Наливка з аличі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Рецепти домашньої наливки з аличі

Рецепти домашньої наливки з аличі

Наливка з аличі: рецепти на алкоголі та воді.

Аличу вирощують традиційно на півдні України, але і в прохолоді вона відчуває себе привільно.

З плодів цієї кістянки роблять варення, джем, соуси, компоти, начинку для пирогів, а також смачні вина і наливки.

У плодах дерева аличі містяться вітаміни А, В, Е, РР, мікроелементи натрій, залізо, магній, калій, кальцій, фосфор.

Алича вважається різновидом сливи, за смаком плоди кисло-солодкі, з шкіркою жовтого, рожевого або чорного кольору.

Іноді аличу висаджують на ділянці в якості декоративного дерева, оскільки вона надзвичайно хороша під час свого цвітіння.

Але також цінна алича за свій приємний смак. Зріє алича зазвичай в кінці серпня – початку вересня.

Наливка з аличі може бути подана до столу на свято, добре пити такий напій з солодкими десертами, шоколадом, фруктами.

Хоча при бажанні можна поєднувати наливку з будь-якими іншими стравами. Смак наливки, в яку був доданий цукор, кисло-солодкий, аромат приємний, фруктовий.

Без цукру теоретично зробити наливку можна, але потрібно врахувати, що напій буде мати кислий смак, який подобається далеко не всім.

Роблять наливку з аличі в домашніх умовах, заливаючи плоди хорошою якісною горілкою, самогонкою або спиртом, міцність яких складає не більше 45%.

Для виробництва напою підходять найкращі плоди, від підгнилих, недозрілих або пошкоджених птахами і комахами позбавляються, інакше смак наливки з аличі постраждає.

Домашня наливка з аличі

Домашня наливка з аличі

Економити на інгредієнтах не слід, тому краще віддати перевагу якісному алкоголю і тільки хорошим плодам.

Якщо для виробництва вина аличу не миють, боячись змити дикі дріжджі, то для наливки її потрібно гарненько вимити проточною водою.

Кісточки можна і не видаляти, тоді в напої буде відчуватися легкий присмак мигдалю, невелика терпкість.

Але нерідко наливку роблять і з аличі, з якої були вилучені кісточки, оскільки в них присутня небезпечна для організму людини синильна кислота.

Правда, її зміст зовсім невеликий, тому присутність кісточок не принесе біди.

До речі, якщо плоди дерева аличі були розкриті, то напій буде кілька мутнуватим, з м’якоттю.

А з кісточками наливка з аличі буде прозорою. Колір її варіюється від слабо-жовтого до вишневого, він залежить від початкового відтінку аличі.

Трохи урізноманітнити аличеву наливку можна, додавши до основних компонентів улюблені прянощі: гвоздику, кардамон, ваніль, корицю.

Витримка напою повинна здійснюватися в теплому приміщенні, де не сонячно.

Якщо такої можливості немає, можна накрити або перев’язати ємність з аличевою наливкою тканиною.

Перед виготовленням напою обов’язково слід ретельно помити тару, в якій буде готуватися наливка.

  1. Відео-рецепт наливки з аличі
  2. Рецепт аличевої наливки з міцним алкоголем
  3. Рецепт аличевої наливки з водою

Відео-рецепт

Рецепт аличевої наливки з міцним алкоголем

Складові

  • Алича – 2 кг;
  • Цукор – 300 г;
  • Горілка (її можна замінити іншим спиртним напоєм) – 2 л.

Процес приготування

  1. Аличу промити, кісточки можна або витягти, або залишити. Скласти плоди в скляну ємність, залити спиртним. Залишити на місяць, періодично струшуючи тару;
  2. Процідити рідину, поставити для зберігання в льох, холодильник або підвал;
  3. Аличу, яка встигла проспиртоватися, засипати цукром. Поставити в тепло на місяць;
  4. Здійснити проціджування, солодкий сироп з’єднати з попереднім міцним настоєм. Витримати напій в прохолоді не менше 2 тижнів.

Після цього можна покуштувати наливку з аличі.

До речі, кількість інгредієнтів можна трохи відкоригувати, додавши, наприклад, менше або ж більше цукру, горілки.

Фрукти можна не викидати. Їх можна використовувати, наприклад, для начинки тортів і тістечок.

Читайте також: Як зробити наливку з малини

Рецепт аличевої наливки з водою

До речі, роблять наливку не тільки на спиртному напої. Іноді аличевеву наливку готують як десертне вино, тримаючи ягоди з водою і цукром певний час під водяним затвором або медичною рукавичкою.

У цьому випадку міцність напою буде невелика, максимум 10-12%. Якщо є бажання отримати міцну наливку, краще вдатися до виготовлення пиття на спирту, горілці або самогоні.

У рідкісних випадках використовують ще й коньяк, тоді напій виходить особливо ароматним, приємним на смак.

Трохи урізноманітнити аличеву наливку можна, додавши до основних компонентів улюблені прянощі: гвоздику, кардамон, ваніль, корицю.

Складові

  • Алича – 2 кг;
  • Цукор – 1,5 кг;
  • Вода – 300 мл.

Процес приготування

  1. Обробити аличу. Всипати її в скляну тару, зверху додати цукор і воду, інтенсивно струсити. Перев’язати горловину тари марлею або іншою тканиною. Поставити в темне місце на 5 днів або менше;
  2. Коли від отриманої рідини буде виходити кислий запах, з’являться піна і характерне шипіння (це може статися і раніше, ніж через 5 днів), прийде пора надіти на шийку гідрозатвор або рукавичку;
  3. Коли бродіння закінчиться, гідрозатвор не буде випускати бульбашки. А в разі використання рукавички буде помітно її падіння. Зазвичай аличева наливка бродить близько місяця (від 20 до 50 днів);
  4. Відфільтрувати наливку, витримати її обов’язково перед тим, як пити не менш 2 місяців в прохолоді.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top