Самогон з меду

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Як зробити самогон з меду

Як зробити самогон з меду

Самогон з меду в домашніх умовах: рецепти приготування.

Приготувати самогону з меду – прекрасний варіант використання відходів продукту!

Як домогтися приємного смаку напою, як правильно готувати брагу, які існують рецепти – розкриваємо всі секрети!

Мед – продукт дуже корисний і недешевий.

Часто на кухні залишається деяка кількість меду, який і їсти вже не хочеться, а просто викинути рука не піднімається.

Ще з народження в кожному з нас закладено, що будь-який продукт повинен знайти своє застосування.

Навіть зіпсовані фрукти з власного саду йдуть на консервацію або компот. Мед можна переробити декількома способами.

Один з них – зварити самогон. Домашні алкогольні напої набагато корисніші і безпечніші заводських.

Тут ви на сто відсотків знаєте, що в складі лише натуральні інгредієнти і ніяких хімічних добавок.

Приготувати самогон з меду в домашніх умовах досить-таки просто. Досить дотримуватися рецептуру і знати загальні правила приготування напою.

  1. Основні правила
  2. Загальні рекомендації
  3. Як приготувати брагу
  4. Самогон з меду – рецепти
  5. Самогон з меду без цукру
  6. Самогон з меду з додаванням цукру
  7. Самогон з меду без дріжджів
  8. Самогон з меду без додавання цукру і дріжджів

Основні правила приготування напою

Багато хто вважає, що медовуха і медовий самогон – одне і те ж.

Рецептура самогону з меду

Рецептура самогону з меду

Але це не так.

Рецепт приготування самогону з меду в домашніх умовах відрізняється від рецепта медовухи.

Остання готується за допомогою природного бродіння продукту.

На виході виходить слабоалкогольний напій до 10 градусів.

Самогон ж – міцний алкогольний напій понад 40 градусів.

У приготуванні самогону є кілька важливих етапів:

  • приготування браги;
  • процес бродіння;
  • перегін.

Загальні рекомендації

Щоб самогон виходив приємним на смак, необхідно дотримуватися певні рекомендації:

  1. Проціджувати брагу перед перегонкою потрібно дуже уважно. Попадання великих часток неприйнятно (може привести до їх пригорання). Якщо в перегінний куб потраплять зайві частинки, смак напою може бути зіпсований.
  2. Перегонку краще робити два рази – перший раз, не вдаючись до будь-якого поділу, другий – з попутним відділенням непотрібних фракцій: голів і хвостів.
  3. Перегнавши рідину перший раз, варто відфільтрувати її через вугільний або марганцевий фільтр.
  4. Ідеальним для перегонки вважається мідний аламбіках. Також можна використовувати будь-який самогонний апарат, виготовлений з міді.
  5. Коли напій готовий, рекомендується настояти його на дубових трісках або в бочці, виготовленої з дуба. Цей процес надає самогону смак і відтінок елітного алкогольного напою.
  6. Пластик для зберігання самогону не придатний. Найкраще підійде скляна тара.
  7. Чим довше витримується готовий самогон, тим він смачніший.

З 1 літра меду можна отримати 1 літр самогону міцністю близько 50 градусів.

Як приготувати брагу

В основі будь-якого самогону лежить брага. Це суміш цукру, вихідного продукту і води, отримана в результаті бродіння.

Самогон з меду рецепт

Самогон з меду рецепт

Брага для самогону з меду може бути приготовлена ​​з будь-якого, навіть трохи загравшого меду.

Тут підійде і липовий, і гречаний, і квітковий, і будь-який інший сорт меду.

Пропорції інгредієнтів браги для самогону в різних рецептах різні.

Ось один з найпоширеніших рецептів. На 20 літрів води береться 3 літри меду і 3 кг цукру.

Суміш гарненько збовтувати до отримання однорідної маси.

Далі додається 300 гр спиртових дріжджів і знову перемішується.

Скляна ємність з брагою обертається ковдрою і ставиться в тепле місце до кінця бродіння.

Самогон з меду – рецепти приготування

Рецептів приготування самогону безліч. Можна зробити напій, додаючи цукор, або без нього, буває самогон з меду без дріжджів і з їх додаванням.

Який з рецептів припаде до душі – вибирати вам. Нижче наведемо кілька найпопулярніших.

