Наливка з шипшини

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Рецепт наливки з шипшини

Рецепт наливки з шипшини

Рецепт виготовлення наливки з шипшини.

Ягоди шипшини або дикої троянди, як її ще називають – справжня скарбниця вітаміну С, такого потрібного для нашого здоров’я і зміцнення імунітету.

Народна медицина з давніх часів звернула увагу на чудові властивості цих ягід.

Наливка з шипшини володіє не тільки чудовим смаком і ароматом, але також і цілющими властивостями.

Щоб зробити наливку в домашніх умовах з шипшини візьміть свіжі або сухі ягоди. Також підійдуть і заморожені плоди.

Але найкраща наливка виходить з підв’ялених або сушених ягід шипшини.

Процес приготування наливки з шипшини:

  1. Підготовлені ягоди уважно вимийте, дайте обсохнути, і, надріжте з одного боку, очистіть від сухих плодоніжок. Якщо використовуєте заморожені ягоди – то спочатку їх потрібно розморозити і обсушити, щоб прибрати зайву вологу.
  2. Для заливки використовуємо алкогольну основу. Це може бути хороша, якісна горілка або недорогий коньяк (тоді в наливці можна вловити ледь помітні дубові відтінки). Можна використовувати і домашній самогон, але в такому випадку, щоб сторонні запахи не перебивали натуральний аромат шипшини, його потрібно ретельно профільтрувати через харчове активоване вугілля або використовувати інші способи позбавлення від специфічного самогонного запаху.
  3. Тепер приступаємо безпосередньо до приготування наливки. Беремо ягоди шипшини, якщо свіжі або заморожені – 700 грам, якщо сушені або підв’ялені – 500 грам.
  4. Кладемо ягоди в чисту і суху банку, засипаємо цукром (400-500 грам) і кілька разів струшуємо. Щільно закриваємо банку капроновою кришкою білого кольору, і для виділення соку – залишаємо банку в темному місці при кімнатній температурі на півтора тижні, струшуючи вміст раз в три або чотири дні.
  5. Потім заливаємо в банку алкогольну основу (0,5 літра), ретельно перемішуємо і щільно закупорюють. Залишаємо на два тижні настоюватися. Приблизно раз в три дні енергійно струшуємо або перемішуємо.
  6. Після двох тижнів, фільтруємо нашу вже майже готову наливку через кілька шарів марлі і розливають в заздалегідь підготовлені пляшки, гарненько закупорюють.
  7. Для більш кращого і насиченого смаку зберігаємо наливку в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному місці пару-трійку місяців. Така наливка може стояти до п’яти років без погіршення своїх смакових якостей.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top