Абрикосовий лікер

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Рецепти лікеру з абрикос

Рецепти лікеру з абрикос

Абрикосовий лікер: рецепт в домашніх умовах.

Сезон свіжих соковитих абрикосів дуже короткий, але є чудовий спосіб, як продовжити насолоду цими прекрасними літніми фруктами – приготувати абрикосовий лікер в домашніх умовах.

Напій дуже простий у приготуванні, але він подарує масу яскравих емоцій і привнесе літні нотки в важкі зимові вечори, коли ви відкриєте пляшку з цим напоєм.

Лікер буде готовий вже через місяць, але найкращі смакові якості він набуває через кілька місяців.

Так що якщо в серпні приготувати абрикосовий лікер, то, як раз до Різдва, ви насолодитеся всією повнотою його смаку.

Поки мені не було відомо про такі рецепти, я готував банальну настоянку з абрикосових кісточок.

Потім мені стало цікаво і трохи поекспериментувати з комбінаціями свіжих абрикос і кураги.

Виявилося, що я не помилився, адже в результаті у мене вийшов відмінний напій з присмаком теплого літа в холодну зимову пору.

Я використовував горілку «Абсолют» (ви можете взяти будь-яку іншу горілку) і застосовував чотири різних комбінації:

  1. свіжі фрукти і простий сироп;
  2. свіжі фрукти з кісточками і цукровим сиропом;
  3. половина свіжих фруктів, половина сухофруктів і цукровий сироп на кінцевому етапі;
  4. половина свіжих фруктів, половина сухофруктів і свіжий сироп на початковому етапі.

Результат перевершив очікування. Виявилося, що курага зіграла дуже важливу роль.

Лікер, виконаний виключно зі свіжих абрикосів був приємний на смак, але мав лише одну смакову нотку.

Лікер з курагою привніс певний смаковий баланс. Напій мав характерний присмак свіжих, соковитих плодів абрикоса.

Лікер приготований в домашніх умовах з абрикосів з кісточками, надав напою пікантний гіркуватий присмак прянощів.

Смак сильно відрізнявся від попередніх напоїв. Крім того, кісточка перебила сильний абрикосовий присмак.

Тому, якщо ви хочете отримати лікер з сильним абрикосовим присмаком, то кісточки обов’язково потрібно видаляти.

Крім цього, я помітив, що додавання цукрового сиропу на початковій стадії приготування алкогольного напою, призводить до зменшення абрикосового аромату.

Саме тому я вирішив зупинитися на рецепті абрикосового лікеру на основі свіжих абрикосів, кураги і цукрового сиропу.

Поєднання свіжих фруктів з курагою допоможе створити смачний домашній лікер з неординарним присмаком.

Крім цього, я вирішив використовувати менше цукру, ніж зазвичай використовують для виготовлення лікеру.

Методом проб я встановив, що оптимальним співвідношенням є 1: 4. Природно, цей показник не є остаточним, ви можете додати цукор на свій смак.

Для приготування звичайного сиропу необхідно змішати один стакан води і один стакан цукру в невеликій каструльці.

Далі на повільному вогні підігріваємо суміш до повного розчинення цукру.

Перед використанням сироп необхідно охолодити. Зберігати його можна в холодильнику близько 5 днів.

  1. Відео-рецепт лікеру з абрикос
  2. Рецепт домашнього абрикосового лікеру

Відео-рецепт приготування абрикосового лікеру

Рецепт домашнього абрикосового лікеру

Необхідні інгредієнти:

  • ¾ склянки свіжих абрикосів без кісточки, нарізаних кубиками;
  • ¾ склянки несолодкої кураги, нарізаної кубиками;
  • 1,5 склянки горілки;
  • ¼ частина склянки сиропу (можна більше).

Процес приготування абрикосового лікеру в домашніх умовах:

  1. Свіжі абрикоси і курагу кладемо в банку і заливаємо горілкою. Плоди повинні покриватися горілкою. Закриваємо банку і залишаємо настоятися протягом тижня.
  2. Через тиждень проціджуємо суміш через сито. М’якоть злегка можна здавлювати, щоб отримати максимальну кількість рідини. Після цього проціджуємо повторно через кілька шарів марлі.
  3. Виливаємо в чисту літрову банку отриману суміш. Додаємо в неї сироп. Ретельно все перемішуємо і додаємо ще сироп (за бажанням).
  4. Даємо час настоятися.

Такий чудовий лікер може зберігатися в холодильнику до трьох місяців!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top