Пряники з медом – прості рецепти

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Пряники з медом - рецепти

Пряники з медом – рецепти

Пряники з медом – кращі рецепти приготування.

Складно пригадати ласощі з настільки ж багатою історією, як медові пряники.

Здається, що сам цей продукт – частинка нашої країни, проте “медовий хліб”, як його тоді називали, був завезений до нас варягами ще в 10 столітті.

В основі продукту, складаючи не менше половини від усього тіста, лежав натуральний мед; пізніше в нього почали додавати трави, коріння і прянощі, що і визначило нову назву ласощі – “пряник”.

Ними торгували на ярмарках, їх подавали до царського столу, а професія “Прянишников” переходила від батька до сина, так само, як і секрети приготування ласощів.

На сьогоднішній день існує маса цікавих рецептів таких пряників, і щоб реалізувати їх, досить купити мед.

  1. Класичний рецепт пряника медового
  2. Пряники з волоськими горіхами в мультиварці
  3. Медові пряники на сметані

Класичний рецепт пряника медового

Нам знадобиться:

  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 2 ч.л. розпушувача;
  • спеції за смаком;
  • 450 г борошна;
  • 30 г вершкового масла;
  • 200-250 г. меду.

Приготування:

Ставимо на невеликий вогонь каструлю або водяну баню. Додаємо туди мед, прянощі, цукор і масло, повільно нагріваємо кілька хвилин, помішуючи.рецепт пряника медового

У борошно розбиваємо яйце, додаємо розпушувач, все перемішуємо і вливаємо теплу медову масу.

Накриваємо плівкою, ставимо в холод на пару годин, після замішуємо не липким тісто.

Залишилося розкачати його товщиною в пару см.,

Вирізати невеликі прянички і випікати при 180оС 10-15 хвилин.

Перед подачею полити цукровою глазур’ю.

Читайте: Рецепти страв з медом до новорічного столу.

Пряники з волоськими горіхами в мультиварці

Вони виходять дуже ніжними на смак і довго зберігаються.

Для цієї страви знадобиться:

  • півтори склянки борошна;
  • по ½ скл. цукру і подрібнених горіхів;
  • яйце;
  • 1 ст. л. меду;
  • гашеного оцтом сода на кінчику ножа;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

Перемішуємо всі інгредієнти, крім горіхів і муки, ставимо на водяну баню.

Нам потрібно, щоб суміш підігріли і стала однорідною, але не закипіла.

Пряники з горіхами в мультиварці: рецептПісля того, як масу зняли з водяної бані, остуджують її, додаємо борошно, добре вимішуємо, всипаємо горіхи.

Потім формуючи прянички (можна просто мокрими руками), викладаємо в мультиварку і на 40 хвилин ставимо режим “Випічка”.

М’який вершковий смак і тане в роті текстура – ось що відрізняє пряники з медом на сметані.

Спробуйте використовувати цей незвичайний рецепт і не забудьте мед, це найголовніше.

Читайте: Рецепти млинців з медом на Масляну.

Медові пряники на сметані

  • 1,5 ч.л. розпушувача;
  • 200 г сметани будь-якої жирності;
  • 2 яйця;
  • 100 г. молока;
  • 2 ст. л. меду;
  • 100 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • дрібка солі.

Приготування:

Розтоплюємо масло з медом в мікрохвильовці або повільному вогні.

Додаємо яйця, збиваємо виделкою або міксером. Повільно вливаємо сметану, продовжуючи збивати.

Тепер прийшла черга борошна: її всипаємо в тісто разом з розпушувачем, вимішуємо тісто.

Воно повинно вийти трохи липким. Закриваємо його плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин, потім викочуємо на присипаному борошном столі.

Вирізаємо невеликі прянички, викладаємо на деко. За допомогою пензлика змащуємо вироби молоком – це дозволить їм добре зарум’яниться.

Випікаємо 15-20 хвилин при 180оС. Готові медові пряники покриваємо цукровою глазур’ю або поливаємо шоколадом.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top