Рецепти свинини в медово-гірчичному і соєвому соусі
Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі: рецепти.
Секрет будь-якої вдалої страви – це гармонійне поєднання смаків і використання натуральних і свіжих інгредієнтів.
Мед – один з небагатьох продуктів, прекрасно поєднуються практично з усіма стравами, розкриваючи аромат і посилюючи смак всіх його складових.
Володіючи цілим рядом корисних властивостей і насичений вітамінами і мікроелементами, він здатний зробити блюдо не тільки чудово смачним, але і корисним для здоров’я.
Список страв, інгредієнтом яких може стати продукт бджільництва, не обмежується десертами – він прекрасно поєднується і з м’ясом, наприклад, свинина з медом є класикою кулінарії.
Представляємо вам кілька нескладних рецептів смачних страв зі свинини з медом, гірчицею і прянощами.
Свинина з медом і імбиром
Для приготування страви з медово-гірчично-соєвим соусом, який прийшов до нас з азіатської кухні, вам знадобиться 250 грам свинячої вирізки.
Вибирайте світле, досить жирне м’ясо, щоб страва вийшла більш ароматним.
Для приготування його вам знадобляться:
- 2 чайні ложки картопляного або кукурудзяного крохмалю;
- 2 столові ложки класичного соєвого соусу;
- 1 столова ложка рідкого меду;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- 3 сантиметри кореня імбиру;
- 2 очищених зубчика часнику;
- 100 грам зеленого горошку;
- 1 солодкий перець;
- кунжутне насіння.
Послідовність:
- Спочатку необхідно приготувати заправку, змішавши крохмаль, соєвий соус, мед і ложку води.
- Свинячу вирізку нарізати тонкою соломкою і обсмажити до золотистої скоринки в сковороді на добре розігрітій олії.
- Після додати на сковорідку тонко нарізані імбир, часник і перець, а також горошок, готується така піджарка протягом 2 хвилин.
- Потім піджарка зі свинини і овочів поливається заздалегідь приготовленим соусом і гаситься до загустіння.
Подавати свинину в медово-соєвому соусі найкраще з яєчної локшиною і соєвим соусом – прекрасне блюдо східної кухні по достоїнству оцінять ваші сім’я і гості!
Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: кращі рецепти.
Свинина в медово-гірчичному соусі
Приготована в духовці свинина в соусі з меду та гірчиці не тільки тане в роті, а й радує око прекрасної карамельної скоринкою.
Для її приготування вам знадобляться наступні продукти:
- 2 кілограми свинини (лопатки або попереку);
- рослинна олія;
- 4 ст. ложки гірчиці діжонскої;
- 2 ст. ложки меду;
- 500 мл темного пива;
- одна велика цибулина;
- сіль, перець, чебрець;
- 1 ч. ложка кориці;
- половина чайної ложки меленого імбиру;
- по одній склянці кураги і чорносливу без кісточок;
- 50 г родзинок.
- М’ясо потрібно посолити, поперчити і укласти в змащену олією глибоку форму, придатну для використання в духовці. Розігріти духовку до 230 градусів і обсмажувати в ньому свинину протягом 15 хвилин до золотистої скоринки. Потім зменшити температуру до 170 градусів – піджарка зі свинини повинна приготуватися, зберігши всі соки і залишитися ніжною.
- У невеликій мисці змішати 1 ст. ложку пива, 2 ложки меду, чебрець і гірчицю. Сумішшю акуратно змастити шматки свинини.
- У форму поруч з шматками свинини укласти нарізану цибулю і полити все 1 склянкою темного пива. Потомити м’ясо в духовці протягом 1-1.5 годин, регулярно поливаючи зверху підливою.
- У сотейнику розігріти масло, додати в нього мед і спеції. Всипати сушені фрукти і додати, що залишився пиво і чверть склянки води. Гасити заливку слід на повільному вогні до тих пір, поки фрукти не стануть м’якими.
- Запечену в духовці свинину вийняти і дати охолонути 5 хвилин, після чого нарізати і подавати з пряною заливкою з ягід.
Ідеально доповнить свинину смажену картоплю і піджарка з овочів.
Подавайте блюдо з майонезним, томатним або соєвим соусом, або розлийте підливу в соусники, змішавши з червоним вином і оливковою олією.
Відбивні зі свинини з яблуками
Свинина з яблуками і медом готується швидко і просто:
- Відбивні зі свинини (знадобиться 6 середніх шматків) потрібно приправити сіллю, чорним перцем і обсмажити на сковороді або деку.
- 2 великих червоних яблука нарізати кружечками і додати до свинини, туди ж покласти 20 грам вершкового масла, накрити кришкою і тушкувати 25-30 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими.
- Полити свинину і фрукти 60 грамами рідкого меду, після чого готувати страву ще 15 хвилин під кришкою.
Свинина в медовому соусі з яблуками готова!
Читайте: М’ясо з гірчицею і медом – кращі рецепти.
Шашлик зі свинини з медом і гірчицею
Зробити шашлик зі свинини м’яким, соковитим і ароматним допоможе маринад з лука, меду і гірчиці.
Щоб приготувати такий шашлик, на 1,5 кілограма нарізаною шматочками свинячої вирізки вам знадобиться маринад з:
- 500 грам цибулі, нарізаного кільцями;
- 1 ст. ложки гірчиці;
- 1 ст. ложки меду;
- Спецій: солі, чорного і червоного перцю.
Всі інгредієнти змішуються в глибокому посуді – краще це робити руками, щоб цибуля пустила сік і маринад і краще просякло м’ясо.
Потім накрити шашлик тарілкою за розміром ємності і покласти зверху який-небудь вантаж (наприклад, банку з водою).
Залиште шашлик на ніч в холодильнику, щоб маринад повністю віддав м’ясу свій аромат – на наступний день можна його смажити.
Чудовий аромат нікого не залишить байдужим!
Маринад можна зробити більш терпким, додавши в нього соєвий соус.
В цьому випадку в маринад потрібно класти менше солі – в соєвому соусі її досить.
На 1 кг свинини знадобиться 400-500 грам лука, по одній столовій ложці гірчиці, меду, соєвого соусу.
Шашлик готується на мангалі, гарніром до нього можуть служити запечені на грилі овочі або піджарка з картоплі, моркви та цибулі з томатним або соєвим соусом.
Печеня зі свинини з гірчично-медовим соусом
Свинина в медовому соусі з гірчицею стане центральним блюдом святкового столу.
Для його приготування вам знадобляться:
- свинячі відбивні (4-5 штук);
- 6 ст. ложок меду;
- 2 ст. ложки сухої гірчиці;
- 2 натерті зубчики часнику;
- 1/2 склянки рослинного масла;
- сіль перець.
Спеції, гірчицю, мед і масло змішуємо в окремій ємності.
Викладаємо на деко відбивні, заливаємо соусом.
Щоб м’ясо просочилося, залишаємо деко в холодильнику на день, періодично перевертаючи шматки.
Смажити відбивні в медово-гірчичному соусі потрібно до золотистої скоринки.
Доповнить блюдо відварну картоплю і піджарка з цибулі і моркви.