Рецепти приготування свинячої рульки в медово-гірчичному і медово-соєвому соусі

Рецепти свинячої рульки в соусіСвиняча рулька в медово-гірчичному-соєвому соусі: рецепти.

Запечена рулька – традиційна європейська страва, смачна, ситна і ароматна.

Купивши цю недорогу частина свинячої туші, можна приготувати оригінальне блюдо для сімейного обіду або веселого застілля з друзями.

Один з найцікавіших рецептів – рулька з гірчично-медовим соусом.

Приготована таким чином свинина виходить соковитою, м’якою і покривається рум’яною апетитною скоринкою.

Правда, потрібно врахувати один момент – готуватися такий обід буде досить довго, не менше трьох годин.

Але результат вартий витрачених зусиль, тому запасаємося терпінням і приступаємо до приготування.

  1. Рулька з медом і гірчицею
  2. Рулька з медом і соєвим соусом
  3. Корисні поради

Рулька з медом і гірчицею

Для приготування смачної свинячої закуски потрібен такий набір інгредієнтів:

  • рулька свиняча вагою приблизно в 1 кг;
  • по одній ложці меду, гірчиці і соєвого соусу;
  • середня морквина;
  • невелика цибулина;
  • кілька горошин чорного запашного перцю;
  • голівка часнику;
  • трохи лаврового листа і солі.

Коли ви переконаєтеся, що всі продукти є в наявності на вашій кухні, можна починати готувати смачний обід.

  1. Рульку потрібно почистити від залишків щетини, при необхідності обпалити, і ретельно промити в проточній воді. Потім м’ясо укладають в об’ємну каструлю і наливають води. Її рівень повинен бути вище рульки на кілька сантиметрів.
  2. Каструлю необхідно поставити на сильний вогонь і почекати, поки вода закипить. Після цього вогонь зменшують до мінімального рівня, а з поверхні киплячої води прибирають піну. На повільному вогні свинина повинна варитися години півтори.
  3. Потім в каструлю кладуть почищену моркву, цибулину, кидають лавровий лист, перець і за смаком солять. Разом з овочами і спеціями свинину проварюють ще протягом години на слабкому вогні. М’ясо при варінні має добре розм’якшити.
  4. Коли годину проходить, рульку витягують з каструлі і роблять в ній акуратні розрізи, в них вкладають невеликі зубчики часнику.
  5. Готують форму для запікання, покривають її шаром фольги. На фольгу укладають свинину.
  6. А тепер потрібно приготувати заправку. Для цього з’єднують гірчицю, мед і соєвий соус в невеликої ємності і перемішують до отримання однорідної складу.
  7. Приготованим соусом добре змащують всю поверхню рульки. Потім свинину обертають фольгою, якою була покрита форма, і відправляють в духовку. Час запікання – 60 хв при температурі 200 градусів. Хвилин за 10-15 до кінця запікання фольгу бажано розвернути, тоді м’ясо покриється приємною рум’яною скоринкою.

Ось і все, апетитна страва готова. Подавати рульку до столу можна по-різному, все залежить від вашого бажання.

Можна укласти її на блюдо цілком, а можна нарізати невеликими шматочками, можна прикрасити зеленню і полити улюбленим соусом, приправити хріном або гірчицею.

Запечена свиняча закуска сподобається вашим гостям і в холодному, і в гарячому вигляді.

Читайте: Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі: рецепти.

Рулька з медом і соєвим соусом

Існує ще один цікавий варіант запікання свинячий рульки: її можна заправити рідким медом і соєвим соусом.

Ці продукти додадуть свинині приємний насичений смак, і вона стане набагато ніжніше.

Для рецепту використовуються:

  • кілограмова свиняча рулька;
  • маленька головка часнику;
  • пара столових ложок рідкого бджолиного меду;
  • кілька ложок соєвого соусу;
  • трошки спецій.

Спосіб приготування не надто відрізняється від описаного в попередньому рецепті.

  1. Підготовлену і проварену свинину викладають на два шари фольги. (Лист фольги повинен бути досить широким, щоб повністю загорнути рульку).
  2. Зубки часнику очищають і розрізають на тонкі частини. З усіх боків в рулька роблять надрізи і акуратно вставляють в них часник.
  3. Виливають на рульку рідкий мед. При цьому її необов’язково перевертати – мед все одно стече вниз і покриє всю поверхню рульки.
  4. Потім блюдо щедро поливають соєвим соусом і обертають двошаровою фольгою.
  5. Готується свинина в духовці при температурі 200-220 градусів або ж в мультиварці, в режимі випічки. Час запікання: від години до півтора.

Тепер смачну свинину можна подавати до обіду! Для гарніру найкраще підійдуть овочі, свіжі або приготовані за різними рецептами.

Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: рецепти.

Корисні поради

  1. Для запікання використовуйте задню свинячу рульку, тому що в ній більше м’яса. Передня частина не така м’ясиста, вона більше підходить для рецептів холодцю.
  2. Бажано вибирати молоду свинину. Її буде легше очистити від щетини, і вийде вона більш соковитою і м’якою.
  3. Після того як свинина з овочами провариться, не поспішайте виливати бульйон. На його основі можна приготувати відмінне перше блюдо – пікантний суп, насичений борщ або ароматний розсольник.
  4. Відмінний гарнір для свинячого м’яса – смажене або тушковане асорті з ваших улюблених овочів. Сміливо вибирайте для гарніру будь-який вподобаний рецепт. А ще можна полити овочі майонезом і випікати їх разом зі свининою.
  5. Що залишився від обіду шматок свинини краще не зберігати в сухому вигляді. Поріжте м’якоть на невеликі частини, покладіть в каструлю, залийте залишками соусу з фольги, додайте окропу і перетушіть. Потім остудіть і поставте в холодильник.

Завтра вас чекає апетитний обід!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top