Рецепти приготування реберець в медово-гірчичному і медово-соєвому соусі

Свинячі реберця: рецептиСвинячі реберця в медово-гірчичному і медово-соєвому соусі: рецепти.

Це дуже ситна і надзвичайно смачна страва.

Вона прекрасно підходить як для тихого сімейного вечері, так і для святкового вечора в колі друзів.

До його переваг можна також віднести його простоту.

З таким завданням впоратися навіть молода недосвідчена господиня.

  1. Простий рецепт
  2. З додаванням соєвого соусу
  3. Реберця в медовому соусі
  4. Реберця «по-баварські»

Простий рецепт

Таким способом можна приготувати реберця в духовці досить швидко.

Він відмінно підходить для випадків, коли гості приходять несподівано.

В першу чергу слід підготувати необхідні інгредієнти:

  • 400 грамів свинячих реберець;
  • одна чайна ложка гірчиці;
  • одна чайна ложка меду.
  1. У невелику миску помістіть гірчицю і помістіть в неї мед. Найкраще для цих цілей підходить рідкий.
  2. Але якщо такого у вас немає, то можна розтопити і зацукрований.
  3. Ретельно перемішайте інгредієнти, поступово додаючи невелику кількість води.
  4. Отриманою масою необхідно обмазати м’ясо з усіх боків.
  5. Перекладіть реберця з медом на решітку і поставте в духовку.
  6. Час випікання таких ребер в медовому соусі становить в цілому дві години. Після закінчення першої години їх потрібно буде перевернути.

З додаванням соєвого соусу

Якщо ви хочете, щоб приготовані вами реберця в медовому соусі мали легкий східний відтінок, то можна додати в них трохи соєвого соусу.

Така закуска виходить незвичайно ніжною і злегка пікантною.

Підготуйте наступні інгредієнти:

  • 1,5 кілограма реберець;
  • оливкова олія;
  • 4 столові ложки меду;
  • 5 столових ложок соєвого соусу;
  • спеції.
  1. М’ясо необхідно промити в проточній воді, обсушити і розрізати на невеликі шматочки.
  2. Поставте на вогонь каструльку з водою. Додайте трохи солі і доведіть до кипіння. Помістіть в каструлю м’ясо і проваріть протягом 15 хвилин.
  3. На водяній бані розтопіть мед і введіть в нього соєвий соус. Додайте трохи червоного перцю. Варіть суміш до того моменту поки вона не загусне.
  4. Форму для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Злегка вимочіть ребра в соєвому соусі і викладіть їх в форму.
  5. Таке блюдо слід випікати в духовці при температурі близько 190 ° С протягом 10 хвилин. Як тільки м’ясо придбає приємний рум’яний колір, його можна буде виймати.

У соєвому соусі міститься достатня кількість солі, тому додатково підсолювати страву не доведеться.

Читайте: Свиняча рулька в медовому соусі: рецепти.

Реберця в медовому соусі

Відмінним варіантом смачною закуски стануть ребра в медовому соусі.

Для того щоб вони вийшли м’якими і соковитими, їх деякий час необхідно потримати в маринаді.

Для цієї страви знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,5 кілограма яловичих реберець;
  • 50 мл лимонного соку;
  • 50 мл оцту;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 3 столові ложки натурального меду;
  • чайна ложка меленого чорно перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • чайна ложка насіння фенхелю.
  1. Приготування ребер в медовому соусі починається з маринаду.
  2. Змішайте оцет з лимонним соком і оливковою олією. В отриману суміш введіть рідкий мед, подрібнений часник і спеції.
  3. Підготовлене м’ясо викладіть в каструлю і залийте маринадом. Найкраще залишити їх в такому стані на всю ніч.
  4. Покладіть реберця в медовому соусі на деко. Випікати таке блюдо слід в духовці близько двох годин. При цьому температура повинна знаходитися на рівні 150 ° С.

Готову страву потрібно негайно подати до столу.

Читайте: Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі.

Реберця «по-баварському»

Свинячі реберця в медовому соусі в духовці можна приготувати і за оригінальним рецептом.

Таке блюдо стане прикрасою будь-якого столу.

Вам знадобляться:

  • 1,5 кілограм свинячих ребер;
  • 4 столових ложки гірчиці;
  • 2 листочка лавра;
  • 2 столові ложки меду;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • трохи солі і рослинної олії.
  1. М’ясо промити, обсушити і наріжте на порційні шматочки. Викладіть їх в каструлю і залийте окропом.
  2. Додайте трохи солі, лаврушку і перець. Варіть протягом 40 хвилин. Після цього викладіть їх на тарілку.
  3. Змішайте мед і гірчицю. Підготовленою сумішшю змастити ребра і викладіть їх на деко.
  4. Запікати таке блюдо потрібно в духовці при температурі 220 ° С. Реберця з медом будуть готові вже через 25 хвилин.

Який би спосіб приготування ви не вибрали, приготування ребер в соусі з медом не займе у вас багато часу і сил.

В результаті ви отримаєте блюдо, яке вразить усіх своєю витонченим смаком і ароматом.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top