Банановий лікер
Рецепт домашнього бананового лікеру в домашніх умовах.
На прикладі бананового домашнього лікеру ви переконаєтеся в тому, що коли справа доходить до тропічних напоїв, звичайний банан, так само як і кокос з ананасом, здатний надати особливого, екзотичного смаку будь-якому напою.
Зверніть увагу! Найкраще використовувати не перезрілі банани, хоча використання перезрілих плодів також допускається.
Уникайте зелених або потемнілих бананів. Ром збагачує смак лікеру особливою проникливістю і глибиною, хоча в приготуванні лікеру допускається використання горілки.
Цукор турбінадо на сьогоднішній день можна купити в більшості сучасних супермаркетів.
Якщо його замінити звичайним білим цукром, то його, можливо, знадобиться трохи більше.
В цьому випадку додавайте цукор, не поспішаючи, постійно пробуючи смак.
Допустимо використовувати і інші варіанти підсолоджувачів: нектар агави, мед або коричневий цукор.
Також як і в попередньому випадку, додаючи ці інгредієнти, будьте обережні і постійно пробуйте на смак ваш алкогольний напій!
Читайте також: рецепти кавових лікерів.
Особливу увагу приділяйте процесу фільтрації. Справа в тому, що при використанні бананів в напої можуть з’являтися включення у вигляді слизу, які згодом можуть вплинути на смакові якості напою.
Відео-рецепт приготування бананового крем лікеру
Відео-рецепт приготування бананово-полуничного лікеру
Рецепт домашнього бананового лікеру
Необхідні інгредієнти:
- 2 очищених і нарізаних банана;
- 1,5 чашки світлого рому;
- півсклянки води;
- півсклянки цукру турбінадо.
Процес приготування бананового лікеру:
- Висипати шматочки бананів в герметичну скляну посудину (можна в банку), додайте ром. Закрийте банку, все ретельно збовтайте і дайте настоятися 3 дні при кімнатній температурі, далеко від сонячних променів.
- Через 3 дні ретельно процідіть суміш через подвійний шар марлі, при цьому можна віджимати суміш для отримання максимальної кількості рідини.
- Воду і цукор доведіть до кипіння на повільному вогні, проваріть хвилин 7-10. У вас повинен вийти звичайний сироп.
- Додаємо сироп в бананову суміш, закриваємо банку і даємо настоятися ще один день.
- Такий домашній банановий лікер буде зберігатися в холодильнику до двох місяців.