Маринади з медом – прості рецепти

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Рецепти маринадів з медом

Рецепти маринадів з медом

Маринади з медом – кращі рецепти для домашніх умов.

Секрет правильно приготовленого м’яса – добре підібраний маринад.

Різноманітність і доступність приправ дозволяє комбінувати їх як завгодно і домагатися дивовижного смаку м’яса.

Одна з найбільш вдалих складових для маринаду – мед. Маринад з медом ніжно обволікає м’ясо і робить його буквально тане в роті.

Цей маринад відмінно підійде і для шашлику, і для м’ясної страви в духовці або мультиварці!

  1. Медовий соус барбекю
  2. Японський терияки
  3. Ніжний йогуртовий маринад
  4. Медово-лимонний маринад

Медовий соус барбекю

Відмінно підійде як для курки, так і для свинячих реберець гриль.

Нам знадобиться;

  • по 2 ст. л. меду і лимонного соку;
  • 50 г вершкового масла;
  • третину склянки води;
  • мелений перець;
  • 1 ст. л. вустерширського соусу;
  • пара середніх цибулин;
  • кетчуп за смаком.

Покласти шматок масла в сотейник, поставити на вогонь і ждати, поки не розчиниться.

Додати туди дрібно різану цибулю, томити кілька хвилин, поки той не стане схожий на варений.

Поступово додати решту складників, знову поставити на вогонь і варити, поки маринад з медом не стане густим.

Японський терияки

Цей солодкувато-гострий соус – відмінне рішення для будь-якого виду м’яса!

Для нього візьмемо:

  • кілька часникових часточок;
  • по 2 ст. л. коричневого цукру і меду;
  • по 100 мл. води і соєвого соусу;
  • щіпка крохмалю (краще з кукурудзи);
  • 50 мл. апельсинового соку;
  • невеликий шматочок імбиру.

Налити в ємність соєвого соусу, розбавити водою, влити апельсиновий сік.

Додати мед, цукор, присипати крохмалем і поставити нагріватися на вогонь.

Після досягнення однорідної консистенції додати в маринад з медом подрібнений імбир і пропущений через давилку часник.

Варити до сметанною консистенції. В кінці можна досолити, додати перцю.

Читайте: Журавлинний соус з медом — рецепти.

Ніжний йогуртовий маринад

Найкраще підходить до страв на грилі з курочки.

Нам знадобиться:

  • по чайній ложці гірчиці і меду;
  • 2 ст. л. йогурту (домашнього, але підійде і магазинний без смакових добавок);
  • півлимона;
  • пара зубців часнику;
  • спеції за смаком.

Дрібно нарізати або придушити пресом часник. Налити в ємність йогурту, видавити туди лимон, додати гірчицю, мед, спеції.

В цьому випадку маринад з медом робиться без нагрівання, тому краще взяти мед рідкий.

Читайте також: Соуси з медом — прості рецепти.

Медово-лимонний маринад

Кисло-солодке поєднання ідеально для червоної рибки на грилі.

Для приготування знадобиться:

  • 1 лимон;
  • по 2 ст. л. меду і оливкового масла;
  • сіль, приправи за смаком (можна взяти і спеціальну рибну приправу з магазину);
  • 100 мл. соєвого соусу.

Налити в сотейник соєвий соус, влити туди масло, видавити лимон, покласти мед і приправити.

Підігріти до розплавлення меду.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top