирту (або самогоні подвійної перегонки);
  2. Дистиляція отриманої настоянки;
  3. Фарбування напою;
  4. Витримка абсенту для поліпшення органолептичних властивостей.

Трохи про історію полинового дистиляту

Чудодійні властивості гіркого полину цінувалися ще в Стародавньому світі. Вважалося, що ця рослина сприяє дітородінню, лікує хвороби шлунка, суглобовий ревматизм, покращує стан організму після перенесених захворювань і допомагає боротися з вірусами, пробуджує апетит.

Відкриття ж абсенту – спиртного напою, у складі якого неодмінно має бути присутній полин, відбулося в 1792 році.

Рецепти домашнього абсенту з самогону

Рецепти домашнього абсенту з самогону

Винайдений абсент був в Швейцарії французьким лікарем П. Ордіньером як чудодійний засіб від безлічі недуг.

Знадобилося лише 5 років, щоб виробництво смарагдового міцного спиртного стало масовим: в 1797 році була відкрита перша фабрика з виготовлення напою.

До слова, інша версія походження абсенту говорить, ніби створив його зовсім не доктор Ордіньер, а якісь сестри Енріо, які займалися виготовленням домашніх настоянок на травах. Ніби жінки просто продали Ордіньеру свій рецепт напою.

Популярність абсенту до початку XIX століття стала така висока, що його навіть стали кликати «зеленої феєю», причому не тільки за цілющі якості, а й за незвичайну ейфорію, що наступала після розпивання напою.

Секрет абсенту складався в особливій речовині – туйон, що міститься в складі листя полину.

Туйон – галюциноген, токсичний для організму людини при непомірному споживанні абсенту.

Через велику кількість злочинів, скоєних особами,що  зловживали абсентом, в 1908 році напій став офіційно заборонений на території Швейцарії, а згодом і в інших країнах Європи, що не завадило готувати абсент підпільно.

Сьогодні напій під романтичною назвою «зелена фея» офіційно легалізований, але за умови, що вміст туйона в ньому має бути невелика (зазвичай не більше 10 мг / кг).

Приготування абсенту в домашніх умовах

По суті, весь абсент, що стоїть на полицях магазинів – якась імітація справжнього напою.

Рецептура домашнього абсенту з самогону

Рецептура домашнього абсенту

Яскраво-зелений колір магазинному абсенту надають за допомогою барвника, аромат і смак напою нерідко досягається шляхом додавання ароматизаторів і есенцій.

Щоб покуштувати спиртне, схожий на абсент, досить мати вдома самогонний апарат, необхідні трави, чистий спирт і бажання трохи попрацювати.

Абсент в домашніх умовах з самогону виходить міцним, гірким, п’янким, словом, яким і повинен бути цей знаменитий напій.

До слова, боятися отруєння Туйоном не варто, оскільки небезпечна ця речовина тільки в дуже серйозних дозах.

Крім того, смертельних випадків отруєння Туйоном не зафіксовано, проте міру все одно доведеться знати, оскільки міцність абсенту досить висока.

Щоб зробити якісний абсент з самогону, доведеться врахувати деякі моменти:

  1. Настоюють абсент на якісному самогон, який не володіє сивушним запахом. В іншому випадку вийде не абсент, а гірка настоянка з огидним ароматом;
  2. Іноді замість самогону настоюють полин та інші компоненти на спирту, розбавивши його до міцності 45%;
  3. Перед тим, як зробити абсент з самогону, доведеться відвідати аптеку, щоб придбати все необхідне;
  4. Рецепт абсенту з самогону можна трохи підкоригувати, додавши деякі трави і спеції (звіробій, ромашку, кардамон, коріандр і ін.);
  5. Варто пам’ятати, що зелений колір спиртного протримається недовго через розпад хлорофілу – зеленого пігменту, що додає забарвлення рослинам і самому абсенту. При бажанні можна додати в готовий напій невелику кількість харчового барвника, щоб абсент залишався зеленим довгий час.

Відео рецепт абсенту

Рецепт абсенту з самогону в домашніх умовах

Складові

  • Самогон 40-45% (подвійний перегонки) – 1 л;
  • Полин гіркий – 60 г;
  • Насіння фенхелю – 30 г;
  • Насіння анісу – 30 г;
  • М’ята – 15 г;
  • Мелісса – 10 г;
  • Чебрець – 10 г;
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування

  1. Полин, насіння фенхелю і анісу висипати в скляний балон (банку) і залити самогоном;
  2. Закрити посудину щільною кришкою і поставити в темне місце з кімнатною температурою для настоювання на термін від 7 до 14 днів. Щодня збовтувати тару з настоєм;
  3. Після закінчення 7-14 днів настоянку профільтрувати через кілька марлевих шарів, ретельно віджавши проспиртовані рослинні компоненти (якщо провести перегонку без фільтрації, частинки трави полину і насіння рослин можуть пригоріти, що зашкодить запаху і смаку дистиляту);
  4. Міцний самогонний настій розбавити водою, після чого відправити рідину в перегінний куб. Під час перегонки потрібно відокремити і утилізувати шкідливі «голови», а збір дистиляту продовжувати, поки міцність рідини в струмені не знизиться до 40%;
  5. Коли домашній абсент з самогону буде готовий, залишиться надати йому зелене забарвлення. Для цього м’яту, мелісу і чебрець потрібно додати в тару з домашнім абсентом, після чого дати настоятися рідині для фарбування протягом 6 годин;
  6. Абсент профільтрувати через марлю або паперовий фільтр. Розлити напій в бутлі з темного скла, герметично закупорити і витримати в темному прохолодному місці 3-7 днів.

Готовий домашній абсент з самогону перед подачею слід гарненько охолодити (як горілку), а потім розлити в невеликі стопки.

Якщо міцність напою здається зайво високою, допустимо розбавити абсент кисло-солодким соком (гранатовим, апельсиновим, ананасовим).

В якості закуски до абсенту підходять часточки цитрусових (лимон, лайм), посипані цукром, кислі яблука, а також шоколад.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top