Настоянки на шипшині

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Рецепти настоянок, наливок зі спиртом, самогоном і шипшиною

Рецепти настоянок, наливок зі спиртом, самогоном і шипшиною

Як настояти самогон на шипшині: рецепти приготування.

Існують різні способи урізноманітнити смак самогону домашнього приготування і при цьому збагатити його корисними екстрактивними речовинами.

Наприклад, можна настоювати самогон на шипшині і отримати при цьому напій, здатний тонізувати організм, підвищувати імунітет і прискорювати процес евакуації жовчі з жовчного міхура.

Перед тим, як настояти самогон на шипшині, рецепт рекомендується перевіряти на невеликій кількості алкогольного напою.

У тому випадку, якщо смакові якості повністю влаштують, можна готувати велику кількість.

Якщо щось буде не так, як треба, то рецепт можна адаптувати під свої смакові пристрасті за допомогою додавання аскорбінки, цукру, фруктози і барвників з ароматизаторами.

  1. Чи можна настоювати самогон на шипшині
  2. Спосіб 1
  3. Спосіб 2
  4. Самогон з шипшини і меду
  5. Самогон, настояний на шипшині
  6. Самогон на родзинках і шипшині
  7. Наливка самогон з шипшиною (рецепт 1)
  8. Наливка самогон з шипшиною (рецепт 2)
  9. Бальзам з плодами шипшини
  10. Бальзам «Істринский»
  11. Настоянка з шавлією і шипшиною

Чи можна настоювати самогон на шипшині

Відповідь на питання про те, чи можна настоювати самогон на шипшині, звичайно ж, позитивна, оскільки ці плоди мають лікувальні екстрактивні речовини, які легко переходять в алкогольний напій.

Спосіб 1

Складові:

  • 200 г шавлії
  • 25 г кропу
  • 50 г коріандру
  • 60 г шипшини
  • 12 л самогону
  • цукровий сироп

Суміш з шипшини та інших інгредієнтів подрібнити і залити самогоном. Посудину щільно закупорити і настоювати 2 дня.

Потім потрібно перегнати, якщо хочете то підсолодити і звичано профільтрувати.

Спосіб 2

Складові:

  • 250 г шавлії
  • 50 г коріандру
  • 40 г шипшини
  • 50 г білого родзинок
  • 12 л самогону
  • цукровий сироп

Суміш залити самогоном і настоювати 7 днів. Потім перегонка, відфільтровка і по бажанню підсолодити.

Самогон з шипшини і меду

Складові:

  • 800 г шипшини
  • 200 г меду
  • 1 л води
  • 12 л самогону

Приготування

  1. Шипшину варити протягом години в меді, розведеному у воді.
  2. Відвар процідити через сито, влити самогон і настоювати 3 дні.
  3. Потім перегнати.

Самогон, настояний на шипшині (рецепт)

Складові:

  • 60 г анісу
  • 60 г квітів бузини
  • 40 г фіалкового кореня
  • 40 г родзинок
  • 40 г кубеби
  • 20 г ягід червоної шипшини
  • 20 г меліси
  • 20 г кардамону
  • 20 г ромашки
  • 20 г лаврових ягід
  • 20 г кориці
  • 10 г мускатного кольору
  • 10 г фенхеля
  • 9 л самогону
  • цукровий сироп

Щоб приготувати самогон, настояний на шипшині за цим рецептом, всі інгредієнти подрібнити, перемішати і залити самогоном.

Настоювати в теплому місці 10-12 днів. Потім перегнати, підсолодити (1 кг цукру на 3 л води) і профільтрувати.

Самогон на родзинках і шипшині

Складові:

  • 150 г кірки помаранчі
  • 150 г родзинок
  • 150 г винних ягід
  • 100 г анісу
  • 100 г фенхеля
  • 50 г ягід червоної шипшини
  • 18 г квітів бузини
  • 18 г рожевих пелюсток
  • 35 г райських зерен
  • 12 г кореня лепехи
  • 12 г кореня солодки
  • 6 г гвоздики
  • 6 г меліси
  • 9 л самогону
  • 3,5 л води
  • цукровий сироп

Все подрібнити, перемішати і залити самогоном. Настоювати в теплому місці 10-12 днів.

Потім перегнати, підсолодити (1 кг цукру на 3 л води) і профільтрувати.

Наливка самогон з шипшиною (спосіб 1)

Складові:

  • 4 л подвійного самогону
  • 2 кг ягід шипшини
  • 2 л кип’яченої води

Ягоди потовкти. До ягідної маси додати самогон, злити в заздалегідь приготовлену ємність і поставити в тепле місце.

Настоювати 10 днів, після чого самогон перегнати. Напій, отриманий в результаті перегонки, розбавити водою.

Наливка самогон з шипшиною (спосіб 2)

Складові:

  • 5 л подвійного самогону
  • 4 кг ягід шипшини

У велику ємність (не менше 12 л) влити самогон і покласти 4 кг ягід шипшини. Все настоювати протягом 3 тижнів.

Самогон злити і перегнати, а що залишилися в ємності плоди знову залити самогоном подвійної перегонки.

Дати перебродити і можна переганяти.

Бальзам з плодами шипшини

Складові:

  • 1 л самогону
  • 300 г плодів шипшини
  • по 100 г ягід калини і брусниці
  • по 30 г трави материнки, звіробою, деревію, липового цвіту
  • 50 г меду або сиропу будь-якого варення

Ягоди калини, брусниці і шипшини вимити і просушити. Потім потовкти у ступці, змішати з іншими інгредієнтами і залити самогоном.

Настоювати 2-3 тижні, потім процідити через фільтрувальний папір і щільну тканину, додати мед або сироп.

Бальзам «Істринский»

Складові:

  • 500 мл самогону
  • по 50 г ягід горобини і плодів шипшини
  • 20 г квіток або плодів глоду
  • 15 г кореня оману
  • по 10 г буркуну жовтого, пустирника, гвоздики
  • 5 г ромашки аптечної
  • 5 г анісу або кмину

Даний бальзам можна використовувати як лікарський засіб: у нього заспокійлива та загальнозміцнююча дія на людський організм, з його допомогою можливо знімати головну біль.

Всі інгредієнти подрібнити і залити самогоном, настоювати 2-3 тижні в темному місці.

Потім його потрібно відфільтрувати. Приймати настоянку як вранці, так і в ввечері по 1 ч. л.

Настоянка з шавлією і шипшиною

Складові:

  • 12 л самогону
  • 200 г шавлії
  • по 50 г шипшини, коріандру, кардамону
  • 60 г пелюсток троянди
  • цукор за смаком

Всі інгредієнти, крім цукру, змішати і залити самогоном, щільно закрити і настоювати 5 днів, потім профільтрувати.

В отриману настоянку додати цукор за смаком.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top