Рецепти міцної медовухи на горілці і самогоні

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Рецепти медовухи на спирту, самогоні

Рецепти медовухи на спирту, самогоні

Медовуха на горілці, спирту, самогоні. Рецепти.

Бджолярі і любителі меду не раз замислювалися, як зробити міцну медовуху з самогону або на горілці.

Старовинний слов’янський напій використовувався для зігрівання організму, боротьби з простудними захворюваннями і, звичайно, розслаблення.

Взимку ковток медовухи зігріває не гірше келиха глінтвейну. За назвою зрозуміло, що головним інгредієнтом хмільного напою є мед.

Крім бджолиного нектару в медовуху додають прянощі, лимон, дріжджі.

  1. Особливості напою
  2. Міцна медовуха з хмільними шишками
  3. Лимонна міцна медовуха
  4. Міцна медовуха на травневому меді
  5. Медовуха на спирту

Особливості напою

Перша медовуха, на думку істориків, була приготовлена задовго до нашої ери.

Стародавні легенди стверджують, що медовий нектар – божий дар, принесений божественними комахами.

Страви і напої з медом подавалися на урочистостях і бенкетах, їм надавали сакральне значення.

медовуха рецепти

Медовуха рецепти

Медовуху розливали по великим дубовим бочок, які спускалися в темний підвал, де були ідеальні умови для процесу бродіння.

У 11 столітті медовуху почали варити.

Це знизило вміст корисних речовин, але прискорило процес приготування напою.

На Русі його підносили воїнам перед битвами для додання сил і відваги, а після битви для відновлення сил.

Протягом місяця після весілля молодята запивали їжу медовухою під час трапези.

Звідси і пішов вислів «медовий місяць». Міцність класичної медовухи не перевищує 15 °.

Згодом з’явився спрощений рецепт медового напою – медовуха на горілці або самогоні.

Її міцність досягає в середньому 30-40 °. Існують і особливі варіанти приготування медовухи міцністю 60-70 °.

Залежно від сорту використовуваного меду і добавок, продукт буде мати різний смак, аромат і корисні властивості.

Не варто зловживати медовим алкогольним напоєм. Тільки помірне вживання принесе користь організму.

Ми представляємо найбільш популярні рецепти і керівництва, як зробити медовуху з самогону, горілки або з додаванням спирту.

Міцна медовуха з хмільними шишками

За цим рецептом медовуху можна приготувати двома способами: з додаванням міцного алкоголю і без нього.

Кріплений напій можна довести до міцності 40 °, якщо ви хочете замінити їм основний хмільний напій на святковому столі.

Без додавання горілки міцність не перевищить позначку в 12 °.

Інгредієнти:

  • Мед (різнотрав’я) – 600 г;
  • Хмільні шишки – 50 г (приблизно 12 шт.);
  • Вода – 4 л;
  • Живі дріжджі – 10 г;
  • Кориця сушена – 1 ч.л .;
  • Горілка (за бажанням для міцності).

Спосіб приготування:

  1. Воду доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.
  2. Додайте мед, розмішайте до повного розчинення. Потомити 5 хвилин на слабкому вогні. Зверху утворюється густа піна, яку потрібно обов’язково зняти.
  3. Додайте в вариво корицю і добре вимиті шишки хмелю.
  4. Зніміть каструлю з вогню і залиште остигати при кімнатній температурі. В охолоджений відвар додайте дріжджі, добре перемішайте і розлийте в 2 трилітрові бутлі.
  5. Залиште їх на 3 дні в темному теплому приміщенні. Коли ви помітите утворення піни, перелийте рідина в сухі бутлі і встановіть гідрозатвори, що перешкоджають попаданню кисню і виводять вуглекислий газ.
  6. На 7-й день процідіть хмільний напій через потрійний шар чистої марлі. При необхідності додайте в медовуху горілку (кількість залежить тільки від бажаної міцності).

Лимонна міцна медовуха

Медовуха, приготована з горілкою і сіком лимону, надає зміцнювальний вплив на організм. Напій має середню міцність (не вище 15 °).

Його рекомендують вживати в помірній кількості в профілактичних цілях. Особливо корисна лимонна медовуха в період спалаху вірусних захворювань.

