Маринади з медом – прості рецепти
Маринади з медом – кращі рецепти для домашніх умов.
Секрет правильно приготовленого м’яса – добре підібраний маринад.
Різноманітність і доступність приправ дозволяє комбінувати їх як завгодно і домагатися дивовижного смаку м’яса.
Одна з найбільш вдалих складових для маринаду – мед. Маринад з медом ніжно обволікає м’ясо і робить його буквально тане в роті.
Цей маринад відмінно підійде і для шашлику, і для м’ясної страви в духовці або мультиварці!
Медовий соус барбекю
Відмінно підійде як для курки, так і для свинячих реберець гриль.
Нам знадобиться;
- по 2 ст. л. меду і лимонного соку;
- 50 г вершкового масла;
- третину склянки води;
- мелений перець;
- 1 ст. л. вустерширського соусу;
- пара середніх цибулин;
- кетчуп за смаком.
Покласти шматок масла в сотейник, поставити на вогонь і ждати, поки не розчиниться.
Додати туди дрібно різану цибулю, томити кілька хвилин, поки той не стане схожий на варений.
Поступово додати решту складників, знову поставити на вогонь і варити, поки маринад з медом не стане густим.
Японський терияки
Цей солодкувато-гострий соус – відмінне рішення для будь-якого виду м’яса!
Для нього візьмемо:
- кілька часникових часточок;
- по 2 ст. л. коричневого цукру і меду;
- по 100 мл. води і соєвого соусу;
- щіпка крохмалю (краще з кукурудзи);
- 50 мл. апельсинового соку;
- невеликий шматочок імбиру.
Налити в ємність соєвого соусу, розбавити водою, влити апельсиновий сік.
Додати мед, цукор, присипати крохмалем і поставити нагріватися на вогонь.
Після досягнення однорідної консистенції додати в маринад з медом подрібнений імбир і пропущений через давилку часник.
Варити до сметанною консистенції. В кінці можна досолити, додати перцю.
Читайте: Журавлинний соус з медом — рецепти.
Ніжний йогуртовий маринад
Найкраще підходить до страв на грилі з курочки.
Нам знадобиться:
- по чайній ложці гірчиці і меду;
- 2 ст. л. йогурту (домашнього, але підійде і магазинний без смакових добавок);
- півлимона;
- пара зубців часнику;
- спеції за смаком.
Дрібно нарізати або придушити пресом часник. Налити в ємність йогурту, видавити туди лимон, додати гірчицю, мед, спеції.
В цьому випадку маринад з медом робиться без нагрівання, тому краще взяти мед рідкий.
Читайте також: Соуси з медом — прості рецепти.
Медово-лимонний маринад
Кисло-солодке поєднання ідеально для червоної рибки на грилі.
Для приготування знадобиться:
- 1 лимон;
- по 2 ст. л. меду і оливкового масла;
- сіль, приправи за смаком (можна взяти і спеціальну рибну приправу з магазину);
- 100 мл. соєвого соусу.
Налити в сотейник соєвий соус, влити туди масло, видавити лимон, покласти мед і приправити.
Підігріти до розплавлення меду.