Літні рецепти з медом
![Літні рецепти з медом Літні рецепти з медом](https://bee.net.ua/wp-content/uploads/2018/02/Litni-retsepti-z-medom-1-300x200.jpg)
Літні рецепти з медом
Кращі літні рецепти страв з медом: приготування.
Настало літо, і на зміну ситним, калорійним стравам прийшли рецепти ніжних десертів і смузі – адже хочеться, щоб легкість була не тільки в душі, але і в шлунку!
Для смачних і корисних літніх страв використовуйте натуральні продукти, а для солодощі додавайте натуральний мед.
Літні рецепти з медом порадують вас і ваших близьких, а заодно і збагатять ваш організм ударною дозою корисних речовин!
Медовий крем-суп з морквою
Медовий крем-суп з морквою – легке і вітамінне блюдо, яке чудово підійде для спекотної пори.
Для нього нам знадобиться:
- літр заздалегідь звареного овочевого бульйону;
- 1 кг. молодої морквини;
- 3 ст. л. меду;
- 100 мл. нежирних вершків;
- сіль, приправи, свіжий кріп за бажанням.
Приготування:
Довести бульйон до кипіння, покласти моркву, варити, поки не стане м’якою.
Додати приправи, подрібнити в блендері, залити вершками і медом, перемішати.
Легкий сирок з медом і ягодами
Незважаючи на спекотну пору року, не хочеться відмовляти собі у смачному – а свіжі сезонні ягоди тільки підсилюють це бажання.
Можна приготувати легкий сирок з медом – на десерт і легкий полуденок.
Для цьої літньої страви з медом потрібно:
- 1 ст. л. молока;
- 100 г. рідкого меду;
- ягоди (полуниця, малина і т.д.) – 150 гр + прикраса;
- 250 гр нежирного сиру.
Приготування:
У сир додаємо мед, молоко і 150 м ягід, збиваємо все блендером в ніжний крем, викладаємо в креманки, декоруємо залишилися ягодами.
Перед подачею поставити на 1-2 години в холодильник.
Читайте: Суфле з медом — кращі рецепти.
Куряча грудка, запечена з медом і соєвим соусом
Не забуваємо і про м’ясні страви – правда, влітку вони також повинні бути легкими і корисними.
А що може бути корисніше, ніж багата білком куряча грудка, запечена з медом і соєвому соусом?
Це відмінний приклад рецепта з медом.
Для якого використовуємо:
- 2 курячі грудки (або філе);
- 1 лимон;
- по 2 ст. л. натурального меду і соєвого соусу;
- часник, спеції (чорний перець, імбир, чебрець) – за бажанням.
Приготування:
Для початку приготуємо соус – змішаємо мед, сік половини лимона, соєвий соус.
М’ясо натремо спеціями, викладемо на деко, добре промажем соусом і покладемо зверху залишився лимон, нарізаний тонкими часточками.
Випікаємо 35 хвилин при 180оС. Грудки можна загорнути у фольгу або рукав для запікання – тоді м’ясо буде ніжним і тане в роті.
Медовий лимонад з імбиром
У спеку постійно хочеться пити, і швидко вгамувати спрагу допоможуть літні рецепти з медом.
Наприклад, легкий медовий лимонад з імбиром. До речі, його можна пити і гарячим – як вітамінний, зігріваючий напій.
Для нього потрібно:
- 200 м меду;
- корінь імбиру;
- 3 л. води;
- 3 великих лимона або 6 лаймів.
Приготування:
З лимонів тиснемо сік, відставляємо в сторону. Імбир очищаємо, натираємо на тертці або дрібно ріжемо, цедру цитрусових також ріжемо на смужки.
Складаємо все в блендер і подрібнюємо (можна додати також пучок свіжої м’яти).
Ставимо воду в каструлі на плиту, виливаємо туди сік, викладаємо суміш, доводимо до кипіння, потім знімаємо ємність з вогню і, коли лимонад охолоне, додаємо мед.