Вишнева наливка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Рецепти вишневої наливки

Рецепти вишневої наливки

Домашня вишнева наливка: 4 прості рецепти

Вишня росте на ділянці практично кожного дачника, що й не дивно, оскільки з неї готують смачні компоти, сиропи, варення, желе, пастилу, вина.

З вишневою начинкою виготовляють пиріжки і вареники, використовують для виробництва соусів до м’ясних страв.

А ще роблять смачну настоянку – солодку, тягучу, красивого рубіново-червоного кольору.

Цвітіння вишні починається в березні – середині квітня, а збір врожаю у самих ранніх сортів виробляється в травні.

Хоча вишню і називають повсюдно ягодою, правильніше називати її кісточковим фруктом.

Популярні кисло-солодкі сорти вишні: Любская, Зміна, Тургеневка, Шоколадниця, Багряна та інші.

У складі плодів вишні багато користі: вітаміни (А, В, С, Е, РР), макроелементи (магній, калій, кальцій, фосфор) і мікроелементи (цинк, залізо, йод, мідь, ванадій, нікель, молібден і ін.) .

Найбільша користь організму надходить від поїдання свіжих вишень, але її властивості частково зберігаються і при переробці (варіння, заморожування, сушіння, настоювання на спиртному).

  1. Наливки з вишнею
  2. Відео рецерт наливки з вишні
  3. Рецепт вишневої наливки на горілці
  4. Рецепт вишневої наливки на воді
  5. Рецепт наливки з вишні на коньяку з прянощами
  6. Рецепт вишнево-медової наливки

Наливки з вишнею

Для приготування домашніх наливок годиться практично будь-який сорт плодів, головне, щоб були відібрані стиглі і незіпсовані вишеньки.

Використовують свіжі, заморожені і навіть підсушені кісточкові. Залежно від рецептури кісточки вишень або видаляють, або залишають.

Наливки з вишнею, з яких не були вилучені кісточки, мають приємний мигдальний присмак.

Але в складі кісточок присутня синильна кислота, що надає токсичну дію на організм людини.

Правда, реальна небезпека загрожує, коли в наливку було додано велику кількість вишневих кісточок.

Рецепти домашньої наливки з вишнею

Рецепти домашньої наливки з вишнею

До речі, в компотах і джемах синильна кислота не міститься, оскільки під час варіння відбувається її руйнування.

Настоюють вишню на будь-якому міцному алкоголі – спирту, горілці, самогоні і коньяку.

Важливо звернути увагу на якість спиртного.

Так, наприклад, самогон, який чи неприємним сивушним запахом, не підійде, оскільки аромат наливки буде зіпсований.

Горілку або коньяк теж бажано вибирати не найдешевші – в них занадто багато шкідливих речовин.

Якщо буде використовуватися спирт, бажано віддати перевагу сортам Альфа, Люкс, Екстра і Базис.

Якщо роблять настоянку на спирту або самогоні, їх попередньо розбавляють водою так, щоб мічність не перевищувала 45%.

Іноді наливку роблять в домашніх умовах і без додавання алкогольного напою, замість нього використовують воду.

Виходить питво, нагадує лікерне вино, міцність його не більше 12%. Але для любителів наливок міцніше краще вибрати рецепт на горілці, спирті, коньяку або самогонки.

Плоди, які віддали спиртному свій колір і смак, можна не викидати. З «п’яної» вишні роблять начинку для тортів, цукерки в шоколаді, використовують також для прикраси кондитерських виробів.

А ще іноді вишеньки з настоянки їдять. Але при бажанні їх можна просто утилізувати, оскільки користі в них практично не залишилося.

Подають вишневу наливку до столу як аперитив у великому глечику. Перед подачею напій охолоджують.

Поєднується наливка з десертами, фруктами, шоколадом. З наливок на вишні часто готують коктейлі з вином або ромом, додаючи в них для ароматні прянощі (гвоздику, корицю тощо).

Крім наливок з плодів вишневого дерева роблять цілющі настоянки, які застосовуються при лікуванні серцево-судинних захворювань, порушеннях роботи кишечника, інфекційних хворобах і занепаді сил.

Правда, вишневі настойки вживають обмежену кількість часу, причому невеликими дозами.

До того ж міцність настоянок зазвичай вища в 2 рази (близько 40%), наливки в цьому плані слабші (близько 20% міцності).

