Дивовижний огірковий соус з часником

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

огірковий соус з часникомОгірковий соус з часником: рецепти приготування.

Дивовижний огірковий соус з часником прекрасно доповнить страви з риби, курки, м’яса і овочів.

Сметанним соусом можна поливати свіжоприготовані спагетті (пасту) або просто мазати його на підсмажені хрусткі грінки.

М’який вершковий сир надає сметанному соусу кремову консистенцію, огірки – свіжість і весняний смак, а часник і кріп – неповторний яскравий аромат.

Мої рідні обожнюють цей часниково-сметанний соус з пельменями – це так смачно, що просто не передати словами, потрібно тільки пробувати.

Складові:

  • 3 свіжих огірка;
  • пучок зеленого кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • м’який плавлений сир – 300 грам;
  • 300 грам сметани (будь-якої жирності);
  • сіль за смаком.

Дивовижний огірковий соус з часником. покроковий рецепт

  1. У добре вимитих огірків відрізаємо кінчики (вони, як правило, гірчать) і натираємо на дрібній тертці. Віджимаємо сік.
  2. Добре промитий кріп дрібно нарізаємо і відправляємо в миску до огірків.
  3. Очищаємо три зубчики часнику, подрібнюємо ножем (можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці).
  4. Додаємо в миску сметану, м’який плавлений сир, і добре все перемішуємо. Не забудьте посолити за смаком.
  5. Як тільки сметанний соус буде готовий (а його приготування займає не більше 15 хвилин), можна подавати його на стіл.

Читайте: Голландський соус — рецепт приготування.

Зі свіжих огірків можна приготувати ще один легкий оригінальний соус.

  1. 100 грам м’якого нежирного сиру збиваємо з 150 мілілітрах натурального (без наповнювачів) йогурту до однорідної консистенції.
  2. Додаємо натертий на крупній тертці маленький огірочок (або половинку великого).
  3. Всипаємо 2 столові ложки рубаних листя м’яти.
  4. Вливаємо 1 чайну ложку лимонного соку.
  5. Солимо і перчимо до смаку.

Сирний соус з огірком і м’ятою подаємо охолодженим.

Швидкий, смачний і недорогий часниковий сирно-сметанний соус готовий: його можна використовувати замість майонезу, роблячи страви менш калорійними і більш корисними.

Смачний огірковий соус подають до овочів, м’яса, лаваш або хліба.

Можна змастити їм тости або смажені грінки – швидкий сніданок зі сметанним соусом підкорить всіх.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top