Чому заграв мед

мед заграв, що робитиЧому заграв мед та що робити.

Іноді трапляється, що після придбання мед змінює свій колір, а на його поверхні з’являються бульбашки.

Так чому заграв мед?

Це може відбутися з кількох причин.

Причому не завжди винен продавець або пасічник.

  1. Причини бродіння меду
  2. Чи може заграти мед?
  3. Чому бродить мед?
  4. Що робити, якщо ви виявили загравший мед?
  5. Медовуха з загравшого меду

Причини бродіння меду

  • незрілість речовини;
  • наявність сторонніх домішок;
  • неправильне зберігання.

В ідеалі бджолиний нектар не повинен бродити, так як в його складі є ферменти, що нагадують антибіотики.

Вони і перешкоджають розмноженню патогенної мікрофлори всередині продукту. Дуже часто самі бджолярі сприяють процесу бродіння.

Це трапляється, якщо мед збирається ще незрілим тоді, коли його рано збирати. Необхідно, щоб нектар настоявся і взяв з сот необхідну кількість «антибіотиків».

Чи може заграти мед?

Швидше за все, продукт розбавили для поліпшення його консистенції. Крім того, існують сорти, які містять багато цукру і води, тому можуть заграти.

Щоб не допустити бродіння, бажано зберігати продукт в герметично закупореній тарі.

Адже нектар може з повітря поглинати воду і в теплому місці почати бродити.

Іноді загравший мед виходить із-за наявності в ньому великої кількості вологи.

Чому бродить мед?

Це пов’язано з розмноженням усередині маси дріжджових грибків. Вони часто живуть в солодких сумішах. загравший мед

Саме тому бажано правильно зберігати, а також дізнатися про зрілість продукту при його покупці.

Але при правильному зберіганні і відсутність домішок бродіння не буде.

Дуже часто причиною бродіння є наявність в нектарі крохмалю і борошна.

У цих добавках міститься багато вуглеводів, які можуть стати своєрідною закваскою для нектару.

Що робити, якщо ви виявили загравший мед?

Не варто віддавати продукт на підгодівлю бджолам. Вони можуть загинути від такої їжі. Їсти такий нектар теж не можна.

Але не варто засмучуватися і викидати загравший мед. Спробуйте врятувати залишки.

Для цього ложкою зніміть шар піни і трохи рідкого нектару.

Поставте масу на водяну баню і нагрівайте при 60 ° С одну годину. Звичайно, користі від такого продукту мало, але його цілком можна використовувати для приготування тортів, тістечок і пряників.

Медовуха з загравшого меду

Для приготування напою додайте в літр води 100 г меду і стільки ж родзинок. Мити ягоди не потрібно.

Поставте масу в тепле місце на дві доби. Процідіть через два дні рідину і розлийте по пляшках.

Поставте в холод на 3 місяці. У вас вийде смачний слабоалкогольний напій, схожий на квас.

Тепер ви знаєте, що робити з загравшим медом і як зробити медовуху.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top