Ще одна відмінність настоянок і наливок – вміст цукру. В цьому плані наливки значно солодше.

Читайте також: Рецепт малинової наливки

Відео рецерт наливки з вишні

Рецепт вишневої наливки на горілці

Складові

  • Вишня – 2 кг;
  • Горілка – 1 л;
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування

  1. Вишню перебрати, видалити всі зіпсовані плоди. Добре промити і видалити кісточки;
  2. У скляний балон скласти вишню шарами (не більше 5 см), чергуючи її з цукром. Залити вміст горілкою так, щоб рідина покривала вишню з цукром;
  3. Балон закрити щільною кришкою, поставити для настоювання в тепло (бажано зберігати балон в темному місці або ж закрити його непрозорою тканиною);
  4. Вишневу наливку витримати не менше 1,5-2 місяців;
  5. Процідити, позбувшись від вишень;
  6. Після видалення вишень напій зберігають в місці, позбавленому світла при температурі не вище 16 градусів.

Рецепт вишневої наливки на воді

Складові

  • Вишня – 2 кг;
  • Вода – 300 мл;
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування

  1. Вишні (обов’язково немиті) перебрати, видалити кісточки, намагаючись не розливати виділяється сік (для цього проводити процедуру видалення кісточок потрібно над посудом);
  2. На дно скляної тари всипати 200 г цукру, залити соком вишні (який був зібраний при видаленні кісточок);
  3. Занурити в тару перший вишневий шар (4-5 см), засипати цукром. Чергувати шари вишні і цукру не доверху, щоб в ємності залишився порожній простір;
  4. Влити воду, встановити гідрозатвор. Поставити на 2 місяці в тепле і темне приміщення;
  5. Коли зброджування завершиться, з гідрозатвору припиниться булькання бульбашок, а піна на поверхні наливки буде слабкою, прийде пора відфільтрувати напій через марлю;
  6. Влити вишневу наливку в відповідну тару, закрити кришкою, поставити на 3 доби в темному місці;
  7. Наливку зняти з осаду, перелити в тару. Зберігати в холодильнику або погребі.

Рецепт наливки з вишні на коньяку з прянощами

Особливо вишуканою виходить наливка, для приготування якої беруть не горілку або спирт, а якісний коньяк.

Напій при цьому легше п’ється, його запах кілька вишуканіше за рахунок вишень, коньяку, гвоздики і кориці.

При бажанні кількість доданого цукру можна збільшити.

Складові

  • Вишня – 2 кг;
  • Цукор – 300 г;
  • Коньяк – 1 л;
  • Гвоздика, кориця (мелені) – по 1 ч.л.

Процес приготування

  1. Вишні обережно промити. Не видаляючи кісточки, проколоти кожну вишеньку чистою голкою або зубочисткою;
  2. Цукор перемішати з прянощами. Всипати в скляний балон першу партію вишні (3-4 см), яку необхідно покрити цукром з корицею і гвоздикою. Повторювати шари, поки вишня не закінчиться;
  3. Залити все коньяком, закрити балон кришкою. Ретельно струсити, щоб цукор розчинився;
  4. Прибрати тару з вишнею в коньяку в темне місце з кімнатною температурою на термін до 15 місяців (довше тримати вишню з неудаленнимі кісточками не слід). Струшувати періодично балон кожні сутки-двое;
  5. Процідити наливку і розлити в пляшки для зберігання.


Читайте також: Рецепти наливок з аличі

Рецепт вишнево-медової наливки

Складові

  • Вишня – 2 кг;
  • Очищений самогон – 2 л;
  • Мед рідкий – 2 л;
  • Ванілін – 2 г (не обов’язковий).

Процес приготування

  1. З митої вишні витягти кістки. Помістити в ємність зі скла, всипати ванілін, додати спиртне;
  2. Закупорити кришкою і поставити на сонячне підвіконня на 1 місяць;
  3. Через місяць процідити рідину, сливши її в нову чисту сулію (вишню не викидати). Вишнево-спиртову настоянку закупорити і винести в прохолоду (наприклад, в підвал);
  4. Вишню знову помістити в скляну тару, обережно і повільно влити мед. Закупорити і поставити в сонячне місце на місяць;
  5. Процідити медово-вишневу рідину. Солодкий напій з’єднати з отриманим раніше міцним настоєм.
  6. Збовтати і дати настоятися перед вживанням не менше доби в прохолоді.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top