Лікер Лімончелло

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Лікер Лімончелло

Лікер Лімончелло

Рецепти лікеру Лімончелло в домашніх умовах.

На превеликий жаль, я занадто пізно дізнався, наскільки легко і просто готувати лімончелло в домашніх умовах.

Так уже склалося, що багато хто впевнений в тому, що таємниця виробництва цього лікеру зберігається в найсуворішому секреті і під сімома печатками.

Насправді ж, для хорошого лімончелло вам знадобиться пляшка горілки, свіжі лимони і трохи терпіння.

Лімончелло має м’який, солодкуватий смак, з чітким ароматом лимону.

Пити цей алкогольний напій можна в чистому вигляді, розбавляти газованою водою або робити коктейлі.

Його смак може варіюватися від дуже солодкого до дуже терпкого. Якою буде у вашого напою – вирішувати виключно вам!

Напій готується досить просто. Для цього нам не потрібен ні процес бродіння, ні дистиляція, горілка і лимони – все, що нам знадобиться.

При цьому, час, який нам необхідно для приготування, може становити від декількох днів до декількох місяців.

Багато, хто пробував цей італійський лікер, кажуть, що вони закохалися в його смак з першого ковтка.

  1. Процес приготування лікеру «Лімончелло»
  2. Відео рецепт лікеру
  3. Поради з приготування лікеру

Процес приготування лікеру «Лімончелло»

Читайте також: лікер з малини.

Знімаємо цедру лимона. Для цього найкраще використовувати овочевий ніж. Постарайтеся зняти тільки зовнішній, жовтий шар!

Цедру лимона додаємо в горілку, розмішуємо, закриваємо щільно пробкою і залишаємо настоятися.

Настоюємо горілку і цедру мінімум чотири дні (можна місяць) в темному місці і при кімнатній температурі.

Чим більше горілка буде настоюватися, тим більше ваш напій буде насичуватися ароматом і смаком лимона.

Проціджуємо лимонну настоянку через спеціальне сито. Готуємо цукровий сироп. Для цього беремо не менше одного стакана води і однієї склянки цукру, змішуємо і ставимо на плиту.

Ретельно помішуючи, доводимо сироп до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися. Після цього дайте сиропу охолонути.

Пам’ятайте про те, що співвідношення води і цукру повністю залежить від ваших смаків. Тому, додаючи цукор, дегустуйте напій! Чим більше води – тим менше міцність! Чим більше цукру – тим солодше!

Змішуємо отриманий цукровий сироп з настояної на лимонної цедрі горілкою. Змішавши горілку і сироп, обов’язково спробуйте напій.

На цій стадії також можна додати цукор або воду. Після цього ваш лімончелло готовий! Можете розливати його в пляшки.

Відео рецепт лікеру

Читайте також: лікер з абрикос.

Поради з приготування Лімончелло в домашніх умовах

Читайте також: лікер з вишні.

Яку горілку використовувати?

Найкращим варіантом для приготування лімончелло – використання горілки з міцністю 50%, виготовленої на зерновому спирті.

Така горілка благотворно впливає на смакові якості напою. При цьому, звична горілка з міцністю 40% також підійде, крім того, її набагато простіше знайти, та й дешевше.

Які використовувати лимони?

Звичайні лимони відмінно підходять для приготування лімончелло. Головна умова – лимони не повинні бути піддані обробці.

Справа в тому, що багато цитрусові обробляють воском. Саме тому слід звертати увагу на якість придбаних продуктів.

Скільки настоювати?

Додавши в горілку цедру лимона, вам доведеться настоювати алкоголь не менше чотирьох днів.

Можна збільшити цей термін навіть до місяця. Основна кількість аромату і смаку лимона передається горілці протягом перших кількох днів.

Але чим довше термін настоювання, тим сильніший аромат придбає ваш напій.

Скільки використовувати цукру?

При використанні 50 або 40 градусної горілки, сироп готується на основі однієї склянки води і однієї склянки цукру.

Такий сироп додається в настояну горілку, але його кількість можна контролювати виходячи з особистих переваг.

Читайте також: лікер зі смородини.

Тому, досить важко сказати про оптимальну кількість цукру. В принципі, ви можете навіть використовувати таке співвідношення води і цукру як 4: 4 (чотири склянки цукру і чотири склянки води).

Чим більше води – тим менше міцним буде напій, відповідно, чим більше цукру, тим солодший ваш лімончелло.

Наскільки нешкідливий лімончелло?

Лімончелло абсолютно безпечний, навіть, незважаючи на те, що в його склад входять плоди цитрусових.

Справа в тому, що алкоголь перешкоджає утворенню і розмноженню бактерій, а значить, ваш напій буде кристально чистим в плані його бактеріального складу.

Як правило, лімончелло зберігається в холодильнику близько року, іноді довше.

Якщо ви помітили, що домашній лікер змінив колір, або в пляшці з’явилася цвіль, то це ознака того, що лікер вже пити не слід.

Як пити і зберігати Лімончелло?

Лімончелло зберігають в холодильнику. Приблизно за 4 години до вживання рекомендується охолодити напій в морозильній камері.

Це розкриє всю смакову гаму! У холодильнику такий напій може зберігатися до місяця, в морозилці – до року, а то і довше!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top