Настоянка з груш

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Домашня настоянка із груш

Домашня настоянка із груш

Як зробити грушеву настоянку на горілці: рецепти.

Горілка стала набирати популярність у всіх барах на початку дев’яностих минулого століття.

Саме тоді виробники стали випускати горілку з різними ароматами.

Сьогодні просто неможливо не зустріти в барі ту чи іншу горілку, збагачену ароматом і смаком різних фруктів, ягід, цитрусових.

Приготувати свою власну грушеву настоянку на горілці досить просто і в домашніх умовах, особливо з таким фруктом, як груша.

Читайте також: рецепт сливової настоянки

Сам процес настільки простий, що це може зробити будь-який, навіть той, хто ніколи не займався приготуванням алкогольних напоїв.

  1. Відео-рецепт приготування грушево-м’ятної настоянки з імбиром
  2. Рецепт настоянки з груш

Відео-рецепт приготування грушево-м’ятної настоянки з імбиром

Рецепт настоянки з груш

Необхідні інгредієнти:

  • 2 пляшки якіснішим не ароматизованої горілки;
  • 2 великих груші.

Процес приготування грушевої настойки:

  1. Купуйте хорошу високоякісну горілку, адже саме її якість в підсумку стане запорукою приготування смачного і ароматного напою. Одним з головних умов, крім якості, є те, що горілка не повинна бути насичена якими б то не було ароматами. Найкраще зупиняти свій вибір на горілці, яка пройшла кілька етапів фільтрації. В такому випадку аромат груші максимально наситить алкоголь. Перш ніж купити горілку для грушевої настоянки, ви повинні бути повністю впевнені в тому, що алкогольний напій дійсно відповідає всім якісним характеристикам, описаним вище!
  2. Вибираємо груші. Багато хто стверджує, що кращими сортами груш для приготування настоянки є фрукти сорту Боск. Інші груші, наприклад, Бартлетт – більш доступні, але Боск володіє високим вмістом цукру і сильним ароматом. Ці фактори гарантують, що напій буде володіти чудовим грушевим смаком і запахом. Відмінно підійдуть для настойки анжуйські груші. Фрукти можна придбати в супермаркеті або на ринку. Найголовніше, щоб плоди були соковитими, солодкими і ароматними, ну і, природно, свіжими.
  3. Готуємо груші. Плоди ретельно промиваємо за допомогою губки. Це необхідно для видалення з фруктів всіх забруднень. Після цього, груші слід висушити на свіжому повітрі і помістити їх банку. Найкраще фрукти розрізати на невеликі шматочки. Банку герметично закриваємо і ставимо її в темне, прохолодне місце.
  4. Далі горілка повинна настоятися. Для максимального ефекту необхідно досить тривалий настоювання. Оптимальним терміном є 1-2 місяці. Після того, коли ви відчуєте, що горілка наситилася ароматом і смаком груші, настоянку можна процідити і розлити в пляшки. Такий напій можна вживати в чистому вигляді або ж використовувати як інгредієнт для приготування самих різних коктейлів.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top