Лікер з чорної смородини
Лікер з чорної смородини: рецепти в домашніх умовах.
Завдяки цим рецептам ви зможете самостійно приготувати чудовий лікер в домашніх умовах.
В даному рецепті ми не наводимо конкретну кількість інгредієнтів.
Все буде залежати від того, скільки у вас є ягід чорної смородини.
Такий домашній лікер можна вживати в чистому вигляді в невеликих кількостях, а можна також подавати разом з сухими, білими або ігристими винами.
Смородиновий лікер підійде для подачі його до десерту у вигляді ванільного морозива.
Відео-рецепт приготування лікеру з чорної смородини
Рецепт домашнього лікеру з чорної смородини
Необхідні інгредієнти:
- Свіжі ягоди чорної смородини;
- Горілка або будь-який інший алкогольний напій з нейтральним смаком;
- Цукор.
Процес приготування лікеру з чорної смородини
- Ретельно вимийте свіжі ягоди чорної смородини, після чого просушіть їх на паперовому рушнику. Після цього помістіть ягоди в скляну банку і залийте їх горілкою, або іншим напоєм. Горілка повинна повністю покрити ягоди. Закрийте щільно банку і поставте її в темне, прохолодне місце.
- Після закінчення чотирьох-п’яти місяців (на жаль, перш ніж насолодитися лікером, потрібно буде почекати такий тривалий термін) вилийте вміст банки у велику каструлю. За допомогою картопляної давилки розімніть ягоди, намагаючись вичавити з них максимальну кількість соку.
- Процідіть суміш через дрібне сито. Зауважте, що попередній крок по разминанню ягід можна було зробити за допомогою блендера. В такому випадку проціджування вам доведеться робити за допомогою кавового фільтра. Постарайтеся відфільтрувати суміш якнайкраще!
- Додайте цукор в тій же кількості, скільки у вас вийшло алкогольної суміші, тобто в співвідношенні 1: 1, і додатково додайте горілку, кількість якої має становити ¼ частина від усієї кількості отриманої суміші.
- Доводимо все вміст каструлі до кипіння. Робити це необхідно на повільному вогні, при цьому не забувайте знімати пінку, яка буде утворюватися. Цукор повинен розчинитися повністю, а сама рідина не повинна нагадувати консистенцію сиропу.
- Не варіть занадто довго, інакше в результаті ви можете отримати желе! Майте на увазі, що після охолодження ваш лікер стане ще густішим, ніж в гарячому вигляді!
- Залийте смородиновий лікер в стерилізовані банки в гарячому вигляді і щільно закрийте.
Зберігайте такий лікер в темному і прохолодному місці!