Вишневий лікер

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Рецепти домашнього лікеру з вишень

Рецепти домашнього лікеру з вишень

Вишневий лікер: рецепти в домашніх умовах.

Ось і прийшла довгоочікувана вишнева пора.

Крім смачної випічки з соковитими вишнями, є прекрасна можливість зробити неперевершений домашній лікер з цих чудових фруктів.

Готувати лікер досить просто, для цього не потрібно багато часу.

Пити цей освіжаючий напій можна відразу після приготування в домашніх умовах.

Вельми смачними будуть і коктейлі на основі вишневого лікеру.

Найкраще для цього літнього напою використовувати вишні сорту Бінг.

Свіжі, солодкі і соковиті вишні Бінг наповнять глибоким смаком і ароматом будь-який напій, в т.ч. і лікер.

  1. Відео-рецепт вишневого лікеру
  2. Рецепт домашнього вишневого лікеру
  3. Поради з приготування лікеру з вишень

Відео-рецепт приготування вишневого лікеру

Рецепт домашнього вишневого лікеру

Читайте також: рецепт лікеру з малини.

Необхідні інгредієнти:

  • 6 склянок вишні Бінг без кісточок;
  • 1 стакан коньяку;
  • півсклянки горілки;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 паличка кориці.

Процес приготування вишневого лікеру:

  1. Викладаємо вишні в скляну посудину і ретельно їх розминаємо, щоб вишні трохи пустили сік.
  2. Сік зливаємо в окремий посуд.
  3. Потім додаємо коньяк, горілку і корицю.
  4. Закриваємо банку і ретельно все трясемо.
  5. Після цього даємо настоятися протягом тижня при кімнатній температурі і далеко від сонячних променів. При цьому необхідно регулярно струшувати вміст банки.
  6. Вишневий сік, цукор і воду ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь.
  7. Доводимо суміш до кипіння.
  8. Коли суміш охолола, додаємо її в банку і даємо настоятися ще від 2 до 5 днів, після чого все ретельно проціджуємо через сито.

Ваш літній лікер готовий! У холодильнику цей напій може зберігатися до трьох місяців.

Поради з приготування лікеру з вишень:

Читайте також: рецепт лікеру з абрикос.

Вишні сорти Бінг досить солодкі, їх можна легко дістати. Однак якщо ви хочете одержати не дуже солодкий лікер, то можна використовувати інші, менш солодкі сорти.

Також можна змішати різні сорти стиглих вишень.

У разі якщо для лікеру ви будете використовувати заморожені фрукти, то перед приготуванням їх обов’язково слід розморозити.

Додати вишуканої гіркуватості і присмаку мигдалю допоможуть кісточки, які можна не витягувати з вишень.

Кориця – обов’язкова в лікері, а ось інші спеції (запашний перець, кардамон) можна не додавати.

Якщо ви віддаєте перевагу коньячному аромату, то можна горілку замінити коньяком, або ж кількість горілки зменшити, а коньяку – збільшити.

Також такий лікер може доповнити ром або бурбон.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top