Самогон з меду без цукру

Напій виходить солодкуватий на смак, п’ється м’яко. Надалі облагороджування не потребує.

Для приготування знадобляться:

  • 5 літрів меду;
  • каструля 25-40 літрів;
  • 16 літрів води;
  • дріжджі сухі – 70 гр, пресовані – 300 гр.

Підготувавши всі інгредієнти, точно дотримуємося інструкцію:

  1. У каструлю поміщаємо мед і воду. Гріємо на невеликому вогні до закипання. Вміст каструлі необхідно зрідка помішувати і знімати піну, що утворилася. Варимо близько 10-15 хвилин.
  2. Далі знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо рідину до 30 градусів.
  3. Переливаємо тепле сусло в скляну ємність для бродіння.
  4. Дріжджі розводимо відповідно до інструкції, додаємо в медову суміш. Розмішуємо отриману рідину, закриваємо і встановлюємо гідрозатвор.
  5. Ємність поставити в тепле темне місце (близько 26 градусів) на тиждень.
  6. Доспілу брагу процідити, злити в перегінний куб, провести первинну перегонку.
  7. Далі очистити отриману рідину вугіллям і перегнати повторно, відокремлюючи “голови і хвости”.
  8. Готовий напій довести до необхідної міцності, додаючи воду, і дати напою відстоятися пару – трійку днів. Тепер можна приступати до дегустації.

Визначити готовність браги можна за кількома ознаками – перестають з’являтися бульбашки у воді, рідина стала світлою і гіркою на смак.

Самогон з меду з додаванням цукру

Виходить приємний на смак солодкий напій. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для приготування настоянок і наливок.

Нам знадобляться:

  • 5 літрів меду;
  • 5 кг цукру;
  • 35 літрів води;
  • дріжджі сухі – 0,15 кг, пресовані – 0,5 кг.

Як готувати:

  1. Воду (30 градусів) налити в 40 літрову флягу, додати мед і цукор. Розмішати до отримання однорідної маси.
  2. Розведені, злегка підняті дріжджі додати у флягу з медовою сумішшю. Температура в приміщенні повинна бути близько 26 градусів.
  3. Отриману суміш розмішати і поставити бродити (7 – 14 днів) в тепле темне місце.
  4. Коли брага буде готова, злити її в перегінний куб і перегнати.
  5. Повторна перегонка, відділення зайвих фракцій і очищення вугільним фільтром зробить кращі смакові якості.

Самогон з меду без дріжджів

Потрібно наступне:

  • 7 літрів води;
  • 1 кг пророщених цільних зерен пшениці;
  • 1,5 літра меду.

Далі по інструкції:

  1. Приготувати солодку воду з додаванням 200 г меду і залити цим розчином пшеничні зерна. Вода повинна покривати пшеницю на 2-3 см. Залишити на 4 дня до утворення піни.
  2. Додати 1,5 літра меду в суміш.
  3. Розлити отриману суміш по скляних ємностей і встановити гідрозатвор. Можна використовувати гумову рукавичку з маленьким отвором.
  4. Залишити суміш на 10 днів. Іноді злегка струшувати ємності.
  5. Процідити і перегнати двічі за вищеописаною схемою.

На довершення ще один рецепт медового самогону.

Самогон з меду без додавання цукру і дріжджів

Для приготування 3 літрів напою потрібно:

  • 2 літри води;
  • 1 жменя свіжого або 2 сухого хмелю;
  • 1 жменя борошна;
  • зерен пророщеної жита і солоду – 3 кг;
  • меду – 5-6 літрів.

Далі робимо наступне:

  1. Для приготування запарки в двох літрах води потрібно заварити хміль. Дати трохи відстоятися, а потім процідити і відстудити, розмішати в заварці борошно. Приблизно через півгодини запарка буде готова.
  2. Висушити і перемолоти пророщені насіння жита. Так отримуємо солод.
  3. Тепер до меду додаємо приготовані запарку і солод, розводимо водою до рідкуватого стану. Даємо відстоятися в теплому темному місці.
  4. Перегонимо в два заходи.

Тепер не доведеться ламати голову над питанням: «Як зробити самогон з меду?».

Дані вище рекомендації допоможуть вам отримати приємний на смак і натуральний напій не виходячи з дому.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top