Рецепти свинини в медово-гірчичному і соєвому соусі

Кращі рецепти свинини в медово-гірчичному і соєвому соусі

Кращі рецепти свинини в медово-гірчичному і соєвому соусі

Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі: рецепти.

Секрет будь-якої вдалої страви – це гармонійне поєднання смаків і використання натуральних і свіжих інгредієнтів.

Мед – один з небагатьох продуктів, прекрасно поєднуються практично з усіма стравами, розкриваючи аромат і посилюючи смак всіх його складових.

Володіючи цілим рядом корисних властивостей і насичений вітамінами і мікроелементами, він здатний зробити блюдо не тільки чудово смачним, але і корисним для здоров’я.

Список страв, інгредієнтом яких може стати продукт бджільництва, не обмежується десертами – він прекрасно поєднується і з м’ясом, наприклад, свинина з медом є класикою кулінарії.

Представляємо вам кілька нескладних рецептів смачних страв зі свинини з медом, гірчицею і прянощами.

  1. Свинина з медом і імбиром
  2. Свинина в медово-гірчичному соусі
  3. Відбивні зі свинини з яблуками
  4. Шашлик зі свинини з медом і гірчицею
  5. Печеня зі свинини з гірчично-медовим соусом

Свинина з медом і імбиром

Для приготування страви з медово-гірчично-соєвим соусом, який прийшов до нас з азіатської кухні, вам знадобиться 250 грам свинячої вирізки.

Вибирайте світле, досить жирне м’ясо, щоб страва вийшла більш ароматним.

Для приготування його вам знадобляться:

  • 2 чайні ложки картопляного або кукурудзяного крохмалю;
  • 2 столові ложки класичного соєвого соусу;
  • 1 столова ложка рідкого меду;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 3 сантиметри кореня імбиру;
  • 2 очищених зубчика часнику;
  • 100 грам зеленого горошку;
  • 1 солодкий перець;
  • кунжутне насіння.

Послідовність:

  1. Спочатку необхідно приготувати заправку, змішавши крохмаль, соєвий соус, мед і ложку води.
  2. Свинячу вирізку нарізати тонкою соломкою і обсмажити до золотистої скоринки в сковороді на добре розігрітій олії.
  3. Після додати на сковорідку тонко нарізані імбир, часник і перець, а також горошок, готується така піджарка протягом 2 хвилин.
  4. Потім піджарка зі свинини і овочів поливається заздалегідь приготовленим соусом і гаситься до загустіння.

Подавати свинину в медово-соєвому соусі найкраще з яєчної локшиною і соєвим соусом – прекрасне блюдо східної кухні по достоїнству оцінять ваші сім’я і гості!

Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: кращі рецепти.

Свинина в медово-гірчичному соусі

Приготована в духовці свинина в соусі з меду та гірчиці не тільки тане в роті, а й радує око прекрасної карамельної скоринкою.

Для її приготування вам знадобляться наступні продукти:

  • 2 кілограми свинини (лопатки або попереку);
  • рослинна олія;
  • 4 ст. ложки гірчиці діжонскої;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 500 мл темного пива;
  • одна велика цибулина;
  • сіль, перець, чебрець;
  • 1 ч. ложка кориці;
  • половина чайної ложки меленого імбиру;
  • по одній склянці кураги і чорносливу без кісточок;
  • 50 г родзинок.
  1. М’ясо потрібно посолити, поперчити і укласти в змащену олією глибоку форму, придатну для використання в духовці. Розігріти духовку до 230 градусів і обсмажувати в ньому свинину протягом 15 хвилин до золотистої скоринки. Потім зменшити температуру до 170 градусів – піджарка зі свинини повинна приготуватися, зберігши всі соки і залишитися ніжною.
  2. У невеликій мисці змішати 1 ст. ложку пива, 2 ложки меду, чебрець і гірчицю. Сумішшю акуратно змастити шматки свинини.
  3. У форму поруч з шматками свинини укласти нарізану цибулю і полити все 1 склянкою темного пива. Потомити м’ясо в духовці протягом 1-1.5 годин, регулярно поливаючи зверху підливою.
  4. У сотейнику розігріти масло, додати в нього мед і спеції. Всипати сушені фрукти і додати, що залишився пиво і чверть склянки води. Гасити заливку слід на повільному вогні до тих пір, поки фрукти не стануть м’якими.
  5. Запечену в духовці свинину вийняти і дати охолонути 5 хвилин, після чого нарізати і подавати з пряною заливкою з ягід.

Ідеально доповнить свинину смажену картоплю і піджарка з овочів.

Подавайте блюдо з майонезним, томатним або соєвим соусом, або розлийте підливу в соусники, змішавши з червоним вином і оливковою олією.

Відбивні зі свинини з яблуками

Свинина з яблуками і медом готується швидко і просто:

  • Відбивні зі свинини (знадобиться 6 середніх шматків) потрібно приправити сіллю, чорним перцем і обсмажити на сковороді або деку.
  • 2 великих червоних яблука нарізати кружечками і додати до свинини, туди ж покласти 20 грам вершкового масла, накрити кришкою і тушкувати 25-30 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими.
  • Полити свинину і фрукти 60 грамами рідкого меду, після чого готувати страву ще 15 хвилин під кришкою.

Свинина в медовому соусі з яблуками готова!

Читайте: М’ясо з гірчицею і медом – кращі рецепти.

Шашлик зі свинини з медом і гірчицею

Зробити шашлик зі свинини м’яким, соковитим і ароматним допоможе маринад з лука, меду і гірчиці.

Щоб приготувати такий шашлик, на 1,5 кілограма нарізаною шматочками свинячої вирізки вам знадобиться маринад з:

  • 500 грам цибулі, нарізаного кільцями;
  • 1 ст. ложки гірчиці;
  • 1 ст. ложки меду;
  • Спецій: солі, чорного і червоного перцю.

Всі інгредієнти змішуються в глибокому посуді – краще це робити руками, щоб цибуля пустила сік і маринад і краще просякло м’ясо.

Потім накрити шашлик тарілкою за розміром ємності і покласти зверху який-небудь вантаж (наприклад, банку з водою).

Залиште шашлик на ніч в холодильнику, щоб маринад повністю віддав м’ясу свій аромат – на наступний день можна його смажити.

Чудовий аромат нікого не залишить байдужим!

Маринад можна зробити більш терпким, додавши в нього соєвий соус.

В цьому випадку в маринад потрібно класти менше солі – в соєвому соусі її досить.

На 1 кг свинини знадобиться 400-500 грам лука, по одній столовій ложці гірчиці, меду, соєвого соусу.

Шашлик готується на мангалі, гарніром до нього можуть служити запечені на грилі овочі або піджарка з картоплі, моркви та цибулі з томатним або соєвим соусом.

Печеня зі свинини з гірчично-медовим соусом

Свинина в медовому соусі з гірчицею стане центральним блюдом святкового столу.

Для його приготування вам знадобляться:

  • свинячі відбивні (4-5 штук);
  • 6 ст. ложок меду;
  • 2 ст. ложки сухої гірчиці;
  • 2 натерті зубчики часнику;
  • 1/2 склянки рослинного масла;
  • сіль перець.

Спеції, гірчицю, мед і масло змішуємо в окремій ємності.

Викладаємо на деко відбивні, заливаємо соусом.

Щоб м’ясо просочилося, залишаємо деко в холодильнику на день, періодично перевертаючи шматки.

Смажити відбивні в медово-гірчичному соусі потрібно до золотистої скоринки.

Доповнить блюдо відварну картоплю і піджарка з цибулі і моркви.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top