Малинова настоянка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Рецепти малинової настоянки

Рецепти малинової настоянки

Малинова настоянка на горілці: рецепт в домашніх умовах.

Малинова настоянка володіє неперевершеним м’яким смаком і приємним ароматом.

Така настоянка припаде до душі абсолютно всім поціновувачам хороших алкогольних напоїв.

За допомогою малини можна створити простий, але дуже смачний напій.

Не варто поспішати і витрачати гроші на покупку малинової горілки, адже її можна без особливих зусиль приготувати в домашніх умовах.

  1. Відео-рецепт малинової настоянки
  2. Рецепт домашньої малинової настоянки
  3. Поради з приготування малинової настоянки

Відео-рецепт приготування малинової настоянки

Рецепт домашньої малинової настоянки

Читайте також: грушева настоянка.

Необхідні інгредієнти:

  • горілка;
  • 2 літрові банки малини.

Процес приготування малинової настоянки:

  1. Візьміть дві літрові банки малини. Найкраще використовувати свіжозібрані ягоди. Їх можна купити практично на будь-якому ринку або, на худий кінець, в супермаркеті. Якщо ж у вас є свій власний сад чи город, на якому росте малина, то такий варіант буде, звичайно ж, найкращим. Обов’язково видаліть з ягід всі хвостики, інакше напій може придбати дуже терпкий смак.
  2. Купуйте якісну горілку. Найкраще, щоб вона відповідала рівню горілки «Стандарт». Якщо використовувати більш дешеву горілку, то аромат малини може бути повністю поглинений запахом спирту. Ні в якому разі не купуйте горілку, якщо ви не впевнені в її якості!
  3. Ретельно промийте малину. Після цього приділіть максимум зусиль для того, щоб видалити пошкоджені, кашкоподібні ягідки. Не можна використовувати також ягоди з явними ознаками того, що вони не дозріли. Після того, коли малина готова, поміщаємо її в скляну посудину і заливаємо горілкою. При цьому алкоголь повинен повністю покривати ягоди! Все ретельно перемішайте і закупорте посудину з настоянкою.
  4. Настоювати напій необхідно в теплому і сухому місці. Обов’язково проводите щоденне розмішування настоянки впродовж тижня. Через сім днів можна продегустувати напій. Якщо ви вважаєте, що горілка не досить наситилася ароматом і смаком малини, то старі ягоди необхідно видалити і додати в горілку нові.
  5. Коли смакові якості вас повністю задовольнять, зробіть фільтрування за допомогою кавового фільтра. Зверніть увагу, що напій не повинен містити ніяких суспензій! Малинову настоянку на горілці слід зберігати в холодильнику.

Читайте також: сливова настоянка.

Поради з приготування малинової настоянки в домашніх умовах:

  1. Для настоянкики підійде будь-яка малина, але, на думку багатьох фахівців, найкраще для створення гарної настоянки використовувати ягоди сорту «Мікерена». Зрозуміло, що знайти такі ягоди дістати нелегко, але якщо у вас є така можливість, то чому б і не скористатися нею?
  2. Тренуйтеся і експериментуйте. Досить складно з першого разу підібрати необхідні пропорції горілки і малини, адже у кожного свої смаки. Тому, не зайвим буде спочатку потренуватися на невеликих порціях, щоб вивести для себе оптимальну пропорцію, після чого насолодитися смаком, який припаде до душі саме вам.
  3. Ніколи не додавайте в малинову настоянку цукор, навіть якщо ягоди будуть не дуже солодкими! Цукор в алкогольних напоях, зокрема в настоянках, додають лише тоді, коли в горілку додають гіркий інгредієнт. Краще купіть більш солодку малину. Якщо ж ви вже приготували напій, а він не досить солодкий, то використовуйте його в якості добавок в різні коктейлі!
  4. Не варто змішувати малину з іншими ягодами. Малина не надто любить «сусідів». Горілка, настояна одночасно на малині та інших фруктах або ягодах, може мати не зовсім апетитний зовнішній вигляд, та й смакові якості, так само як і аромат, не потішать вас!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top