Складові:

  • Горілка – 0,5 л;
  • Мед (липовий, різнотрав’я) – 400 г;
  • Свіжа м’ята або меліса – 7 листів;
  • Сік лимону – 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Помістіть мед в бутель, залийте горілкою, додайте віджатий сік лимона (в 1 лимоні середнього розміру міститься 50 мл соку).
  2. Вимішайте масу до повного розчинення, додайте 7 листочків м’яти. Вона додасть аромату освіжаючі нотки.
  3. Перелийте суміш в пляшки з-під вина або шампанського, або в здорову пляшку з вузькою шийкою. Закупорити пляшковими пробками. Встановіть в темне прохолодне місце на 6 днів. Щодня струшуйте вміст ємностей для розмішування медового осаду.
  4. На 7-й день напій готовий. Вийміть листя мити, перелийте в красиві пляшки, і лимонно-медове частування готове до подачі на стіл.

Міцна медовуха на травневому меді

Рецепт медовухи на самогоні з травневим медом – «сміливий» варіант приготування напою.

Його міцність досягає 40-50 °.

Це залежить не тільки від кількості «добавки», а й від міцності самого самогону.

Травнева медовуха відрізняється різким квітковим ароматом і підвищеною солодкістю.

Вона готується без кип’ятіння, що допомагає зберегти корисні компоненти.

Інгредієнти:

  • Травневий мед – 400 г;
  • Самогон домашній – 1 л;
  • Мелісса – 4 листочка;
  • Мускатний горіх – щіпка;
  • Кориця – щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте мед з самогоном і розмішайте солодку масу до повного розчинення.
  2. Додайте улюблені прянощі. Запропонований набір спецій можна замінити або доповнити кардамоном, листям м’яти, сушеними бутончиками гвоздики і чебрецем.
  3. Перелийте в бутель, закупорити і помістіть в прохолодне темне місце (підвал) на 3 місяці.
  4. Перед вживанням процідіть медовуху через парний шар марлі кілька разів.

Порада: для приготування медового напою використовуйте «чистий» самогон. Він повинен бути прозорого кольору і не мати сторонніх запахів.

Медовуха на спирту

Рецепт медовухи на спирті не відрізняється особливою складністю. Спирт використовується не для поліпшення смакових якостей, а для підняття «градуса» напою.

Кріплення алкоголем відбувається після процесів варіння і настоювання. В іншому випадку алкоголь випарується ще до того, як ви спробуєте перебродивший напій.

Інгредієнти:

  • Винний спирт – 250 мл;
  • Вода – 2 л;
  • Мед (гречаний, різнотрав’я) – 400 г;
  • Дріжджі – 1 ч.л. сухих або 2 ч.л. живих;
  • Хмільні шишки (сушені) – 10 шт .;
  • Кардамон – щіпка;
  • Кориця – щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Підберіть підходящу ємність (обсяг більше 3 л), влийте в неї воду і нагрійте до 70 градусів.
  2. У теплій воді розчиніть мед. Від сорту обраного бджолиного продукту залежить колір, смак, аромат і солодкість готової медовухи. Доведіть отриманий «нектар» до кипіння на слабкому вогні і варіть 30 хв, помішуючи і знімаючи білий «вершок».
  3. Зніміть каструлю з вогню і дайте її вмісту охолонути. Додайте дріжджі (краще використовувати живі) і хмільні шишки. Ретельно перемішайте. Рідину рівномірно розлийте по двом дволітровим бутлях. Залиште їх в теплому місці на 3 доби, щоб медовуха почала активно бродити.
  4. Через три дні додайте в напій улюблені спеції. Це можуть бути листочки м’яти або меліси, гвоздика, кардамон, запашний перець і шматочок палички кориці. Залиште бутлі в теплому місці і чекайте, коли завершиться процес бродіння. Зазвичай це відбувається на 5-7 день.
  5. Зніміть піну, що утворилася зверху напою. Процідіть рідину через чисту марлю кілька разів. Не використовуйте для проціджування металеві предмети (сита і друшляки). Прозорий «нектар» перелийте в маленькі пляшки (0,5 або 0,7 л). Заповнюйте їх доверху і щільно закупорюють пробками.
  6. Пляшки залиште в темному сирому місці на 30 днів для настоювання.
  7. Перед подачею на стіл напій потрібно закріпити спиртом. Не використовуйте спирт в чистому вигляді. Розмішайте його з холодною кип’яченою водою в співвідношенні 1:1, і тільки тоді вливайте в готовий напій. Кількість спирту можна регулювати за власним бажанням. Це залежить від бажаної міцності медового частування.

Домашня медовуха – відмінний «конкурент» магазинним спиртним напоям. Після її вживання не буває головних болів, слабкості і відчуття похмільного синдрому.

Але врахуйте, в разі зловживання навіть натуральна медовуха негативно позначиться на стані вашого здоров’я.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top